kungligt bröllop och Bergsjön.

Hej!

Ni skulle bara veta hur illa jag har mått det senaste dygnet. Uschiamej! Mensvärk så det skriker om det. Att dessutom behöva somna på kvällen med denna ofantliga mensvärk är garanterat inget önskvärt. Och inte kan man värma vetekudden och lägga på magen för då blir det fruktansvärt varmt, utöver denna sommarvärme som börjat komma nu. Så nej, jag är inte det minsta pigg och "normal" idag.

Det kanske ni hade märkt om ni hade sett på kungabröllopet med mig idag. Prins William och .. Kate gifte sig i London och jag satt i ena stunden och skrattade gott för mig själv över alla fula hattar som man såg i bild, till att nästan börja gråta en skvätt av kärleken. Och var inte bruden snygg då?! Herregud, hade jag varitlagd åt det hållet så.. hahaha. Och Willam blev till och med också snygg trots sitt tunna hår. Sammanfattningsvis kan jag säga att allt är mensens fel. Hormonrubbningar. Så är det.


Utöver denna stund framför tvn har jag hunnit med att besöka introduktionsskolan i Bergsjön idag med mina klasskamrater. Där mötte vi upp rektorn på skolan som pratade lite om vad de jobbar med och så vidare, och sen hade alla barnen någon slags dansuppvisning på gården till någon afrikanskinspirerande musik och rörelser. Riktigt gulligt och medryckande! I Bergsjön var vi bara en timma, så jag var hemma redan vid kl 11. Och det är ju kul!

Nu ska jag ta mig en panodil så min kropp kommer i någorlunda balans, sen ska jag försöka plugga lite. Ha en trevlig fredagskväll!

/L

Edit; Fy fan vad jag är avis på Kate nu! Vill också ha den bröllopsklänningen, åka rolls royce, åka häst och vagn med världens beskydd runt omkring, gifta mig med prins och äta typ tio våningar stor bröllopstårta... Istället ligger jag här och knarkar panodil i min ensamhet och dessutom har jag lyckats spilla kaffe på min klocka på något konstigt vis. What a wonderful life. Fuck.


Another sunny day in Kungälv!

God förmiddag på er vänner!

Idag är det ännu en solig dag här på tvetgatan. Tippar på att det är solstolen som gäller även idag. Kanske baka en blåbärspaj, den jag gjorde för någon månad sen (se tidigare inlägg). Svingod minns jag att den var! Och så blir det såklart lite plugg på det, social kompetens i förskolan av Kari Pape.

Mamma har tagit en promenad till doktorn för att undersöka sin arm. Troligtvis en tennisarmbåge, inget farligt så. Därmed är jag ensam hemma en stund. Rätt skönt. Sitter här just nu och lyssnar på Oskar Linnros. Funderar på att köpa he fler skivor från CDON.com, är rejält sugen på Lykke Li's två senaste album. Och Veronica Maggios som släpps idag. Men är man en student så är man. Har blivit betydligt mer ekonomisk av mig nu när jag ändå måste lägga ut 760 spänn i månaden för att komma till och från skolan med buss. Sjukt. Inget sommarjobb har jag heller, så det gäller att spara ordentligt!

nä nu ska jag sätta igång med det ena eller det andra här. Hoppas ni får en trevlig dag, kram!

/L

En skvätt av Greta och Zarah?

Ja nu har min kära mor och mormor börjat försöka lista ut vem jag är lik. Tidigare har jag fått höra av mamma att jag är lite lik Greta Garbo, vilket jag aldrig tänkt på förut. Jag vet inte, jag är inte speciellt bra på sånt, men kanske?

På påskafton sa mormor att jag var lik Zarah Leander, en känd svensk sångerska. Så vad jag har snappat upp hittills är att jag liknar två primadonnor som nu är döda. Jag - primadonna? Kanske bor det en liten Garbo och Leander inom mig, time will tell...haha.

