Veckoschemat!

Hej på er igen!

I morse hade jag världens otur. Jag gjorde en intresseanmälan hos bammaningsenheten här i Kungälv, att få vikarera på olika förskolor inom kommunen. Idag hörde enhetschefen av sig - medan jag stod i duschen! Fuck no. Kan man ha mer otur? Tydligen, för när jag försökte ringa upp andra gången och kom fram till den förbaskade telefonsvararen så tryckte jag inte ordentligt på den röda luren. Det slutade med att jag hade spelat in en femton minuters långt meddelande på enhetschefens telefonsvarare! Ville bara sjunka genom marken, tänk om man hörde något i meddelandet från mig? Mobilen låg ju bredvid mig när jag satt här vid datorn ch pratade med Stina på facebook. Sjöng jag lite sådär som jag brukar göra? Sa jag något dumt om bemmaningsenheten för att dem aldrig svarade? Oh lord, jag hoppas att det var heeeeeelt tyst! Och imorgon ska jag ha ljudet påslaget på mobilen och be till gudarna att dem ringer upp mig igen. Det handlar ju om intervju det här, stora grejer för lilla mig!

Anyway, veckan som kommer ser bra ut.

Måndag: Hemmadag. Läsa den sista tentan och komma på två synpunkter/frågor. Sola.
Tisdag: Hemmadag. Sammanställa allt inför opponeringen i ett worddokument och skriva ut. Sola.
Onsdag: Shopping i Gbg med mig själv. Direkt vidare till skolan kl 13 för den examinerande opponeringen.
Torsdag: Hemmadag. Renskriva min egna tenta efter att ha fått respons från klasskamrater. Sola.
Fredag: Cykla hem till storasyster och baka cupcakes. Vidare sen hem till Joel och fira hans examen tillsammans med hans 20 vänner som jag aldrig träffat förut. Dags att plugga namn och ansikten på facebook kanske?
Lördag: Examensfirande dag nummer 2 för Joel med familjen och släkten.
Söndag: Hemmadag. Renskriva min egna tenta efter att ha fått respons från klasskamrater. Sola.

Utifrån detta lilla veckoshema kan vi härmed konstatera följande saker:

- Jag har inga fler dagar i skolan. Inga fler morgonar på grön express i rusningstrafik. Lovely.
- Jag ska sola. För det behövs mycket sol. Inget regn alltså. Sluta upp med det där!
- Brorsan vågar låta mig hänga med hans vänner. Coolt vad jag måste ha lyckats ådstakomma, haha. Eller är det städhjälp jag är? Hmm..
- Mycket tentaskrivande de närmsta dagarna. Räcker det snart eller?
- Jag är bara några dagar ifrån mitt efterlängtade SOMMARLOV!

Lev väl. Puss!

Fredag med önskelista

Ja ni hörde rätt! Idag drog jag som hastigast fram familjens gamla symaskin som står under vår trappa och dammar. Fick mig ett litet ryck att sy fram lite nya kläder av gamla. Vissa plagg pajade jag totalt, hade för höga förväntningar på mig själv och mina sykunskaper kanske, haha. Men ett nytt klädesplagg införskaffade jag mig som jag faktiskt blev nöjd med, och det var en kjol som sitter i midjan och slutar vid ungefär mitten av låren, omgjord av mammas långkjol. Mamma blev impad på mig, och i sommar ska hon och jag sy vidare. Jag får ju erkänna att det nog är lite roligare att sy när mamma är med så man vet att det blir rätt, haha.

Saker jag önskar mig i detta ögonblicket:

  1. Solsken, så jag kan sitta ute i solstolen och bli brun. Gamla brännan har bleknat bort..
  2. Sommarlov, så jag kan göra vad jag vill, när jag vill. Utan att ha ångest för några skolarbeten.
  3. Börja med något nytt. Som att ta upp franskan igen. Har man 12 veckors sommarlov så har man tid.
  4. Massor av nya skivor från CDON. Anna Järvinen, Lykke Li x2, Veronica Maggio, you name it.
  5. Massvis med pengar, så jag är ekonomisk oberoende, så jag kan spendera utan att bry mig om att busskorten kostar så mycket som 800 spänn (för studerande)..
  6. En lite söt vovve som jag kan döpa till typ.. Edvin.
  7. Att folk läser mina CV så jag kan få något jobb någon gång.
  8. En helkroppsmassage. Stel som en kratta..
  9. Få ta studenten igen. Jag minns det som igår. Bästa dagen i mitt liv, so far.
  10. En kopp chaithé
Trevlig fredag, tjingeling!

