Ledig = träning.

Hej igen mina solstrålar!

Idag är jag ledig. Så jäkla behövligt, jag är så himla trött på att åka buss dagarna i ända. Det finns nog inget tråkigare för tillfället. Men idag är jag alltså ledig och det känns väldigt bra. Jag har tagit mig en varm dusch och ätit god frukost i godan ro. Om några timmar ska jag ta en promenad till mammas jobb (ca 30 min hemifrån) och möta upp henne och storasyster. Sen ska vi ta en sväng till Stenungsund för att ... simma! Haha, jag har nog inte simmat på 2 år tror jag. På ett badhus alltså. Främst på grund av att jag har däremellan tränat en del på friskis och svettis och tagit powerwalk här hemma på våra promenadstigar i skogen. Men jag tänkte att det skulle vara bra att få röra kroppen eftersom jag annars sitter så mycket still på föreläsningar och seminarier i skolan. förhoppningsvis blir jag lite piggare efteråt. Jag har ju varit en duktig simmare en gång i tiden. Simskolan med Louise, det var höjdpunkten på veckan! Men det var i Kungälv det. Jag har nog aldrig varit på badhuset i Stenungsund. Men vi åker ändå dit för att där känner vi ingen. Hahaha, vi är inte alls rädda för att folk som känner oss ska se oss i badkläder..

På fredag när mamma är på afterwork hos grannen så ska jag och pappa till Lisebergshallen och se Joel spela semifinal. Jag lär väl skita på mig. Vet inte om detta är bra för mitt psyke, hahaha. Men hur ofta får man se på sånt här då?

Hoppas ni får en trevlig dag! /L

Innebandy.

Det visade sig att Storvreta valde Pixbo. Jag fick sitta och titta igenom hela matchen mellan AIK och Falun. Sjuk match. 3-3 efter full tid (stod 2-2 i matcher och detta var alltså femte och avgörande matchen mellan lagen). Sudden death utan något resultat och till slut straffar som avgjordes på den sista straffen. Vad är sannolikheten att det dras till in i det sista? Åter igen; sjuk match. Jaja skit samma. På fredag (1/4) så spelar Pixbo hemma, antingen i Scandinavium eller Lisebergshallen mot Storvreta. Matchen startar 19.15 och håller väl på till sisådär kl 10 om allt går som det ska (Läs: Pixbo vinner). Biljetter köps via pixbos hemsida (Pixbo.se). Denna matchen sänds även på tv live, så om ni av någon dum anledning inte kan supporta min bror och hans kamrater live så tycker jag att ni ska göra det framför tvn åtminstone.

Eventuellt kan en till hemmamatch spelas, och den spelas 7/4 kl 18.45. Om inte så är den förstnämnda matchen Pixbos sista för säsongen (fast det hoppas vi ju inte!). Hoppas vi ses framöver på läktaren allihopa! :)

Ny vecka, ny skoldag.

Visst är det varmt ute?! Så himla härligt, detta har jag behövt länge. Dock kan jag inte undgå från att vara trött. Inatt lyckades jag somna med linserna på, vilket såklart inte var meningen. Så jag har haft på mig linserna sen igår morse. Ni kan ju fatta hur det känns. Som russinögon, haha.

I skolan börjades den sista kursen innan sommarlovet (exakt 10 veckor kvar på onsdag, woho!). Så vi har haft lite introduktion kring kursen och böcker med mera. Inbrottslarmet sattes igång strax innan kaffepausen, så då fick alla utrymma lokalen. Men det var bara någon idiot som hade fått för sig att öppna en branddörr. Smart. Strax därefter började hela lokalen lukta brännt, typ rostade mackor-brännt. Då bryggde dem tydligen kaffe i kafeterian utanför. Så jag känner mig rätt så mörbultad i huvudet.

Men nu är jag hemma igen i alla fall. Ska ta och kolla på några dokument som har lagts upp på skolans läroplattform på nätet, sen ska jag nog sätta mig på altanen och mysa i solen. På onsdag är jag ledig och då ska jag höra med mamma om jag kan få följa med och simma med henne, mormor och Lisa. Känns som en evighet sen jag gjorde det.

Herregud ögonen går i kors på mig. Ska i fortsättningen kontrollera noggrant så jag får ut linserna på kvällarna.

Ikväll får man reda på vilka Pixbo möter i semifinalen förresten! Det har tagit ett tag kan man säga, haha.
Sanna, jag slänger upp tiderna som gäller för hemmamatch för pixbo här så fort jag vet, så titta gärna in ikväll alternativt imorgon så vet du också :)

Nä, nu ska jag försöka hålla mig vaken resten av dagen. Puss och kram! /L

Dumma impulser.

Ja detta var ju roligt. Fick en sådan impuls medan mamma och Alice var ute i skogen och traskade. Jag drog ut alla kläder jag äger och har ur min garderob, ut på golvet i hopp om att få en fräsh och iordninggjord garderob. Men jag glömde bort processen däremellan, att sorta kläderna i olika högar. En spara-hög, en kasta-hög och en Tjörn-hög. Jag hade kunnat göra en säljahög också, men jag tror ingen vill ha dessa kläder, helt ärligt. Hahaha. Men huh vad jobbigt och tråkigt det är att kolla igenom varenda klädesplagg och göra en bedömning.

En så länge är jag uppe i en kasse slänga-kläder efter att ha gått igenom halva garderoben. Den halvan där jag hade minst kläder.. Förväntar mig det värsta nu. Vädrat sovrummet har jag gjort också genom att stänga av värmen och öppna vädringsfönstret. Glömde bort att stänga det igen när jag tog en paus i rensningen, så nu är det svinkallt här inne. Och det snöar ute. Frustration på hög nivå. Jag har till och med dragit för gardinerna framför fönstret så jag får ljus in men slipper se snöfan.

Nu ska jag slutföra min städning. Puss.

Äntligen något välbehövt..

Hahaha, detta är faktiskt roligt. Smått ironiskt om jag får säga det själv. Nu harj u äntligen solen kommit fram på riktigt, vårväder ute och conversen är på. Vad gör jag då? Jo jag går och köper mig ett regnställ. Jävlar vad optimistiskt! Äsch, vi vet väl alla att vi inte kommer komma undan regn i sommar.. Dessutom har jag jag ju den fram mot hösten också. Sjukt ändå att jag inte haft ett regnställ sen jag var typ.. 10 år? Hur har jag klarat mig? Det blev i alla fall en röd med prickar från Didrikson, för endast 499:-, det ser jag som en vinst! Dessutom blev mamma så glad i hatten för att jag äntligen fick mig ett regnställ, så hon betalade halva priset.

Vi har spenderat dagen på Backaplan i Göteborg. Tittat runt lite. Jag hade ju förhoppningar om att komma iväg med ett par skor, men det gick åt skogen. Hittade ett par snygga sandaletter, men mamma tyckte det skulle väntas. Sen hittade jag ett par snygga skor med snörning och klack, men då var mamma framme igen och påpekar att nähä du, det är plast det här, en repa och det går inte bort. De håller inte. Sen tog hon med mig till andra sidan av affärerna, den sida där alla gore-tex skor och andra fula skor står. Så långt ifrån mig man kan komma.

Men som sagt, ett regnställ rikare är jag nu, och dessutom fick jag en inredningsbok av pappa för 99:- (ljust och lantligt heter den, samma som du har Lisa!). Vi gick en evighet inne på bokia och letade, för erbjudandet var att ta 2 rea-böcker och betala för 1. Pappa hittade en matbok som han ville ha, men då behövdes det en till bok. Så jag fick offra mig, haha. Det blir en helt annan sak när den andra boken tillkommer gratis..