Greta Garbo

Zarah Leander



Jag

Dagens musik

Dagens musik är Veronica Maggio - Jag kommer.

Jag orkar inte ens göra mig lustig över detta misstolkande. Men om man ska vara lite seriös i sammanhanget så är det känslor som blir till ord. Tror jag känner likadant för tillfället. När man bara tänker på en person så gott som hela tiden, men man kommer inte ens ut ur lägenheten för att kunna berätta detta för honom. Man bara åker tillbaka. Hjärtat säger en sak, hjärnan något annat. Och man sitter där och bara tänker hur fint det hade kunnat bli om man bara vågade tala om hur man känner.


Uppdatering från påsk.

Nuuu är jag här igen, hej fina ni!

nu har jag alltså varit på Tjörn och firat påsk, fredag till och med söndag kväll. Har ätit som en häst, fy vad äckligt med så mycket mat som vi har proppat i oss under dessa dagar. Helt sinnes. Men här kommer i alla fall en liten lista på vad jag har gjort under dessa dagar:

- Grillpremiär! Grillen åkte fram första kvällen, på långfredagen. Mormor och morfar bjöds över från deras stuga för att dricka fint vin och äta choklad efteråt.
- Loppismarknad. Lyckades fynda en snygg tavla för 60 kronor. Motivet är en grönsaksstånd i ganska kall färg. Låter kanske inget vidare i ord här, men när jag hunnit få upp den ska jag fota och visa er.
- Långpromenad innefattande ett konstbesök. Det var någon utställning på vår 7,5 km långa promenad. Jag drog det tunga lasset, dvs den krångligaste barnvagnen av dem två vi hade, och med det tyngsta barnet utav de två, haha. Men det var frivilligt av mig, jag körde ju lite träningspass samtidigt, man får ju passa på under sådana här helger.
- Glass på Klädesholmen i solskenet. Riktigt mysig plats får jag säga. Men jag kommer aldrig längre än till ICA nära konstigt nog. Har aldrig sett hur det ser ut om man fortsätter, haha.
- Häng i trädgården. Solat och gottat mig varvat med att gunga Alice.

Har säkert gjort en massa fler saker, men just nu försöker jag bara landa här hemma först. Har flera väskor att packa upp och dessutom vill jag hinna med att sola lite.

Vi hörs senare!

Senaste nytt.

Hej igen!

Nu har jag äntligen packat klart min väska. Ska ju flytta ut till sommarstugan över denna påskhelg för att äta gott med hela familjen plus mormor och morfar. Ska bli så skönt och behövligt! För ute på sommarstugan är det rätt dött. Landet liksom. Hagar och skog runt om. Dålig täckning, ingen dator. Precis vad jag skulle behöva nu. Bara lämna denna stressiga miljö med bussar och storstadsidyll, alla dessa människor som man stöter på varenda dag. klart man behöver lite tid med de människor man älskar mest, på en plats där inga andra är typ. Okej vi bor inte på någon slags ödestorp, vi har ju våra grannar därute också. Men om man jämför med hur jag har det här hemma så är det stor skillnad. Så imorgon ska jag bara slappa i solskenet och tystnaden med en kopp kaffe i handen. Det enda man hör är någon som går på den smala grusvägen mellan husen eller kossorna som råmar i hagarna långt borta. Mmmmhm!

På tal om något helt annat. Jag fick respons på min första del av hemtentan av min seminarieledare i tisdags. Superkul, det enda hon hade att säga var att jag kunde utveckla min beskrivning av denna utvecklingsekologiska modell som vi använder oss utav (tänker inte spinna vidare på vad det är för något, då tar det evigheter). Hon passade även på att berömma mitt sätt att skriva, vilket kändes extra roligt eftersom jag inte hade bett om det på något sätt. Jag har ju varit sugen ett längre tag på att skriva saker. Tydligen har jag ju en styrka i det, när både min svensklärare från gymnasiet och min nuvarande seminarieledare säger det. Kanske skulle sadla om och bli författare? Eller kanske skulle man jbba med poesi? haha, man vet aldrig hur livet ser ut om 30 år.