Edvin? Sötaste jag sett!

Lycklig mitt i all värk!

Åh vilken bra kväll! Nyss hemkommen från maxi med mamma och jag fick köpt:

- en morsdag-present til mamma, en receptbok med italienska recept.
- Patti Smith's bok Just kids (äntligen!)
- Håfärgningsmedel
- mina två favoritthéer chaithé och blåbärsthé

Trots min jävulska mensvärk så känns detta ändå riktigt bra. Lycklig tjej!

Äntligen min! Patti Smith, coolare och skönare
människa får man leta länge efter!

Tjejveckan.

Jaha, då har man inlett månadens tjejvecka. Känns ju sisådär. Uppsväld kropp och värkar som kommer i vågor över hela kroppen, samt grinit humör. Allt känns lika pissigt. Lite trött, lite sur, lite ensam, lite arbetslös, lite förstörd.

Just nu tittar jag på Grey's. Har inget annat för mig. Egentligen hade jag velat påbörja min opponering på en klasskamrats tenta. Det är det sista vi ska göra innan sommarlovet. Men vår examinator är liiiite långsam av sig, både vad gäller att lägga upp opponeringsschemat över vem som ska opponera vem och när hon ska svara på mejl. Hela klassen har väntat sen imorse på schemat men inget händer. Så istället har jag städat mitt rum grundligt. Tvättat av byrån, dammsugit, röjt undan den enorma klädhögen som befann sig i min fötölj och bäddat min säng. blir lite sugen på att baka scones att ha till frukost imorgon. Men vet inte hur man gör. Får ta och lära mig det.

Nu ska jag ta en panodil och titta vidare på Grey's. Hej.

Slutspurten i skolan!


"Inget är svart på vitt och i ett beteende finns det alltid nyanser även om det ibland känns som det är samma skit om och om igen."


Hej igen!

Ja ni får helt enkelt hålla dessa få inlägg som kommer från mig till godo. Men för er skull skriver jag nu. Idag hade jag min näst sista lektion i skolan, rytmik. Vi fick leka och ha det kul. Sjunga ramsor med mera. Kul att detta är något vi kommer syssla med hela hösten sen, haha.

Utöver detta är det tentaskrivning som gäller. Den första versionen ska in om .. 17 timmar. Alltså kl 9 imorgon bitti. Sen är det endast en examinerande seminarium kvar och den är på tisdag alt. onsdag. Sen ska den slutgiltiga versionen av tentan in den 7 juni. Då blir det troligtvis klassfest av något slag för att fira sommarlovet.

Annars så är allt bra. I fredags hade jag och mina en syskonkväll hemma hos storebror. Drack vin och cider samtidigt som vi möblerade om hemma hos storebror. På lördagen åkte jag och storebror till IKEA och jag inhandlade ett nytt sängbord. Det blev jättebra, så behövligt! Och jag monterade ihop den helt på egen hand, hör och häpna! Blev lite impad på mig själv, så många olika skruvar och muttrar samt träbitar som skulle ihop på något vänster. En dold talang kanske? Härnäst ska jag försöka få ihop vår hammock. Har tjötat en del på mamma och pappa nu på att den måste upp, men tyvärr har det regnat och blåst en hel del här hemma så det har aldrig blivit av. Innan veckans slut hoppas jag på i alla fall.

Nu ska jag fixa med min tenta och sedan ska den in innan jag går och lägger mig! Tror ni jag klarar det?

På återseende! /L


Oh, Revolutionary road..

Har länge velat se denna film. Mest för att jag har hört att den ska vara superbra. Den är ju trots allt oscarsbelönad (eller var det Kate Winslet som var det? Skit samma, toppbetyg på DVD-fodralet i alla fall). Dock har jag aldrig kännt att jag har haft tid att sitta ner i drygt två timmar och titta på den. Men idag tog jag mig tid.

..

Herregud. Jag blev helt stum efter att eftertexten hade rullat klart. Och det sjuka är att jag fortfarande sitter här och tycker så synd om Winslets karaktär April. Och DiCaprio satt där helt förstörd på en parkbänk. Heartbreaking. Dem är ju så fina tillsammans.

Stumheten sitter fortfarande kvar inom mig. Vet inte vad jag ska göra härnäst. Jag bara sitter här med min dator och ett glas vitt och andas. In. Och ut.

Det är något speciellt med filmer med gammaldags stuk. Eller filmer med Winslet och DiCaprio i huvudrollerna. Kanske både ock. Jisses.


Släkt med Eric Saade?