Nä, nu ska jag sätda lite här på mitt rum innan hela stora familjen ska äta middag här hemma. Syskon, föräldrar, systerdöttrar och svåger. Sen blir det earth hour 20:30, lite myspys med levande ljus. Jag undrar vad Alice tänker om oss när vi plötsligt ska sitta i mörker en timma, hahaha. Onormala människor det där.

/ Linnéa

One step closer.

Bilder från gårdagens kvalificering till semifinal (hämtade från Pixbos hemsida).






Trevlig afton i Göteborg.

Var ska man börja? Jag har nog aldrig fått ett sånt nervös sammanbrott som jag fick nu ikväll. Höll på att kissa ner mig. Med 13 minuter kvar av matchen stod det 5-4 till Pixbo. Det var 13 jävligt långa minuter, jag och mamma satt och svettades på läktaren med drygt 1050 andra människor. Till slut satt jag och gömde mig i min halsduk, ville bara gå ut från hallen och springa iväg. Men som tur vad höll Pixbo emot och nu är dem i semifinal! Härligt, minst sagt. Efteråt kom Joel med vårt pris från förra matchen då jag fick en guldboll av Delborn. Ett presentkort på Parken i Göteborg för 4 pers, med middag och evenemang till. Det roliga var att vi innan matchen hade pratat med en tjej och hon gav oss en mössa, så egentligen fick vi en gåva för mycket, men vi sa ingenting ändå.

Nu när allt är frid och fröjd ska jag ta och varva ner lite och komma till sängs. Det har varit en lång dag idag, och det börjar ta ut sin rätt nu.

God natt!

Red lips.

Igår gjorde jag något jag velat få gjort väldigt länge men inte riktigt vågat testa på. Nämligen att köpa knallrött läppstift! Hahaha. Men igår följde jag alltså med pappa till Maxi på kvällen och handlade lite smink och även då läppstiftet. Nu tycker jag det är roligt att gå runt med mina röda läppar, puta lite med dem och gör roliga grimaser.

Jag har även varit på biblioteket idag och lånat studentlitteratur inför nästa kurs som börjar på måndag. Kom iväg med 3 utav 4 böcker som de skulle ha där. Den fjärde, Normans bok, skulle vara inne, men när jag frågade om hjälp så kunde inte ens bibliotikaren hitta den. Så då får det vara, kanske hittar jag den på något annat ställe.

Ikväll ska jag åka till Lisebergshallen och heja på Pixbo igen. Ikväll kan de avgöra och gå vidare till ... semifinal? Jag har inte sån jättekoll som ni kanske märker, haha. Hoppas de klarar det, jag själv lär väl få ett nervöst sammanbrott uppe på läktaren. Huh! Inte bra för mina nerver.

Blåbärspajen jag gjorde häromdagen var gudomlig! Herre min gud, det är nästan så man får en orgasm i munnen, hahaha. Ni borde verkligen göra en själva, receptet finner in något inlägg ner!

/L

Mamma hann att nalla en bit innan jag kom med kameran, haha

Läppstiftet kommer från Isadora och heter Red Rush, nr 148

Dagens spexbild!

Tystnad.

Vad är tystnad? Och är det någonsin tyst? Jag är beroende av ljud. Jag behöver något, vad som helst, för att hålla min hörsel upptagen. Jag växte upp i en familj med mycket ljud omkring sig. Omgiven av en massa människor under min uppväxt. Ljud överallt. Dagarna var fyllda med spel, bullbak, förskolan, högljudda diskussioner, dammsugning, en cd-spelare påslagen och syskon försöker sina röster hörda. När det var dags för sängen ändrades ljudet till ett kassettband med några gamla sagor eller godnattsagor lästa av mamma och pappa. Tystnad existerade inte, inte ens under de sena timmarna på natten då pappas snarkningar var det man till slut somnade till. När ungdomar kom hem till området efter en nattvistelse på krogen brukade jag lyssna på dem från mitt sovrum tills ljudet av deras röster försvann längre och längre bort. När jag väl hade somnat välkomnades jag av ljudet i mina drömmar. Jag brukade drömma ljud. Som en film som spelades upp i mitt huvud med bakgrundsmusik.

Jag växte upp. Ljud fyllde mina dagar. Ljud från skolans klassrum och korridorer. Ljud från nattklubbar. Ljud från högtalaren till cd-spelaren.

När mina äldre syskon hade flyttat hemifrån båda två hittade jag Tystnad. Men det var ingen riktig tystnad. Inte lika familjärt ljud omkring mig längre. Istället började jag hörde mina egna tankar högre. Jag kunde ligga vaken hela nätterna och bara låta mina tankar vandra över taket, funderandes över världens mysterier. Räknade får. Försöker somna. Snart har jag tröttnat på mina tankar. Började lyssna mer och mer på musik. Jag hade någon form av ljud omkring mig, 24 timmar om dygnet.


Och här är jag idag. Fortfarande täcker jag upp de stunder av tystnad med musik och berättelser. När mamma och pappa är på jobbet och jag är ensam hemma brukar jag gå runt och nynna på någon låt. Sätter på stereon. Ser på tv. Bakar. Bara för att få fortsätta min existens kring ljud.

Jag tror
att vi är skapta ur en tystnad. Först finns det nästan ingenting. Bara en kompakt liten liten bit av något. helt plötsligt. BANG! Ett ljud föds. Som en idé. Bang. Tystnad är för kort för att höra, men innan varje stor tanke måste det ha varit ett ögonblick av tystnad.

Tystnad är början av alla mina idéer och känslor. Tystnad är fint i sig. Tystnad behövs. Men Ulf Lundell sjunger att han trivs bäst i öppna landskap, och jag trivs bäst med vackra och betydelsefulla ljud omkring mig. Om det så ska vara vindens ilande utanför sovrumsfönstret. Eller ljudet av mina egna andetag. Och om det är tyst runt omkring mig i det yttre, så är det i alla fall ljud inom mig. Dygnet runt. Du skulle bara veta.



blåbärspaj!

Ja det blev en powerwalk ala 30 minuter i morse, kändes skönt att få ha gjort det. Nu håller jag på att baka en blåbärspaj! Eller ja, blåbär och hallonpaj får jag väl säga. Än så länge ser den riktigt fin ut, och den var lätt att göra! Här kommer receptet, bilder kommer senare under dagen. Detta recept är för ca 6 portioner:

Du behöver:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
150g smör
1 näve valfria bär

1) Smält smöret
2) Blanda de torra ingredienserna i en bunke
3) Rör ner det avsvalnade smöret i mjölblandningen
4) Bred ut och platta till i en pajform som är ca 24 cm i diameter
5) täck med önskad bärsort och sockra lätt (jag drog på med mer bär än vad receptet angav)
6) Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 20-25 minuter

Lycka till!

Det blir en dag hemma..

Nej jag är inte sjuk, om man bortser min täta näsa. Nej jag har inte skadat mig på något vis. Nej det var inte tänkt att jag skulle stanna hemma från skolan. Men vad gör man i ett läge då mobilen med alarmet på dör mitt i natten när man ligger i sin djupaste sömn och märker inget? jo, man stannar kvar hemma. Med tanke på att jag börjar om.. 10 minuter, haha. Lyckat. Vaknade för typ 20 minuter sen, så det var inte speciellt mycket att diskutera. för det är ju ingen idé att åka in och vara med i de resterande 20 minutrarna eller vad det hade blivit (ja jag försöker lugna ner mig själv lite, övertyga mig själv att jag inte missar något. Jag brukar ju inte skolka annars..)

Så då får det väl bli långfrukost och sen förhoppningsvis en powerwalk/joggingtur i vårvädret. Kanske baka en paj? Kanske ta och läsa i min bok? Kanske...dammsuga och städa i badrummet. Kul. Jag har redan tröttnat på mammas lilla städschema om vem som gör vad i detta hushåll. Jag är trött på att ägna tid och sånt när det finns roligare saker att göra.