Nä, nu ska jag ta en siesta innan det blir middag och bildfärd till sommarstugan. Är svintrött, hade kunnat sova så mycket längre än till 6.20 som jag gjorde imorse. Skönt med lite lov här nu i alla fall.

Puss!





Trion från Belleville

Detta är en favoritscen hos mig när det gäller filmer. Det är från den franska filmen Trion från Belleville, som handlar om en mor och son. Sonen ska delta i Tour de France, men blir kidnappad under loppets gång. Mamman åker runt i Frankrike och letar efter sin son. I den här scenen har hon stannat för natten för att sova och fortsätta leta morgonen därpå. Då möter hon tre tanter som showar runt på olika krogar i Frankrike.

Trion från Belleville är en prisbelönt animerad film från 2003, skriven och regisserad av Sylvain Chomet. Filmen innehåller en viss dialog, men en övergripande del av handlingen berättas genom sång och pantomim.

Filmen nominerades till två Oscars, förbästa animerade film och bästa sång. Inte så konstigt kanske. Titta och se!

 

 


Att städa eller inte städa?

Jag är född i grisens år. Om det har något att göra med hur stökig jag alltid har varit vet jag inte men en sak är uppenbar: jag bor i en svinstia just nu. Anna Anka sa en gång i tv att om man bor i en svinstia så är man ett svin. Att jag är ett svin i den bemärkelsen att jag bor i ett nio kvadratmeter stort (läs: litet) sovrum vet jag inte.. Dock är inte detta en konstant uppenbarelse, att jag hardet stökigt. Ibland har jag det nästan kliniskt rent. När jag har tid och lust för att städa och göra fint.

För det mesta önskar jag att jag kunde vara städ-pedant för egentligen vill jag ju faktiskt kunna spatsera omkring i mitt rum och trampa varsomhelst utan att vara rädd för att där ska finnas glasrester från förra veckans klumpiga-jag-resultat-förstörelse-objekt eller vad sägs om dammråttor, hårnålar överallt och ingenstans, böcker och papper från skolan och min annars så sköna fötölj so nästintill alltid är överbelastad av kläder? 

På nio kvadrat har jag: hårprodukter, olika slags tidningar och blaskor som jag egentligen inte vill ha men postlådan är hungrig konstant, massa olika väskor, kurslitteratur, pärmar, skokartonger (fattar inte varför jag har kvar dem?), sladdar till det ena och det andra, damm, papperslappar, små hobbysaker, kuddar, damm och ludd, kuddar, grejjer i lådor som ska säljas eller ges bort, kläder som både används och inte används, hygienartiklar (ansiktscremer, kroppslotioner, hårvårdsprodukter, nagelacker, smink hit och dit, tandrengöringsprylar, mens-artiklar) OSV.

Det är inte det att jag har så fruktansvärt mycket att göra annars så att jag inte hinner städa. Eller jo, nu ljög jag lite. Skolan tar extremt mycket tid och framförallt energi. Vem vill sätta igång och städa efter att ha varit i skolan en heldag? Bara det att det blir ju smutsigt igen förr eller senare så varför anstränga sig. Kanske lider jag av brist på disciplin? Hellre det än att bygga upp sitt liv kring överdriven renlighet.

Jag läste för ett tag sedan på aftonbladets hemsida en artikel om städning. Det var en ny forskning som visade att en timmes städning bränner lika mycket fett som ett tio minuters träningspass på gymmet. Det hade ju intresserat mig mer om det hade varit tvärtom, att tio minuters städning motsvarade en timma på gymmet. För om det är något jag saknar när det gäller städning, så är det nog motivation (utöver energi och tid).

