Senaste nytt.

God kväll på er, alla nattugglor som sitter uppe!

Helgen har dragit mot sitt slut, vi spelar på den sista refrängen så att säga. Hela området där vi bor är nedsläckt och tyst. Bara jag och min brummande dator som håller oss vakna. Imorgon är jag ledig. Vilket jag varit hela vecka som gått faktiskt. Eller ja.. tentan skickades ju in i torsdags, och sen dess har jag fått läsa tre av mina kurskamraters tentor som jag ska vara diskutant på. Och detta är jag på onsdag. Så därför har jag fått vara hemma med detta arbete som inte varit speciellt ansträngande jämfört med tidigare kurser. Ganska skönt ändå att få en egen variant av höstlov, minns att jag saknade det enormt förra året, då blev det ju som en smärre chock för mig, 20 veckors plugg i streck är inget att leka med på universitetsnivå!

***

Idag drog jag mig till Mölnlycke igen för att vara det supportande lillasyster som jag är. Inte alls planerat idag faktiskt, med tanke på att mamma och pappa skulle iväg och lyssna på Ale Möller (?) inne i Göteborg under matchen. Men jag fick i alla fall gratis-skjuss hem till Kungälv utav Kalle tillsammans med storebror och Peter. Tack tack!

Väl under matchen så hamnade jag, konstigt nog, men en barnfamilj runt omkring mig. Jag var alltså omringad av dem, men mamman och pappan på varsin sida om mig och barnen på raden bakom. Mamman och pappan snackade om flyttfirma förbi mig och barnen viftade med sina Pixbo-flaggor så man fick i ansiktet. Och en pojke höll på att snubbla ner på oss raden nedanför... Nåväl, 6-2 till Pixbo mot AIK och jag är nöjd. Vilket jäkla tempo det var, det skulle inte förvåna mig om någon spelare skulle fått en tand utslagen, haha.. Galet. Nästa match spelar 14/11 och är även TV-sänt på tv4sport kl 19.15 - skriv upp det för guds skull, så kanske vi ses genom tv-rutan eller på plats i Wallenstamshallen!

***

Om drygt 3 veckor ska jag iväg till Ullared förresten. Det ska bli kul minsann. Tillsammans med mina vänner från klassen drar vi iväg en onsdag, och jag hoppas jag hittar lite julklappar då. Det hade ju varit skönt att kunna bocka bort julruschen så tidigt som möjligt. Sist jag var på Ullared har jag inte ens ett minne om, så längesen var det. Och det har aldrig varit köer varken in till lokalerna eller till kassorna när jag varit där, så jag hoppas vi slipper det även denna gången. Jag läääängtar!

***

Dagens klipp blir Nancy Sinatras musikvideo till låten "These boots are made for walking". Sjukt roligt att se sådana gamla musikvideos från förr, det är ju sån enorm skillnad i kvalitén mot idag kan man ju säga. Ändå finns det en gemensam nämnare mellan dessa gamla musikvideos och dagens, och det är lättklädda brudar som dansar loss. Jag gillar detta i alla fall, detta känns ju mer som ett pyjamasparty! Kul tycker jag!

Godnatt! /L



Bullkalas!

Idag har jag arrangerat mig med att baka sisådär 60 stycker kanelbullar! Ca 20 stycken blev lite brända sådär, men det är en del av det charmiga med hembakat tänker jag...

Ikväll blir det idol på tv, lite godis och såklart bullar! Tror minsann att min systerdotter Alice kommer på besök också, så vi får se om det bara är jag som älskar bulle eller om det går i släkten, haha..

(Åh vad jag skrattar gott åt denna sista bilden! Jag ser ut som en riktig hemmafru med påklistrat smile. Och så kommer min man som jobbat ihjäl sig hem i kavaj och slips och så står jag där i farstudörren i denna posen och säger "Hej min älskade man, sätt dig ner i din favoritfotölj, ta en bulle och så ska jag ge dig lite fotmassage!" Och så leendet på det såklart. Hahaha).


Borde jag bli orolig?

Är för tillfället mitt uppe i en tentaskrivning som ska vara klar på torsdag på morgon. Fick för mig att läsa ett horoskop för en skytt som jag är, och möts av detta:

Hälsa
Det finns stor risk att du bränner ut dig om du fortsätter i ditt nuvarande tempo.

Jaha ja, tack för den. Borde jag lugna ner mig kanske? Fixar någon en solsemester till mig för jag lär ju behöva lite avkoppling från detta...