Måste berätta vad som hände på bussen igår på vägen hem från skolan. Herregud. Det var en pappa till en drygt ettårig pojke som klev på bussen vid centralen i Göteborg. han hade ställt barnvagnen med barnet i vid bussräcket där det är tänkt att barnvagnar ska stå. Inget konstigt än så länge. Pappan sätter sig på en bussplats ca 1-2 meter ifrån barnvagnen. Jag ser bara pappan från min plats där jag satt. Vid en kurva så studsar pappan upp och skriker rakt ut, och jag hann för ett ögonblick tänka att "Hjälp jag har hamnat på samma buss som en psykopat, en schitzofren, en man med någon diagnos!". Nästa sekund hör jag hur barnvagnen dunsar i marken och barnet börjar stortjuta och blöda från munnen. Busschauffören stannar mitt på vägen och där står vi i kanske 5 minuter medan busschauffören springer runt i bussen, superstressad och letar efter papper att torka upp blod med. Starkars barn. Spände pappan inte fast barnvagnen ordentligt med tanke på att den tippade över i en hastig fart i en kurva där busschauffören, enligt mig, körde i ett vanligt tempo. Varken för snabbt eller långsamt. Eftersom jag studerar till att bli förskolelärare och har arbetat mycket kring barn nu sen september, så ville jag bara springa fram till barnet och hjälpa till. Man har ju fått något slags modershjärta inom sig med tiden, haha. Men jag beslöt mig för att sitta kvar på min plats. Hade jag haft vatten eller papper eller något annat vettigt att bidra med så hade jag ju naturligtvis gjort det, men jag hade ingenting och då är det väl bäst att inte stressa upp situationen ännu mer. Jag hoppas barnet måt bra nu i alla fall.

Nä nu får jag väl göra något vettigt som "straff" för att jag missar skolan idag. Nu har jag ju verkligen långhelg också, ingen skola förrän på måndag. Helt okej ändå. Puss och kram! /L

Spring i benen.

Tjabba tjenare!

Idag hardet varit en rätt knepig dag tycker jag. Mina dagliga rutiner i schemat har inte stämt över huvudtaget tycker jag. Endast på morgonen när jag vaknade och gjorde mig i ordning inför skolan. Väl i skolan lyssnade vi på en föreläsning om anmälan och socialen och så vidare. Första rutinen som bröts gjordes när jag valde efter en timma att åka hem igen. Föreläsningen var för tråkig. Jag åkte hem drygt 4 timmar innan föreläsningens slut. Lyckat Linnéa. Och nu är jag nyss hemkommen från en powerwalk i Fontin med Jenny, powerwalk som jag inte sysselsatt mig med sen jag vet inte när. Då räknar jag självklart inte med dem gånger då jag fått gå riktigt riktigt snabbt alternativt springa för att hinna med bussen. Förhoppningsvis ska dessa powerwalk bli en vana nu när jag inte har något träningskort längre (billigare at använda sig av naturen säger en fattig student). Och förhoppningsvis ska dessa powerwalk kunna utvecklas till ordentliga löprundor. Det får ju bli när all is och snö är borta på spåren i fontinskogen, det är ju fortfarande glashalt tyvärr.

Snart ska vi äta middag också. Vi inväntar bara storebror som är påväg hit från Göteborg. Sen blir det till att läsa lite i min nya bok (okej den är inte helt ny. Den är säkert 6-7 år gammal, men det är första gången jag läser den ordentligt), om hur man kan finna balansen bland all stress blandat med träning, mat och jobb/utbildning. Jag hoppas jag lär mig något, för jag vill gärna bli av med min stress som tär mig i bitar för tillfället. Speciellt nu när det närmar sig varma våren. Powerwalken var ju i alla fall ett steg i rätt riktning, vilket känns väldigt bra!

Nu ska jag byta om till myskläder innan alla är samlade vid bordet. Trevlig måndagskväll!

Linnéa

Sunday.

Hej på er igen!

Idag är det söndag. Jag har inte gjort något speciellt allt mer än att fixa lite Mando Diao låtar till mobilen. Tänkte fixa fram en Lykke Li-skiva också. Den kommer inte bli klar idag, men så småningom. Sen har jag tittat på ett program på tvn som jag fastnade för när jag zappade runt, som heter tjock och tjockare (?) där två brittiska tjejer flög till Missisippi och bodde hos en familj som led av fetma. De skulle lära sig om konsekvenser som kunde uppstå om de inte ändrade sina livsstilar osv. Missisippi är den fetaste delstaten i hela USA, och det kunde man ju se, herregud vilka äckliga matvanor de har därborta. Grisfötter och grisöron, sirap i överflöd och salt på exakt allting. Till och med när de ska vara nyttiga och äta fruktsallad. Illa. Även om jag själv ligger långt ifrån deras matvanor och kroppsstorlek (dottern i familjen vägde 260 kg!), så blir man ju rätt skrämd ändå. vill bara ut och springa tills jag stupar känner jag.

Renoveringen av kök går framåt också. Nu är väggen vi skulle riva borttagen, och pappa håller just nu på att lägga golv. Kyl och frys står mitt i köket som två stora pelare (de går upp till taket ungefär med överskåpen) så vi får äta middag ute i vardagsrummet. Jag tror det kan bli fint i köket när allt är klart. Vi får väl hoppas det. Byta kakel efter sisådär 25 år kan ju inte bli annat än rätt tänker jag. Jag ska ta kort och visa er här sen när vi börjar närma oss mållinjen. Just nu är det ingen vacker syn..

Oj nu var maten klar, vi hörs snart igen! /L

Dags att njuta av det ena och det andra.

Hej på er! Idag tänkte jag inte skriva så mycket här på bloggen, det är ju sol ute! Tänkte sätta mig ute på altanen med min Martina Haag-bok "I en annan del av Bromma" och få lite färg på kinderna. Sen har vi lite vårstädning här hemma. Mamma har rensat ute i hallen bland alla vinterkläder och plockat undan. Jag har nogrannt dammsugit hela övervåningen och städat upp på mitt rum, och pappa renoverar i köket. Idag rycker väggen som kyl och frys står mot. Spännande.

Medan jag vårstädar alternativt sitter ute på min altan och njuter, kan ni få njuta av detta musikklipp. Mando Diao med Dance with somebody, den akustiska versionen. Sjukt bra, jag älskar när de stampar fötterna. Så rytmisk lär väl jag aldrig bli, haha. Nog för att jag brukar lyssna på andra Mando Diao låtar före denna då jag börjar tycka denna är lite sönderspelad, så kundej ag inte motstå. Kungar är va de är.

Uppdaterar kanske ikväll. Kram!


Innebandy-afton.

God kväll nattugglor!

Jag är nyss hemkommen från Göteborg. Det blev en tur in i alla fall, även om jag kände mig rätt sliten. Har glott på innebandy sen kl 20. Man märker ju att det är slutspel nu asså, det var så mycket testosteron på planen att domaren till slut fick ett psykbryt, det var rätt kul att se. Matchen liknade jävla krig med gapande spelare som knuffas och kör trashtalk utan dess like. Fredagsunderhållning var det ja, haha.

Uppvärmning, Pixbo.

Pixbo vann till slut med 7-4 på hemmaplan, och nu står det alltså 11-9 till "oss" efter två omgångar av fem. På måndag åker dem upp till Umeå för fortsättning. En kul grej som sker under målkalasen är att för varje mål som görs utav Pixbo under matchen så kastar målgöraren ut en guldboll till publiken direkt efter målet. Den som fångar bollen vinner något pris, antingen presentkort/pasta från Pasta+, eller en biljett till något evenemang på Parken nattklubb. När Henrik Delborn gjorde mål i tredje perioden, tror det var 5-4-målet, så kastade han bollen till mig! Kul, tack så mycket! Jag blev helt paff, jag som mest satt där som moralisk stöd för Joel, haha.