Hur löser man detta? Jag har två alternativ: det första är att jag flyttar hemifrån och får ett större boende (på typ 50 kvadrat, stor skillnad till nu!). På så vis blir alla mina ägodelar mer utspridda och ger inte en lika stor smuts-effekt. Alternativ två är att jag hittar en städmanisk pojkvän som säger till mig på skarpen så fort jag börjar stöka till det. Jag försöker intala mig själv att båda alternativen hade bara gjort det bättre än vad det är nu, men jag är fortfarande något tveksam. Man får helt enkelt inse att om man ska bo under samma tak som mig, då lär det vara lite skitet här och där.

Men på onsdag är jag troligtvis ledig (om inte så är jag det på fredag i alla fall). And guess what? Då ska jag städa.



Simpla men vackra ord.

Watch me shine, as all the lights closes down
it's just a talent of mine
You know I die whenever I want
So go chase fortune when I'm gone
I'm guilty of reading my own past.
So don't forget If I don't live today, then I might be here tomorrow

Festliga bilder


Festlig helg!

Hej på er igen!

Nu är det alltså helg på riktigt. Man kan ju säga att jag påbörjade min helg redan igår då jag var ledig från skolan. Eller ja, jag satt hemma och gjorde en hel del skolarbeten. Men skit samma.

Idag fyller Jenny 20 år. Det innebär födelsedagsfirande! Jag kommer bara vara med första halvan av firandet, innan de fortsätter att fira på något uteställe i centrum. Jag ska ju vidare på födelsedagsfirande på söndag, kl 13. Men jag har fixat en liten present till Jenny som gör att vi kan fortsätta fira henne. Mer än så säger jag inte för tillfället, haha.

Så nu ska jag göra mig i ordning. Fixa hår, sminka mig, klä på mig festkläderna och hela det där paketet ni vet. Ska se till att ta många kort med kameran!

Puss så länge!

Full rulle.

Har skrivit klart min första del av hemtentan och skickat in den. Har sammanställt mina intervjuer med barnen på förskolan. Nu ska jag kila över till Jenny och hjälpa Denise med att baka födelsedagstårta till imorgon. Sen blir det hem och äta middag och städa i badrummet igen. Full rulle med andra ord, men myskläderna är på i alla fall. Prio nummer ett.

Tjing tjing!

Higher hiiiiigher!

Likt en sommarplåga har denna låt borrat sig fast i huvudet på mig och vägrar att släppa taget. Har gått runt och sjungt på den och lyssnat om och om igen hela dagen. Repeat. Ja jag måste vara riktigt skallskadad. Inte helt omöjligt. Men den är ju helt okej faktiskt.


Black Swan

Wow. Vet inte ens vart jag ska börja. Black Swan var helt otrolig film, den förtjänar verkligen högsta betyg! Ni skulle sett mig och Michael efteråt, vi var helt hänförda båda två. Natalie Portman var obeskrivligt bra. Herregud. Jag blev helt faschinerad över balett efter att ha sett filmen. Det var väldigt psykologisk, vad händer på riktigt och vad inbillar man sig? Vad sker inom än när pressen blir helt okontrollerad och för stor?

Ni bör se den. Annars begår ni ett stort misstag vill jag lova.


Shopping och bio.

Hej svejs.

Idag är jag ganska low. Har varit i Partille och tittat i affärer. Inte visste jag att Partille Allum firar 5 år. Världens ståhej inne i köpcentret med ballonger, fiska godis, såpbubblor kors och tävrs, serpentinder, smakprover, och hur jävla packat som helst med folk. Man blev ju så stressad när människor, bokstavligt talat, trampar en i hälarna. Usch. Iväg kom jag i alla fall med en fin rödblommig kjol med knappar från MQ, 399:-

Nästa stopp blev på Ikea. Där köptes det parasol till framsidan av huset och lite annat behövligt. Dock drabbades jag av migränanfall, ganska vanligt. Så det blev en hemfärd kanske så snabbt eftersom jag har lovat min svåger att följa med honom på bio ikväll också inne i Göteborg. Black swan. Den har jag velat se ända sen den hade premiär. Så det är kul! Ska nog ta och vila lite så kanske spänningarna i huvudet försvinner. 1 timma och 15 minuter kvar innan han kommer och hämtar upp mig med bilen.