Här skulle jag sedan klistra in en bild på en utbränd kvinna, men komemr istället till ett test från expressen.se som så chäckt heter "Ligger du i riskzonen för att bli utbränd?" 29 frågor senare får jag följande svar:

Du fick 16 rätt av 29 möjliga
Du är förmodligen i riskzonen för att drabbas av utmattningsdepression.

Jippie. Kanske inte så konstigt att jag har så ont i ryggen?

Nog med gnäll. Jag får helt enkelt bita ihop och gilla läget. Pinsamt annars ju, detta har jag ju valt själv. Nu lägger jag i alla fall ner tentan för idag och belönar mig själv med lite tv i myskläder och filt. Hej!

Sänghimmel

Hej på er!

Ja idag har väl i stort sätt hela eftermiddagen gått åt till att få upp en sänghimmel i spetstyg över min säng! Jag har ju inte haft en ordentlig sovro om nätterna på ett tag och tänkte att en sänghimmel kanske ger ett lugnt och harmoniskt intryck och därmed bättre sömn. Vi får se om det blir så. Snyggt blev det i alla fall! Lovar att ta kort och slänga upp här inom kort, men just nu känner jag mig helt mörbultad och ont i huvudet att det får va för stunden. Fick hjälp utav pappa att borra upp två stänger i taket och sedan hjälp av storasyster Lisa att sy en kanal i tyget som ena stången kan sitta igenom. Så får vi hoppas att jag sover som en prinsessa framöver, haha..

Nu ska jag ut och ta en promenad med kompisen, puss och hej!

Slutet av praktikperioden.

Hej på er igen!

Det var ett tag sen sist vi hördes här, inte sant? Faktum är att det har varit full rulle i mina studier nu, som det alltid är när slutet av en kurs närmar sig. och någon helg fick jag ju inte direkt då det var dop hela lördagen och på söndagen var det studytime här hemma kl 9 på morgonen med mina vänner från skolan. Vi satt alltså kl 9 och studerade. På en söndag. Fattar ni? sjukt. Efteråt så åkte jag iväg till Mölnlycke igen för att glo på innebandymatch. känner av nördstämpeln i pannan, haha. Innebandy hela tiden typ. nåväl. I måndags och i tisdags var jag i skolan och vi hade redovisning inför klassen. min grupp var grymma! Känns sjukt bra att ha dem i gruppen, vi har verkligen hittat varandra.

Den här veckan är jag bara på förskolan onsdag, torsdag och fredag. Vi har j uen liten skogsdunge ett stenkast bort från förskolan där vi byggt en koja med barnen och lite klättergrejer. En annan rolig grej är att det hängde ett trasigt cykeldäck i trädet, vilket barnen snappade upp snabbt och låtsades att det var en orm. Vidare snappade jag och min handledare upp detta och tyckte att det hade varit kul och göra ett litet ansiktslyft på ormen. Därför smög jag mig till skogen när barnen inte såg, klistrade upp två plastögon och en piprensare - och voila! :

Tjusigt va? Och med denna kreativitet har jag lyckats fånga upp kursens innehåll, då kursen heter lek, kreativitet och lust att lära. Om inte detta är kreativt så vet jag inte vad, haha. Tur att ingen såg mig där heller när jag stod och klistrade och hade mig med kameran, hahaha.. Barnen har inte fått se den än, det ska bli en överraskning som de får på måndag. hoppas det tycker om den!

Idag blev jag förresten bedömnd i en sångsamling på förskolan av min vfu-ledare som var på besök! Det är en del utav kursens betyg, så de kan se att jag lär mig något och så. Jag började med en morgonsamling med att se vilka barn som var här idag och vilka som var hemma. Och hör och häpna, jag använde mig utav teckenspråk! Det var första gången och absolut inte det sista, riktigt kul ju! Efteråt så hade jag sångsamling med hälften utav barngruppen och det gick som smort som alltid. Roligast var efteråt när vi samtalade om aktiviteten, då min vfu-ledare tyckte jag hade en för att citera, "fantastisk vacker röst" och att jag "absolut borde ta vara på den" (känner mig inte alls mallig..). Haha nä men seriöst, jag trodde hon skulle berömma mig för teckenspråket framför sången, men det är väl alltid kul och höra oväntad beröm, haha. Då vet jag vad jag ska göra om jag skulle välja att hoppa av utbildningen -blinkblink-.