 

Guldbollen av Delborn.

Vad priset var vet jag ännu inte, han som hade hand om priserna hade redan hunnit dra innan vi hann hämta ut något. Så en snäll tjej vid namn Katarina fick ta mitt namn och så meddela Joel när priserna har kommit.

Nu ska jag titta på Så ska det låta på SVT play som jag missade nu ikväll. Sen blir det sängen för min del. Hoppas ni haft en mysig kväll, godnatt!

Linnéa


Jag mår så mycket bättre nu.

De säger att det är kul att vara ung och fri
Fri från vadå, från förpliktelser, tjenare
Man skulle va' horan, madonnan
Smart och korkad på samma gång
Man skulle ha en kille med bil
Man skulle ha en silverring
Jag var inte ens kysst
Men jag visste vem jag var

Tack kära år som går
Tack kära dagar som lägger en paus mellan nu och då
Och en paus mellan dig och mig
Jag såg dig på stan igår
Du såg ledsnare ut än då
Jag skrattade mig till sömns.


Snöfan.

När jag gick upp i morse kändes det hur bra som helst. Jag var utvilad, jag såg fram emot ledighet och hela huset för mig självt. Glädjen fick en rejäl käftsmäll om inte ens en misshandel som ledde till döden i samma veva som jag drog upp rullgardinen. Det är SNÖ. Ö-v-e-r-a-l-l-t. Man hinner ju knappt vara lycklig över att våren äntligen kommit innan det kommer ett nytt lass med snö.

Men jag tog ändå tillfället i akt och njöt av en långdragen frukoststund med mitt egna fina sällskap. Fast det blev ingen storfrukost i sig, jag hade ju tänt göra gröt, koka ägg, smörgås, juice mm. Men jag tappade lusten lite av allt vitt utanför fönstrerna. Så det fick bli en liten frukort och lösa korsord och annat i tidningen. Det är inte ofta jag får tid till sånt, läsa alla delarna i GP och lösa klurigheter, det var kul.

Idag ska jag stanna inne, inte så förvånande kanske. Det kanske är någon däruppe som tycker det är dags att städa och röja undan gissar jag på, haha. Jag har ju tid till det så. Ikväll spelar Joel och Pixbo i Lisebergshallen i Göteborg, slutspel. Jag får se om jag orkar gå. För mig är ju inte det ultimata att åka till Göteborg på min lediga dag med tanke på att jag åker dit varje dag annars. Annars är det ju rätt gott att mysa ner sig i soffan och glo på Så ska det låta som börjar ikväll..

Nej, nu ska jag föröska njuta av dagen till max! Lite snö ska inte sätta stopp för någon. Puss!

Linnéa


Skolveckan klar.

Sådär ja. Då var denna skolveckan klar för min del, feels pretty good. Idag åkte jag in med Victoria och Nenne, så mötte vi upp Matilda sen vid Kungsportsplatsen i Göteborg. vi började snacka om den tykne busschauffören som jag stötte på igår och om kontrollanter. Jag nämnde för mina kamrater att jag aldrig skulle vilja jobba med sånt, liksom Lapp-Lisa. Deras jobb går ju enbart ut på att sätta dit folk, hur kan de tycka det är kul? Visst, hade man frågat en Lapp-Lisa varför han/hon har det jobbet, hade man nog fått svaret att de vill bidra med ordning och reda i vårt samhälle, och det är väl sant i och för sig. Men huvudsaken handlar det om att sätta dit folk tycker jag. Lite läskigt var det då när vi 1 minut senare går förbi förskolan som ligger precis brevid vårt universitet. På andra sidan grinden in till förskolan står 3-4 barn, runt 4-5 årsåldern med penna och block i händerna. De ropar på oss om de får ställa en fråga till oss. "Visst" svarade vi. "Vad tycker ni om parkeringsvakter?". Hahaha, det var sånt sjukt sammanträffande! Vad är sannolikheten att dessa småglin frågar just den frågan till just oss just vid detta tillfälle? Sjukt.



Dagens föreläsning handlade om Barnkonventionen och lite annat runt om den. Skittråkigt. Hade jag inteh aft basgruppsmöte efteråt hade jag dragit hem illa kvickt vill jag lova. Men nu hade vi alltså basgruppsmöte för att göra ändringar i vårt fördjupningsarbete som ska in om en vecka prick. Jag var ändå hemma 14.40 ungefär (mötte två kontrollanter på bussen hem också, komiskt). Nu har jag ju långhelg så jag har inget att klaga på. Jag har dock en hel del att läsa nu under dessa tre dagar. Snälla Nenne tyckte jag kunde få låna hennes kursbok Barns vardag som jag inte har kunnat läsa. Och även en artikel om det föreläsningarna som vi är inne i nu betonar. Jättebra, men usch va tråkigt.

Vad händer annars idag då? Ligger här på golvet i sovrummet och lyssnar på Mando Diao, en klassisk syn numera tror jag. Kul förövrigt att pappa diggar min Mando Diao-skiva och mamma min Carl Norén-skiva. Jag förstår dem, det är ju omåttligt bättre än deras Kinamusik som de spelar titt som tätt. Huh! Sen har jag skrivit ihop ett dokument om min fastan av choklad, mest som en kul grej men det känns bra att ha koll på vad som gäller. fastan är inte över förrän 22 april, och det har bara gått 5 dagar.. Men imorgon är det sabbatsdagen, då ska jag inte snåla med chokladen! Hahaha. Även om jag genomgick samma fastan förra året så känns det svårare denna gång måste jag säga. Reklamfilmerna om choklad på tvn har ökat radikalt, och man lägger märke på chokladen i mataffären mycket lättare och snabbare nu. Illa. Men vårt motto med fastan är "Kan Jesus, kan vi!" (Han fastade ju 40 dagar innan påsk. Visserligen inte choklad men skit samma).

Nu ska jag väl påbörja läsningen lite så det inte blir sån börda på söndagskvällen. Glo lite på tv också kanske. Sveriges värsta bilförare ikväll också, woho!

Stor omfamning!

Carl och Gustaf Norén

Jag har nog tittat på detta klipp en tiotals gånger nu. Inspekterar varenda liten detalj hemma hos Carl, haha. Orkar ni inte titta på hela, titta från
4.52 ungefär. Carl och Gustaf Norén tillsammans, a hallelujah moment om jag får säga det själv.


Busskrångel..

Hej på er! underbart väder ute idag igen, inte sant? Åh vad jag älskar det. Idag var vi tio tjejer från klassen som satt ute på skolans altan i solskenet och åt medtagen lunch. Solbrillor och converse vad det som gällde, hur skönt som helst. Det nästan brann på benen, kändes riktigt gott.

Vi har nu kommit in på den sista delen av denna kurs, en stråk av föreläsningar som går under titeln Uppväxtvillkor. Vi var väl fem stycken som drog i den andra aktens paus så att säga, efter 5 timmar. Fick åka buss med den tyknaste busschaufför jag stött på tror jag. På något vis hade mitt busskort för lågt saldo, så då säger han till mig med uppkäftig ton att jag får åka hem på egen risk ifall det kommer kontrollanter. Då tog jag fram mitt bankomatkort istället att betala med, och då krånglade den maskinen istället. Nu när jag kom hem såg jag att han drog 47 spänn istället för 38. Så tyken som han var så är han fan inte värd dem pengarna. Så ett stort fuck off till honom. Han förstörde min dag lite. Fick i alla fall laddat på mitt vanliga månadskort när jag väl kom hem igen, så nu vill jag inte stöta på sånt krångel igen. Hatar det.