Puss


En fredag i fridfulla drag.

Oj vad klockan har tickat på bra idag, inte sant? Idag är jag i alla fall ledig, har redan påbörjat min helg så att säga. Vaknade kl 10. Gick upp. Åt havregrynsgröt (jag kämpar på!) och sen pluggat lite smått. inte alls i lika stor utsträckning som jag borde eller tänkt mig. Jag har mest chillat mig igenom dagen. Satte mig ute på altanen i solskenet och åt lunch och löste sudoko. Det blåser på bra emellanåt, det hade jag gärna skippat. Men då var då, och nu är nu.

Ikväll samlas hela familjen Rauswall/Öberg för fredagsmys. Titta på Så ska det låta och äta gott. På tal om att äta, jag har blivit helt knäpp nu och börjat räkna kalorier. Jag vet inte om det är bra eller inte, haha. Jag har räknat ut att med min vikt ska jag inte få i mig mer än 1700 kcal. I en kexchoklad som jag nyss tryckte i mig fanns det 510 kcal. Fattar ni eller? 510 jävla kalorier! Direkt på hullet, haha. Illa. Och kvällen har inte ens börjat. Oj oj oj.

Men bara för att jag börjat räkna kalorier betyder det inget negativt egentligen. Jag försöker ändra mina matvanor till det bättre bara. Det handlar om kvalité, inte kvantitet. Från ljust bröd till fullkorns och mörkt bröd. Från mannagrynsgröt till havregrynsgröt. Från muffins och annat "snacks" till nötter, skorpa osv. Bra va? Och så simningen på det, kan ju inte må annat än bra i slutändan!

Nä nu ska jag fortsätta pluggningen. Mejla till förskolan angående nästa veckas praktik, titta efter om jag fått svar från kursledaren på mitt mejl till henne och piffa upp mig lite. Puss och kram, kexchoklad (höhö).

Linnéa

Ljuva nittiotal.

Hej på er!

Idag har jag, hör och häpna, varit i skolan! Hahaha. Jag har inte varit där på en vecka. Visserligen har jag bara missat två skoldagar men det känns ju lite hemskt ändå på något sätt. Men jag lovar, det ska inte bli någon vana, so don't worry mamma.

Å andra sidan var jag bara i skolan en halvdag idag. Och under den halva skoldagen satt jag och mina vänner och pratade om gamla minnen från mellanstadiet då man var på discon. Herregud vad kul det är att minnas tillbaka till sådana tider! Sen spann jag och Matilda själva vidare på nittiotalsminnen och började leta efter barnprogram som vi alltid såg på när vi var små. Här kommer en drös med exempel som vi satt och skrattade åt när vi kollade på det idag:


Bra onsdag!

Hej på er!

Idag är jag pigg och glad! Hahaha. Jag vet inte varför egentligen. Kanske var det min frukost. Jag testade nämligen, för första gången på väldigt länge (sist var nog när jag gick på förskola), att äta havregrynsgröt - med extra fibrer. Vad händer? Jag fick något slags ryck kan man säga, haha. Mamma äter det ju alltid till frukost, och jag har förundrats över hur hon kan göra det. Det luktar ju inte smaskens direkt. Och till och med småbarnen på min praktikplats, som är mellan 1-3 år gamla, äter havregrynsgröt. Kan dem kan väl jag, haha. Så idag, när ingen annan såg mig, gjorde jag en halv portion havregrynsgröt. Jag  tänkte att en halv portion räcker om jag inte skulle gilla det. Jag började äta den till bara mjölk (sylt som rekomenderades på paketet saknades i vårt kylskåp), men det var alldeles för tråkigt. Så jag drog på lite kanel och socker, och då blev det godare! Så nu är jag en havregrynsgröt-ätare. I små mått i alla fall. Jag ser det som ett alternativ till smörgås till frukost. Och det är ju alltid nått, eller hur? Ett framsteg i mina matvanor, haha.