Nä. Nu ska jag se om pappa har kommit hem. Det har nämligen kommit in en baddare till fjäril i vårt gästrum. Och jag vägrar ta den. Jag har stängt in den så den inte attackerar mig.. Sen ska jag plugga lite innan tidig natt. Sov ju som en kratta natten till idag. Låg och tänkte på denna bedömningsaktivitet nonstop. Usch vad jobbigt sånt är.

 

Pusspuss!

 


Dop!

Hej på er!

Jag har haft ett gäng nätter bakom mig där jag har haft sömnsvårigheter, senast var det åskovädret som härjade precis över vårat bostadsområde. Det åskade och blixtrade såpass mycket att när jag först låg och läste min bok innan läggdags så blinkade min sängbordslampa till flertalet gånger. Och det händer ju aldrig här annars vid åska. Sen under natten så fortsatte det med att prylar jag lagt på sängbordet ramlade ner på golvet. Av åskan!

Nåväl, jag har altså legat efter i sömn vilket jag kände av igår. Då nådde jag väl brytpunkten på något sätt. Var på praktiken mellan kl 9-16.30, dötrött! Orkade knappt ta mig igenom Idol, men trots det var jag inte i säng förrän kl 23. Så därför var det extra skönt att jag inatt fick sova ordentligt och vaknade upp igen för dryga timmen sen. Woho!

Idag ska jag städa så mycket jag hinner, sen ska jag börja förbereda mig inför dagens festlighet, nämligen dop! Det är kusin Linus som ska döpas ute i Skärhamn kl 15 idag. Sen blir det till att vara social och äta god mat med släktingarna. Efter det blir det hemfärd och fortsätta städningen, eftersom mina fina vänner kommer på besök imorgon! Förvisso ska vi sitta med vårt grupparbete, men det ska ändå bli kul att se dem igen, saknat ihjäl mig!

Nu ska jag bädda sängen och sen blir det duschen, pusspuss!

Vad ska man säga - kyrkan har en oklanderlig läge vid havet!


Men snälla?



Någon mer än jag som såg Outsiders igår? Gårdagens avsnitt handlade om furries-världen. Det vill säga människor som tror de är ett visst djur själsligt. Större delen av de som deltog i avsnittet handlade om folk som brukade klä ut sig till någon vargliknande djur och gå runt på stan och yla.. Fine. Det är en sak. Men sen deltog även "Pao". Som tror hon är en katt. Alltså.. hur får hon ihop sitt liv? Hon bor ju i en lägenhet. Hur får hon pengar till hyra och mat? Hon kan väl inte ha ett jobb, för jag har svårt att se någon arbetsgivare vilja anställa en som tror hon är en katt. Och det säger jag inte för att vara elak. Hon gör ju ändå mänskliga saker mitt i allt katt-stohej, som att vattna blommor och prata verbalt, gå på sina två ben och handla mat. Något mer rubbat är att hon har ett råttkoloni i lägenheten, och dessa råttor brukar hon tydligen sätta ett litet koppel runt och kela med sittandes på balkongräcket sisådär 4-5 våningar upp. Inte riskabelt alls va.. Råttkoloni, vad säger bostadsföreningen/hyresvärden om det?

Blev ju helt knäpp av att titta på henne under programmets gång. Tydligen äter hon rått kött med händerna, jamar och har sig ute bland folk, bland annat i mataffären. Först tänkte jag att "okej, du tror du är en katt. Mår du bra av det så visst". Men sen säger hon att om hon av förmodan skulle känna sig arg eller hotad kan det hända att hon biter folk ute på öpna gatan! Det är ju helt sjuk! Titta på klippet ovanför. Jag vet inte hur jag ska reagera egentligen. (Det roliga var att den nya Lotto-reklamen visades i reklampausen strax innan programmet skulle börja igen, ni vet den där en kvinna säger att "för katter är också människor", hahaha..)

Söndagsaktivitet i bilder

I söndags var jag barnvkt för systerdottern Alice tillsammans med mamma och pappa. Tillsammans åkte vi ut till havet med en termos varmt kaffe, lite bullar och kex. Vi kastade mackor i vattnet, samlade ihop döda krabbor i Alices hink och byggde ett hjärta utav blåmusslor. Mysdag!


Fröknarna Lignell och Fondell

... är mina två favoriter i årets upplaga av Idol. De andra är ju som hämtat från klass 9B äna. Stör mig på dem allihopa, haha. Men inte dessa två, inte det minsta. De har en coolhet som läger sig som en dima över de andra deltagarna. Heja heja!