Men gott var det att börja kl 10 idag. när jag öppnade upp sovrumsdörren mötte jag av så mycket solljus att jag blev helt bländad. Mysigt. Hoppas det är lika fint väder imorgon. Jag och Matilda pratade om att åka upp till någon höjd och se ut över stan under någon lunchbreak framåt i tiden. Ända sen jag började på Göteborgs Universitet har det varit något jag velat göra. Tror det kan vara en härlig källa att samla kraft och energi till ännu mer föreläsning i skolan sedan. Vet någon något bra ställe i Göteborg?

/L

Jävla chokladförbud.

Hade helt glömt bort det, min och Victorias chokladfastan. Varje år vid den här tiden fastar vi i 40 dagar från alla typer av choklad - chokladkakor, kakao, o'boy, allt sånt. Och vad tror ni jag gör? Jo jag dricker ett glas o'boy och bakar 12 st chokladmuffins. Hann och ta två stycken innan jag insåg att visst fan började vår fastan i söndags. Helvete. För varje gång man får i sig något chokladliknande så blir man bestraffad. Förra året körde vi x antal situps kopplat till vilken sort choklad du fick i dig. Nu ska ju jag ändå iväg och träna bodybalance i en timma med mamma och syster, så jag fick höra med Victoria och det får bli min "bestraffning" för den här gången. Så får vi komma upp med ett bestraffningsschema snarast. Det var ju tur att storasyster ringde i morse och frågade om jag ville hänga med och träna, annars hade jag väl fått ta en joggingtur ute eller nått.

Frågan är nu, vad jag ska göra med resterande 10 muffins? Vänta till söndag (vår sabbatsdag, dvs lediga dag från fastan) och möla i mig dem? Hahaha. vilket dilemma..


Ledig dag.

God förmiddag på er! Ja jag vaknade för drygt 1½ timma sen, så det känns på något sätt att jag inte kan säga god morgon..

MEN solen skiner ute i alla fall! Känns fantastiskt skönt, varenda solstråle som lyser på mig är efterlängtad. Idag ska jag dock inte göra någonting märkvärt. Jag har en obokad dag, något som jag känner jag borde ha lite oftare. Det är ju hur slappt och skönt som helst, sitter är i min rosa mysdress och lyssnar på Mando Diao och mår hur bra som helst. Herregud vad detta band gör mig glad! Min källa av energi. Näsan krånglar fortfarande lite, är tät emellanåt men jag överlever. Resten av veckan är också rätt slapp. Ledig idag, skola onsdag torsdag med start kl 10 (istället för 9, det är en enorm skillnad ska ni veta!) och ledig på fredag. Gott gott!

Nä, nu blir det till att ta på sig lite bättre kläder och ta tag i dagen. Kanske se på en film eller nått... hahaha. Jag hade gärna tagit ut en stol på altanen och njutit av solen lite, men häromdagen fick vi besök av en mus (okej den är död nu, mamma såg den i musfällan med benen rakt upp i vädret), men nej tack. Jag är fortfarande "skärrad" över detta, haha. Det får bli senare fram mot våren. Kanske kan ringa någon som jag kan dra med ut på promenad. Vi får se.

Edit; Huh va läskigt det var igår då! Satt och zappade vid tvn och fastnade på De Okända, ett spökprogram. Då var det en familj på Tjörn som hade kontaktat redaktionen för hjälp. Tror ni inte dessa männsikor bor grannar med min morbrors frus brors familj?! (jag vet, långdraget men va fan, vi brukar ju ses på kalas och sånt) Det är bara en häck som skiljer dem åt! Hur klarar dem av att sova om nätterna undrar jag..

Linnéa

Redovisning/Långfrukost?

Sitter här hemma nu på mitt rum. Min rosa mysdress är på, känns jätteskönt. Jag har liksom inte hunnit vakna till sen i morse, så jag har gått runt hela dagen idag i skolan och varit så tung i huvud armar och ben. Men imorgon är jag ledig och det är ju skönt det! Då ska jag inte göra någonting. eller jo, jag hoppas på fint väder så jag kan få traska runt här ute och fånga upp lite mer energi och inspiration, allt känns mest grått just nu.

Redovisningen idag gick som förväntat bra. Det kändes inte alls "läskigt" eller så, så kanske är det bra att vara så trött så man inte riskerar att svamla iväg om helt ovesäntliga saker, haha. Det jag är så glad över mest är att vi i gruppen är rätt chilla ändå men klarar det galant trots allt. Jag menar, vi hade inte kört någon repetition över huvudtaget, men vi visste ändå vart vi hade varandra och hjälptes åt att fylla ut redovisningen så gott det gick. Vi fick dessutom sluta 2 timmar innan utsatt tid, vilket kändes bra behövligt. Nu tänker jag chilla hela kvällen och titta på tv. Dem kallar oss artister kl 20.30, just nu favoritprogrammet. September ikväll, trevligt trevligt. Läsa någon bra bok också kanske, som inte är en kurslitteratur. Mamma försöker få med mig på ett zumbapass på en timma, men nej nej nej. Att hålla på med stegkombinationer och samtidigt skaka loss funkar inte idag.

Annars då? Jag känner mig lite shoppingsugen.. Inte just precis nu kanske, men över lag sådär. Fast det är rätt så opassande att shoppa en massa kläder och sånt nu i dagarna. 760 spänn kommer gå åt till busskortet och sen har jag ingen tid till sånt, i alla fall inte denna veckan. För nu har det blivit så att jag enbart shoppar i Göteborg och inte i Kungälv. Det är ju så smidigt att bara slinka in på Kungsgatan som ligger ett stenkast bort från Pedagogen. Lite av en ekonomisk fälla kan man tycka, men äsch.. Men denna veckan slutar jag såpass sent dem dagar jag är inne i stan, så det är ingen idé.

Sitter just nu, i skrivande stund, och funderar på om jag ska lägga upp en ny levnadsstil för mig själv. Då kanske jag slipper vara såhär trött och hängig efter skoldagar och istället finna en bra balans mellan skola och .. harmoni. Jag tror jag ska införa den långa söndagsmorgonen. En lång och njutsam frukost med gröt och juice och hela kitet. Titta på Nyhetsmorgon och ta en kopp kaffe (jag hinner aldrig med kaffe på morgonen nu för tiden). Jag tror då att det inte blir lika hårda tag då på måndagarna, det vill säga dagen efter. Man kan ju alltid testa och se, eller hur? Nu kanske det var dumt att det precis varit söndag, haha. Men va fan, jag är ju ledig på fredag också, då kan jag köra långfrukost då med kanske. Så spännande!

Lill-Babs brukar ha en lång frukoststund. Kan hon kan jag..

Nu ska jag ner och hälsa på mamma som kommit hem från jobbet- Kanske hjälpa henne med middagen också. Jag är ju en sån gullig dotter förstår ni.

Puss och kram! /L

P.S Grattis min älskade Matilda på namnsdagen! Du är den bäste för mig, pusspuss!


Zumba!

Hej på er igen!

Kvällen och därmed helgen börjar närma sig sitt slut. En hyffsat trevlig helg måste jag säga. Det har inte varit så mycket pluggande, och därför har jag hunnit med lite äventyr för en gångs skull. Idag har storasyster varit på besök med mina systerdöttrar också. Tillsammans har vi plus mamma och pappa ätit middag och sedan promenerat bort till vår närmsta träningsanläggning som heter Träna!, det ligger drygt 7 minuter från vår ytterdörr. Mammas chef är ju mamma till han som äger stället, så vi har fått lite gratiskuponger för att träna. Så jag och syrran gick på zumba. Helt galet. Jag har gått en gång tidigare på zumba fast på friskis och svettis. Och jag får nog säga att det var lite roligare. Detta var så mycket fotarbete att jag nästan snubblade över mig sälv. Eller nä, men det kändes så bitvis. Efteråt så tränade vi i gymmet innan det bar hem igen.