Annars så händer det inte så mycket här på  förmiddagen. ska sätta mig ner och läsa lite kurslitteratur. Har gett mig på en 300-sidors bok. Lär väl ta några dagar att arbeta sig igenom den, eftersom jag samtidigt antecknar det jag läser som verkar relevant till hemtentan i slutet av kursen. Så det blir väl någon timmas läsning, sen ska jag iväg och simma med mamma, Lisa och mormor igen. Sitter här och väntar på att mamma ska ringa hem och berätta vart jag ska möta upp henne bara. Leta fram min bikini. Packa väskan. Men kul ska det bli i alla fall. Jag älskar att komma igång med ny träning så att säga. Frånsett förra veckan så har jag inte simmar på år och dar. speciellt inte i Stenungsund.

Ha en bra söndag!

Linnéa


9 veckor ifrån sommarlov!

Yes, det har jag räknat ut nu. Känns otroligt gott, samtidigt som det låter långt bort. Men va fan, visst ska jag kunna stå ut med skolan i 9 veckor till? Har jag klarat över 7 månader klarar jag 9 veckor. Nema problemas. Egentligen 8 veckor, eftersom det är många dagar i slutet av terminen som inte är så ansträngande, om ens skoldagar. Men sista hemtentan ska i alla fall vara klar och inskickad den 7 juni. Sen ska jag fira sommarlov!

Jut nu sitter jag och tittar lite på Ellos.se, har fått ett erbjudande med posten om att köpa något över 200 kr och få 50% rabatt plus ett handdukset om 6 st i olika storlekar. Tyckte jag lät bra och behövligt. dock har jag inte hittar några kläder som jag bara måste ha. Inte för dem priserna i alla fall. skulle jag hitta något så är det faktiskt första gången jag nätshoppar kläder av något slag. Har bara köpt cd-skivor på CDON tidigare. Så frågan är om jag ska köpa något på Ellos bara för att, eller satsa på att köpa Anna Järvinens och Lykke Li's senaste plattor (sjukt bra för övrigt!). Vi får se hur detta slutar. Har lovat mig själv att hålla hårt i pengarna till sommarlovet. Minst 15.000 på kortet ska jag ha då, haha... wish me luck.

Linnéa


Ge mig vår, ge mig liv!

Fan vad det är grått ute. Riktigt grådassigt, det hänger regn och dimma i luften. Deprimerande. Så ut lär jag inte komma idag. Visserligen hade en promenad inte skadat, men jag är så trött på att alltid gå på samma ställen nu för tiden. Det är det som är kruxet med att ha bott på samma ställe i hela sitt 20-åriga liv. Jag känner igen varenda hörn och buske.

Men vem har egentligen tid till att gå ut, oavsett väder, när man har sisådär 10 olika böcker och artiklar att läsa för att hänga med i plugget. Jag har faktiskt börjat med en ny slags studietaknik, inte för att jag vill utan för jag måste. Böckerna jag har är lånade från bibblan, och nån jävel har reserverat böckerna efter mig så jag inte kan låna om dem. De täcker ju inte hela terminsperioden för mig. Så jag får sitta och bläddra igenom alla böcker och skriva upp på löspapper sånt som jag tycker är relevant till mina skolarbeten utifall att jag inte skulle kunna få tag på böckerna igen. Jag blir faktiskt mer fokuserad på det jag läser när jag går in med inställningen att inte läsa böckerna från pärm till pärm. Kanske något att ta med sig till hösten sen också?