En tanke slog mig ikväll. Tydligen kommer Eric Saade från Kattarp, en liten mini-ort utanför Helsingborg. Och TYDLIGEN kommer pappas släkt från Kattarp också. Så visst borde chansen finnas, att jag är på något sätt släkt med Eric Saade? Släktforskning på det?

Egentligen bryr jag mig inte om självaste Eric Saade. Hade kunnat vara vem som helst. Men att ha en kändis i släkten, det gör det ju lite roligare.

Okej jag är bara dötrött och behöver sova. Så enkelt är det. Tjingeling.

Jag ska försöka hålla igång...

... bloggandet. Jag lovar. Men en vecka går faktiskt väldigt fort förbi. Så det så.

Så vad minns jag från den tiden som har gått förbi här på bloggen? Första som poppar upp är att jag lyckades bli utelåst i söndags. Lyckat va? Jenny och jag satt på vår altan i solskenet och åt isglass och snackade lite. Helt plötsligt kom det en stor humla (jag ljuger inte, humlorna här hemma är den dubbla storleken från i fjol. På riktigt!). Självklart ville den flyga in i vårt hus, och eftersom jag var själv hemma med Jenny så tänkte jag att den mest effektiva lösningen på problemet var att dra igen dörren lite lätt innan den hann flyga in. Men jag drog igen för hårt, så dörren gick i baklås och låst var det även på framsidan av huset. Mobil och dator var kvar inne i huset, och jennys mobil höll på att ladda ur. Kunde ringa en gång till mammas mobil, men då svarar hon inte. Eftersom jag har den sämsta kollen på mobil- och hemnummer så kunde jag ju såklart inte mina syskons eller pappas nummer i huvudet. Det löste sig ändå med att vi fick traska ut genom grannens trädgård och hem till jenny för att kontakta Joel, för att sedan cykla hem till honom och låna hans nyckel. Lång dag kan vi summera det med.

I lördags var mammas vännina Marcia på besök hemma hos oss med hennes dotter, lika gammal som Alma. Syster med barn var också med, liksom mamma och pappa (såklart). Mycket trevligt med fika och middag. Vi hade ju tur med vädret också, strålande sol och vaaarmt!

Idag har jag varit på studiebesök i en synagoga. Åkte in med Emelie, mötte upp Matilda och Linda i Brunnsparken och tillsammans letade vi runt efter synagogan. Första tanken är ju att man borde kunna se det rätt bra. Jag menar, en synagoga i göteborg centrum, hur svårt kan det va? Väldigt svårt tydligen. Vi hade stora problem och gick åt helt fel håll, tvärgata upp och tvärgata ner. till slut så hittade vi stället, som tydligen låg vägg i vägg med ett av mina favoritcafé som jag tar en fika efer skolan ibland, Fröken olssons. Hahaha. Nu vet man det i alla fall. Han som guidade oss var väldigt bra, trevlig typ sådär, även om jag inte pratade med honom. Man blev lite lugn av honom, för i början gick jag på helspänn, antagligen för att sånt här är lite läskigt. Man kanske råkar göra en vardaglig sak som är strängt förbjudet inom judendomen och så blir man nerbrottad till marken och sånt.. haha vad vet jag? men han lyckades få mig att slappna av lite, tack och lov för det. Annars hade dem två timmarna varit jobbiga.

Ikväll är det Eurovision som gäller. En stund i alla fall. Lär väl tröttna efter en halvtimme, skulle inte förvåna mig. Ett land som jag har hört tillhör favoriterna är Irland, och såklart var jag tvungen att ta mig en titt på deras bidrag. Den fastnar direkt. Lär nog aldrig få bort den. Inte ikväll i alla fall. De där tvillingarna kanske är nya Rongedals med sina röda kavajer och identiska ansikten? Hahaha.

Nu ska jag i alla fall försöka ge mig an min hemtenta. Jag vill så gärna bli klar med den så snart som möjligt. Vilken dröm det hade varit. Tjing tjing tjena tjena!


Bra lördag, sämre kväll.

Ni skulle bara veta min kväll igår. Fy sjutton. Men jag ska ta det från början.

Vid kl 13.30 kom mammas vän Marcia och hennes dotter hem från oss! Jättekul, vi hade det jättetrevligt. Fikade och åt god mat tillsammans med storasyster och mina systerdöttrar också. Baby-boom kan man säga. Tror inte de gick förrän vid 19.30 då de skulle ut och gå i Fontin en stund innan det blev hemfärd för våra gäster.