Nu har jag bara hunnit duscha och se på Solsidan. Snart blir det film också tror jag, om jag orkar. Bröllopsfotografen om 10 minuter. Kanske somnar i soffan, vem vet.

Måste även tillägga att jag tycker det är dåligt om Saade inte får leka med sitt glas i Dusseldorf. Ja jag är helt inbiten i detta nu, sorgligt men sant. Haha. Och den gamle gråhårige christer Björkman tycker Saade kan ta tillbaka hans vattenfall från Manboy-perioden i så fall. Pfft...

Imorgon är det redovisning som gäller, wish me luck! Puss och hej! /L

Melodifestivalen.

Denna ständiga musikaliska tradition som aldrig, och då menar jag aldrig, verkar dö ut. För att summera dessa sex veckor med ett enda ord får det bli ... hjälp. Det kändes som en stormvind kom och lämnade efter sig bröten i form av låtar. ni kanske tänker att "oj Linnéa, varför så hårda toner?" tja, med tanke på att det är det här man kommer få höra på resten av året på alla radiostationer så får det ju gärna vara något bra kan man tycka. Jag vill därför göra en snabb summering av kvällens låtar, precis som så många andra gör. Mest för att jag inte har så mycket annat roligt för mig för tillfället. Varsågoda!

1. Danny - In the club.
Enklaste refrängen i finalen. Han sjunger ju inget annat än just frasen In the club. Ett plus får han för kläderna, dansen och energin. Det var ju en bra öppning på kvällen i alla fall. Ett fet minus för att han slår tjejerna på rumpan, det får mig att dra iväg en lååååång suck. Varför? varför?

2. Sara Varga - Spring för livet.
Söt tjej. Fina kläder, lite som en grekisk gudinna. Jag som gärna lyssnar på texterna tycker ändå att detta var ett viktigt ämne, fast man vill väl inte ha sympatiröster? Kändes lite tomt med en låt utan någon höjning över huvudtaget. Tråkigt?

3. The moniker - Oh my god!

Ja oh my god vad var det där för galet nummer? Läste någonstans att han känns som en mini-DiLeva utan hår, och det var väl lite roligt ändå, lite unikt i finalen. Fast det var lite för mycket kanske. Han var något mittemellan för mig.

4. Brolle - 7 days and 7 nights.
Kan inte låta bli, men hans byxor sitter så tajt att man ser allt ju. Skönt ändå att han inte tog med sig dansen från delfinalen, för det var inget för mig dem där små dansstegen. Jag vet inte, det är något med Brolle som jag inte klarar av. Är det inte heller lite tråkigt att vara sådär själv på scenen?

5. Linda Bentzing - Är det någt fel på mig?

Ja Linda, det är något fel med dig. Uppenbarligen. Haha, nädå. Eller? Melodin är ju härlig i sig, man kan inte undgå att bli helt energisk av den. blir glad när hon sjunger "kapitulerar jaa-aa-aaag!". MEN, med stora bokstäver, resten då? kläderna var för mycket..gult. Som en banan. Får väl ändå säga att det var "finare" än tidigare scenkläder från henne genom åren. Men annars så hänger jag alltid upp mig på att hon sjunger att hon har hittat en riktig karl som kan plocka ur en diskmaskin. Löjligt.

6. Nicke Borg - Leaving home.

En rolig sak var när han var med i delfinalen. Innan jag hade sett honom och bara hört namnet så trodde jag att det var samma snubbe som tävlade med "We are all the winners". Så kommer denna man ut på scenen, med hela kroppen tatuerad och örhängen o allt. Hahaha, jag tänkte ju på Nick Borgen! Skit samma, detta gick hem hos mig lite grann ändå. Fast jag tycker inte den har något i melodifestivalen att göra dock. Älskar när han i början sjunger "I am wääääääeeeiiistiiing my time" med någon slags amerikansk dialekt. Cool snubbe helt enkelt.

7. Swingfly - Me and my drum.

Jag och min trumma. Ännu en låt vars text jag inte fattar innebörden, budskapet av. Men jag gillar ju att Chistoffer Hilding (stavning?) är med på ett hörn, han har ju mysig röst. Jag vill kasta bort tjejerna med trummorna bort från scen. Dem är för många och utför en konstig dans. Swingfly är cool. Han släppte loss ikväll, det var underhållning!

8. Sanna Nielsen - I'm in love.

Jag hängde upp mig extremt mycket på detta lilla rullband hon traskade runt på inne i hennes lilla kupol. hon kunde ha skippat hela den grejen, tror det hade blivit bättre då. Jag gillar hennes röst, det är power i den. Ta bort de stora örhängerna dock, det passade inte till uppsatt hår. Nu minns jag knappt hennes tidigare låtar (5 st), men jag tror ändå denna var hennes bästa. Om det nu säger något.

9. The playtones - The king.

Jag förstår inte vilka som röstade dessa gubbar till final? Detta är inte min musiksmak för fem öre. De ser ut att komma direkt från macken. Dem och Brolle delar väl på brylkrämen. Förfärliga kostymer. Det blev för...blått. Men men, det är deras stil. Vad ska man göra åt det?

10. Eric Saade - Popular.

Jag kände på mig redan på förhand att det skulle bli denna låt som vann. Ännu en gång är texten lite obegriplig. "My body wants you girl". "I will be popular". Jaha jaha. Småtjejerna verkar ju gilla honom i alla fall. Jag får en känsla att de gillade honom redan innan de hörde låten för första gången. Brukar ju vara så. Jag kan ju erkänns här och nu att jag själv inte hade tackat nej. Fast jag är lika mycket Saade-fan som jag heter Ursula. Zero alltså. Ingenting. Ett plus för hans dans och de manliga dansarna. Ett minus för alla de gånger han sjunger ordet "popular". Det är för mycket, precis som Danny.

Det fetaste minuset går till alla de som sätter igång att gnälla på exakt allt. Det är en ful klassiker nu för tiden märker jag. Direkt är det folk som klagar på att det är en skandal för röstningen inte funkade som det skulle tyckte dem. Eller att de redan nu sitter och säger att Eric Saade kommer floppa i Dusseldorf. Fan va löjligt. Varför i hela fridens namn röstar man på honom då? Och varför bryr jag mig så mycket om detta med melodifestivalen? Jag är övertrött, borde egentligen sova. Det är redan en annan dag för sjutton.

God natt!

Ansiktslyft av sovrum.

Idag har jag, mamma och pappa åkt runt i en bil större delen av dagen. Först ut till Skärhamn för att fixa presenter till min morbror och hans flickvän, vidare till en trädgårdsaffär för att köpa nya växter till mitt fönster (se bilder nedan). Därefter blev det besök på vår sommarstuga som ligger utanför kållekärr på Tjörn. Herregud så det ser ut, vi har en hel del arbeten att göra där kan jag säga. fick en känsla av depression när man tittar ut över trädgården, haha. Men mysigt med öpen spis i alla fall, det värmer alltid gott.

Innan vi åkte hem svängde vi in till Stenungsund och hälsade på min mormor och morfar. fikade och tjötade lite med dem, allt från kök och bokrea till möss i diskhon, hahaha. Hemma var vi igen vid 17.30 ungefär, och då fick jag lite städryck i samband med att jag fick in mina nya växter. Nu ser mitt rum riktigt mysigt ut, så jag var tvungen att ta kort på lite fina saker som finns härinne och visa er. Min lilla oas av kärlek kan man säga. Titta och njut! /L


Dagens..

youtubeklipp. Och låt. Och killar. Jag gillar det!