Imorgon ska jag simma med mamma, storasyster och mormor igen. Eller ja, mormor var inte med sist för hon hade ont i ryggen, men jag hoppas hon hänger med imorgon. Det är kul, för vi simmar i Stenungsund (märker ni hur mycket jag tröttnat på Kungälv eller, haha). Sist körde jag 1,1 km. Tänkte satsa på åtminstone 1,5 imorgon. Inte så stror skillnad kanske, men en liten ökning varje gång blir stort i slutändan. Måste verkligen träna ordentligt nu och hitta tillbaks igen. Jag har blivit så inlindad i skolan som bidrar med plugg och stress och knapp tid till någon träning alls, jag känner ju inte ens igen min egna kropp längre. Fy. I sommar vill jag därför göra något jätteroligt. Åka iväg på minisemester? Kompensera för detta skolår i alla fall. Jag vet inte om jag var beredd på sånt stort steg direkt efter studenten. därför behövs något superskoj hända i sommar, mer än att hänga på sommarstugan på Tjörn. Can't wait!

Nä, nu blir det plugg och sedan lunch. Ha en bra dag, kram!

Dagens låt


Söndagskalas på schemat.

God förmiddag mina kamrater!

Hur mår ni? sovit gott? Själv har jag drömt om spindlar i natt. Ni som känner mig vet att det är en av mina största, om inte den största, fobin jag har. Jag avskyr spindlar! Och att drömma att man blir attackerad av en stor och fet spindel gör det inte mycket lättare. Så min morgon kunde bemötas på ett trevligare sätt än en vettskrämd Linnéa, haha.

Igår kom ingen uppdatering här på bloggen. Enkla anledningar egentligen till min lilla bloggpaus. Jag behövde plugga lite. Har nu en bok mindre att läsa, och det är ju skönt. Sen hjälpte jag till med trädgårdsarbete på framsidan av tomten med mamma och pappa. Och sen på kvällen var det lördagsmys. Såklart.

Idag ser dagen ut som följande:

- Plugga
- Byta sänglakan i sängen
- Dammsuga
- Middag kl 15
- Göra mig i ordning för...
- Kalas i Stenungsund kl 17

Frågan är om jag hinner få gjort allt detta i denna ordning. Det känns lite knapert om jag får säga det själv. Men vi får se. Jag är ju oftast väldigt tidsoptimistisk, både på gott och ont. I alla fal i praktiken å att säga. Men nu har jag i alla fall huset för mig själv då mamma och pappa har åkt i väg till Plantagen/Blomsterlandet för att köpa lite blommor och annat smått och gott. Alltid skönt att få gjort saker om man är ensam. Eller hur?

Nä, dags att sätta fart då! Ha en trevlig söndag, pusspusspusspuss!




Fri fredag.

Idag är jag ledig . Så jag har en slappisdag här hemma i min ensamhet, fastän jag har en del att göra. Först och främst behöver jag mat, jag är vrålhungrig. Sen ska jag städa, fixa till mig och plugga lite. Ikväll drar jag, storasyster och pappa till Lisebergshallen och hejar på Pixbo. Känns som Lisebergshallen har blivit min andra bostad typ, har varit där en gång i veckan de senaste tre veckorna. Men det är kul, mitt i all spänning.

På tal om ingenting. Jag har fått sån jävla träningsvärk i mina ljumskar efter simningen i onsdags med mamma och storasyster. Får lyfta på benen med hjälp av mina händer när jag exempelvis ska upp för trappan, när jag ska upp med benen i soffan eller när jag ska i badkaret i badrummet. Hahaha. Och jag som trodde det mesta var mensvärk. Det var nog både ock. För lite lättare har det blivit i alla fall. Men jag överlever. Men det är inte skönt.

Just det ja, jag hade sån mensvärk igår att jag hade planerat att åka hem från skolan efter min och Matildas inplanerade lunch på Fröken Olssons i stan. Men det blev lite shopping efter det istället. Det hjälper ju lite i alla fall mot den värsta värken, haha. Fick köpt tre saker inne på Gina Tricot; ett par svarta tights på rean för 99 kr, ett stark orangefärgat partylinne för 149 kr och ett par örhängen för 69 kr. Nöjd Linnéa. Alltid kul med nytt i garderoben, speciellt nu när jag slängt ut så mycket gammalt. Bort med gammalt, in med nytt.

Nä nu ska jag ta mig härifrån, puss och kram!