Det som var mindre trevligt var, och är fortfarande, att jag nog åt något min kropp inte gärna ville få i sig. Med en mix av för mycket kaffe. Hela jag kände mig sjösjuk, som om jag låg på en vattensäng och gungade. Skör. Jag hade väl blivit uttorkad av kaffet samt mådde illa över något som jag hade ätit som sagt. Orkade inte gå omkrig alls utan blev mest sängliggande ett tag. Ingen kraft för fem öre i ben och armar. Solsting också kanske? Who knows. Spydde gjorde jag också mitt i natten, en liten skvätt bara. Kunde inte avgöra vad, men något bättre blev det ju faktiskt. Nu handlar det mest om blodtrycksfall titt som tätt.

Nä, nu ska jag ändå, trots min möra kropp, ta tag i dagen. Plugga lite, bättra på brännan kanske. Ensam hemma idag också, mamma och pappa står i hallen nu, redo för att åka till Tjörn och arbeta på sommarstugan. Lite egentid skadar ju inte, eller hur?

Puss!

Lägesrapport, 19.38

Uuhää, har druckit för mycket kaffe idag...

Per Morbergs bästa

Herregud vad jag skrattar varje gång jag tittar på detta! Har han ADHD, autism eller är han bara allmänt sjuk i huvudet? "Det är nästan så jag skulle vilja ha ohämmat sexmed en rökt gris", hahaha!


Jobbigt dygn.

Usch, har hamnat på platt fall det senaste dygnet. Inget har stått rätt till och jag är bara så frustrerad på allt. Och i morse blev det inte bättre då jag inte kom iväg till skolan som tänkt. Det blev för stressigt och busskortet hittade jag inte och fan för allt. Därför blev det en dag hemma istället, leta efter social interaktionism på nätet precis som dagens föreläsning handlar om.

Rätt booring. Funderar på att sätta på en film istället. Har hittills tittat på Mumintrollen i Mumindalen, haha. Och det roligaste av allt, det avsnittet som jag ALLTID var så jävla rädd för, jag gömde mig bakom en kudde när jag var liten och såg det. Avsnittet är med morran, en stor hemsk sak som alla i mumindalen är rädda för. Och isprinsessan som kommer och förfryser Lilla My med ögonen så den lille stackaren förstenas. Fatta vad hemsk det var att se när man bara var 5 år gammal. Uschiamig.

Nä nu ska jag fortsätta leta vidare och vara duktig. Puss

lägesrapport 23.15

Idag var jag och min syster samt mor i stenungsund/stora höga och shoppade. Eller ja, mamma och syster shoppade. Jag kom hem med nada. Ingenting. Jag köpte inte ens något gott inne på coop på hemvägen. Dessutom vet jag nu varför jag hatar provrummen så jävulsk mycket. Jävla pissdag, nu ska jag sova med gråten i halsen. Godnatt alla komplex-fanskap! (och ni andra också såklart, puss).

Mysig helg

god förmiddag!

Idag börjar jag så sent som kl 13 i skolan. 13-16, ingen tid som uppskattas direkt. Annars brukar jag ju åka hem när jag åker in till stan idag. Jaja.

Helgen har varit bra. Mysig. Har fått mycket uppmärksamhet av mamma och pappa, haha. Igår bestämde jag att vi skulle åka på utflykt, och jag ville åka till ett ställe som vi inte besökt speciellt mycket. Bara för att promenera och njuta av lite nytt. Så det fick bli, efter att vi mötts på halva vägen med våra önskningar - Tofta herrgård. Haha, kanske inte så storslaget, men vi kom iväg så sent så det kunde inte bli speciellt långt bort. Vi traskade vid havet och kastade mackor, solade vid en liten strand på klipporna och besteg berg (vi gick fel..). Väl hemma igen blev det god middag med rosévin till.

Jag känner mig rätt så unik när jag valde att stanna hemma på valborg. Det kändes som alla, exkat alla, var i slottskogen på valborg och söp, haha. Jag har aldrig varit ett fan av valborg, speciellt inte i min ålder då alla jämnåriga har som mål att bli fulla. Varför fira valborg, det som faktiskt firas är ju alkoholen verkar det som. Själv nöjde jag mig med ett glas rosé med choklad och brie bredvid hemma i soffan tittandes på film. Dock hade jag kunnat tänka mig en valborg tillsammans med mina vänner hemma på en altan med grillen igång och något roligt spel typ. Det kommer väl när vi är sisådär 30+, haha.

Nä nu ska jag fortsätta göra mig i ordning så jag slipper stressa in i det sista. Vi hörs! /L