15 guldkorn

hej på er! Hur är det med er? Själv känner jag mig helt hög på nässpray. Jag hatar nässpray egentligen, men nu orkade jag inte med min förkylning mer. Usch. Men annars mår jag bra, jag är ju ledig och allt. Ensam hemma också, gott gott!

Just nu sitter jag och rensar musik på datorn och på spotify. Så många låtar som jag inte ens lyssnar på längre. Andra låtar ska direkt in på mobilen. Tänkte bjussa er på 15 guldkorn ala Linnéa, lite tips till er som vill lyssna på lite annat kanske? Mina 15 guldkorn sticker ut (tycker jag själv) från allt annat skit som spelas sönder på radon. Hoppas någon faller er i smaken!

Lykke Li - I follow rivers
[Ingenting] - Dina händer är fulla av blommor
Carl Norén - Dawn
PJ Harvey - Let England shake
Sugarplum Fairy - The escopologist
Ray LaMontagne - Trouble
Säkert! - Dansa, fastän
Britta Persson - Meet a bear
Robyn - Don't fucking tell me what to do
Mando Diao - Down in the past
Oskar Linnros - Annie Hall
Markus Krunegård - Lika barn leka bra
Kristoffer Åström - All lovers hell
Mando Diao - High heels
First Aid Kit - When I grow up

/L

Långhelg!

Hej igen!

Ni ska bara veta hur bra jag trivs i page, varför klippte jag mig inte tidigare för? Haha. Står och beundrar min egen frisyr i spegeln varje dag, lite egoboost kan man säga.

Idag åkte jag in till skolan och mötte upp basgruppen för att skriva ihop vår redovisning som vi ska ha på måndag. Redovisningen kommer grunda sig på vårt fördjupningsarbete som vi har skrivit denna vecka, och kommer innehålla både gestaltning (teater) och diskussion. Så det har vi gjort, och det tog bara två timmar idag! Härligt att komma hem när det fortfarande är förmiddag liksom, haha. Dock är det ett fruktansvärt jobbigt väder ute nu i dagarna. Det blåser och det regnar och det snöar och det är slask överallt... Not my cup of tea direkt. Tur att pappa var ledig idag, så han fick komma och hämta mig i kungälv med bil, haha.

nu har jag i alla fall låååååånghelg! Så underbart så det är inte sant. Slippa gå ut i detta vädret och kylan, det kan inte bli bättre för tillfället. Eler jo, att det blir vår och varmt ute. Såklart. Funderar på om jag ska åka och träna imorgon dock. Har ju fått ett träningskort av mammas chef som går ut nu på söndag, och jag har tre gratisgånger. Känner mig lite stressad över detta då jag fortfarande är smått förkyld. Eller smått förkyld var kanske fel uttrtryck, har ju för fan snor ner i halsen.. jag vet det är skitäckligt. Mamma vill i alla fall testa på zumba på söndag, hahaha. Jag kan bara inte se min egna mamma vicka på höfter och skaka rumpa och bröst på det viset, känns helt sjukt. Kommer antagligen skratta på mig under passet. Jösses.

nä, nu ska jag slappa vid tvn. Sveriges värsta bilförare om en stund, woho! Mamma är på föreläsning och missar det, hon var rätt bitter över det, haha. sånt är livet. Puss och kram!

bilder på frissan.


Nyklippt!

Äntligen har jag fått en ny frissa. Det var på tiden ska ni veta. Jag mötte upp syrran på busshållplatsen, och så åkte vi in till korsvägen i Göteborg. Hon hade tid efter mig så hon fick sitta och vänta två timmar till en början. men men. Vi hade i alla fall ångest så det rök ur öronen på oss, har nog aldrig varit så nervös. Och inte fattar jag varför nu i efterhand. Eller jo, jag kapade ju 15 cm av mitt hår om inte mer, och det visste jag redan innan att jag skulle göra. Men jag är nöjd i alla fall, det känns jättebra och det blev som jag hade tänkt mig.

hur har jag gjort det nu då? jo, jag har en page! Woho! Det går till axlarna ungefär, och så har jag både färgat i hårbotten och gjort ljusare slingor. målet är att få det guldbrunt framöver, så detta var en bra början. Stället jag klippte mig på, Made by headlites, var betydligt bättre än hemma i Kungälv. Har fick jag så mycket kaffe som jag ville ha, och stolen som man satt i när man fick sitt hår tvättat och inpackat var en massagestol! Jag skulle ha frågat hur mycket en vanlig klippning hade kostat, för jag skulle kunna tänka mig att gå dit fler gånger.

Det negativa var att min frisör hade försovit sig, så det var en frisör i lokalen som hade fullt upp kan man säga. Man tog in mig på tok försent, men denna tjejen var i alla fall effektiv. Sen kommer han som skulle klippa mig, och han var ju engelsktalande! Så jag är nästan lite glad att han var försenad, för jag hade blivit så nervös om jag hade fått förklara för honom hur jag ville ha det - på engelska. Hahaha, kanske ltåer skittöntigt, men man tappar ju orden i sådana sammanhang. Men slutet gott, allting gott som man brukar säga.

Egentligen skulle jag åka till skolan efteråt och arbeta med grupparbetet, men jag glömde lunchlådan hemma, hade inga pengar, och som grädden på moset kände jag mig inte alls kry. Så jag fick tillåtelse från min grupp att åka hem och krya på mig till imorgon. Då är det Pedagogen igen kl 9. Arbete med gestaltningen som vi ska ha på måndag. Men nu har jag i alla fall fått i mig mat och panodil så jag mår lite bättre.

Men vad är det med vädret då?! Alla vi på frisörsalongen (6 st) blev helt chockade, det kan inte vara på riktigt? Galet ju, det var ju så härligt nu på de senaste dagarna med sol och torr mark. Nu står dedt folk här hemma på gården och skottar liksom.. inte okej. blir så trött på detta.

Nä, nu ska jag se om det finns något jag kan göra med grupparbetet. fick lite dåligt samvete när jag åkte hem och lät de andra få jobba med arbetet, de vill ju inte sitta där äna. finns säkert något jag kan kompensera tänker jag, haha.

Puss
(P.S; bilder på nya frissan kommer så småningom, kameran dog precis när jag skulle ta kort. Så den är på laddning).

Tuesday.

God kväll kamrater!

Jag är genomförkyld. Först var det halsen som krånglade, nu är det näsan. Usch. I alla fall så har jag varit i skolan hela dagen, från kl 9 till 15.30. Gissa om jag och resten i min grupp var flummiga och trötta mot slutet? Herregud, vi skratta åt minsta lilla, det gick bra utför kan man säga. Men vi fick i alla fall gjort mycket, och det känns bra. vi är, om man trycker ihop all text, uppe i 5 sidor av 8. Så imorgon gäller det att ordbajsa på rejält.

Fast de får klara sig utan mig till en början. Jag ska ju åka och klippa mig imorgon bitti! Äntligen! mitt hår börjar likna mer och mer en katastrof. Men jag kan inte undgå att tycka det är lite sorgligt att håret ska kapas till hälften ungefär, för det har jag redan bestämt mig för. Det ska ju bli oerhört skönt, håret kommer ju inte vara smutsigt lika ofta (blir smutsigt dagen efter hårtvätt), det trasslar inte lika lätt och fastnar inte lika ofta i olika saker som exempelvis axelremmen på min väska när jag har den över axeln. Jag tror i alla fall att jag kommer bli nöjd, så länge frisören lyssnar på mig. 

Nu ska jag slappa lite framför tvn, fixa lunchlåda till imorgon (tänker inte köpa caféets dyra frallor för 20 spänn, det är den inte värd över huvudtaget), och packa väskan. Hoppas ni är friska och krya, pusspuss! /L

Hej snygg!


Fördjupningsarbete

Jaha, då har man alltså satt igång med kursens sista examination; fördjupningsarbetet på 8 sidor. Höll på att missa min buss in till Kungälv först, men hann i siusta stund. Sen var det bara att möta upp basgruppen på Pedagogen och sätta igång, eftersom detta är ett grupparbete. Vi valde att utgå i arbetet från en situation som skedde på min förskola. Jag tror detta kan bli bra ändå. Vi fick i alla fall gjort en del idag, så nu ska vi alla sitta och leta lite på egen hand i böcker om det finns något som kan kopplas till arbetet så att säga. Men jag tänker att jag gör det efter middagen, går ju inte att tänka utan mat i magen liksom.

Annars  då? Förkylningen börjar släppa så smått. Det är lite hosta kvar bara. Jag överlever. Skönt i alla fall att det inte var speciellt långvarigt denna förkylning, då hade det varit bra jobbigt.

Jag fick en kommentar förresten från min seminarieledare ang min salstenta! Hon är faktiskt den första läraren som har skrivit en kommentar, det tycker jag är jättebra. Då får man ju veta lite vad man har för styrka i sitt skrivande och vad man kan utveckla. I mitt fall var min styrka att ha en tjock röd tråd genom hela arbetet, bra källor och att formulera mig. Vad jag kunde utveckla var mina egna tankar. Något betyg har jag dock inte hittat? Läskigt, vill ju bara kunna lämna denna tenta bakom mig, speciellt nu när man håller på med detta fördjupningsarbete.

Nu ska jag betala min räkning jag fick från CDON.com ( för Carl Norén och Mando Diao-skivorna). Sen ska jag fixa lite mat, och SEN ska jag börja leta i kursböckerna. In imorgon igen kl 9, underbart.

Stor omfamning!

En piggare Linnéa.

Hej igen!

Nu har jag blivit lite piggare på livet igen, det känns lite lättare så att säga. Kanske för att jag är hög på panodil, vad vet jag? Men smärtan har i alla fall avtagit, och jag har därför kunnat ta mig ut i solskenet som jag så mycket önskade att få hinna med. Mamma och pappa hängde med mig, och vi tog bilen upp till Jennylund för lite promenix bland husen. Det är riktigt gott att våren är här så smått och att känna solen värma en om ryggen. På vägen hem åkte vi förbi pizzerian och köpte med oss en familjepizza som vi nu tryckt i oss.

Så nu när jag har fått lite solsken på kinderna och i själen kan jag äntligen sätta igång mitt skolarbete inför morgondagen igen med inte ett alltför dåligt plugg-humör. Och det är ju en vinst i sig, eller hur? Imorgon börjar jag kl 9 på Pedagogen i Göteborg, vi i basgruppen ska förbereda ett fördjupningsarbete, och så som det ser ut nu så ska vi skriva om en sak som skedde på min förskola. Därför måste jag nu alltså sitta med ett förarbete och skriva ihop hela storyn som mall. Så får vi se imorgon vad de andra tycker och tänker. funderar också på att ta mig en liten vila snart också, med tanke på hur dåligt med sömn jag fick inatt. Sen ikväll blir det solsidan också, detta underbara program!

Ha en fortsatt bra söndag!

Söndagssmärta.

Vill bara skrika lite. Vilken hemsk natt det har varit för min del. Ena stunden har jag frusit, andra är jag svinvarm. Yrsel, en tät näsa, och mensvärken har gjort att jag inte kunnat ligga som jag vill. Hostat har jag gjort en hel del också, halsen har liksom blivit helt torr eftersom det inte går att andas genom näsan om nättern längre. Livet är en pest ibland, inte sant?

I morse kom mamma med frukost till sängen, villket var precis vad jag behövde. Därefter har jag fått i mig panodiler, strepsils halstabletter och äcklig hostmedicin. Idag tror jag det blir en lugn dag för min del. Får vila upp mig så jag kan åka in till skolan imorgon. Jag kan ju passa på att sitta och titta på olika frisyrer, för på onsdag har jag tid hos frisören. Äntligen, mitt hår har blivit katastrofalt långt. Ska bli skönt att få det kapat. För till axlarna ska det i alla fall - minst. Och då snackar vi i alla fall 10-15 cm. Gott.

Tror jag går och lägger mig igen tills värsta smärtan har lagt sig. Kram.

En sen uppdatering.

Ja det blev kalas för min del i alla fall. Det ligger nog i familjen att vara envis. nu har jag i alla fall fåt betala mitt pris för det hela, känner mig dubbelt så hängig och sjuk än innan kalaset. Underbart.Jag hoppas att jag i alla fall kommer kunna sova ordentligt inatt.

Höll förresten på att bli helt gråtfädrig över att det bara är imorgon också som jag kan få sova ut, sen är det ju en ny skitvecka. Dör lite inombords bara av tanken. Jag viiiiiilllll inte mer! Vill bara lägga mig ner på marken och gråta ut all smärta och prestationsångest, jag lever ju för fan inte något liv längre, jag spenderar större delen av dagarna på en buss fram och tillbaka till Göteborg. Jag spenderar sjukt mycket tid till att skriva examensarbeten och läsa skittråkiga kursböcker - jag vill inte lägga mina pengar på buss och kursböcker! Jag vill inte att det ska vara 3 år kvar på min utbildning! Gaaaah!


Fira syster ikväll eller hemmakväll?

Ja usch, jag har åkt på en rejäl dänga av förkylning. Det värker i hela kroppen, jag fryser, ont i halsen, snuvig, har mensvärk, huvudvärk.. alla symtom man kan tänka sig. Gulliga mamma har varit på apoteket och köpt hem speciella halstabletter, måste ta min andra tablett alldeles strax (30 min mellanrum). Känner mig helt utarbetad också, mår verkligen inte bra utöver förkylningen. Beräknade att det är ca 13 veckor kvar till sommarlov (nä jag har inget påsklov..) så jag undrar hur jag ska klara mig utan att gå in i väggen totalt. Jag har märkt nu under universitetstiden hur viktigt det är att få ha alla lov som man hade förr, höstlov, sportlov, påsklov. Jag har inget utav det, utan här gäller det bara jul- och sommarlov. Och nu kan man inte ens få vara ledig på helgerna heller, för då måste man sitta ner och läsa alla böcker och skriva arbeten. Usch!

Ikväll har storasyster kalas också. Jag tror inte jag kommer kunna vara med tyvärr. Min hjärna säger ja men kroppen säger nej. Så vi får se vem som segrar. Knarkar ju dessa halstabletter och panodil så vi får väl hoppas på ett mirakel. Har druckit en halvliter grönt té också, så snälla gör mig frisk nu!

Någon som vet en exemplarisk huskur annars?


Sjuk nu?!

Ska man skratta eller bli arg? Halsen är ringrostig, och jag kan lova att jag kommer ligga i feber hela helgen säkert. Och precis för att det är just helg. Varför kan jag inte bara få hämta andan från allt i skolan utan att behöva må sjukligt dåligt nu också? Åh, irriterande.

Dagen i skolan var också lite irriterande. Det blev en heldag trots allt. 9-15. Föreläsningen om hur man skriver rapport gjorde ingen i min basgrupp mycket klokare, utan antingen var det sånt som vi redan visste eller så skulle föreläsaren och den kursansvarige som fungerade som en sidekick bara krångla till det ytterligare. Men vi var ju ändå tvunga att stanna kvar eftersom vi skulle ha handledning med vår seminarieledare angående just fördjupningsarbetet, bolla lite idéer och får tips osv. Jaha, då har hon inte hört av sig om någon sal för det första. Så vi får ju stå i entrén till huvudbyggnaden och vänta på henne. Hon dyker inte upp, så vi fick kontakta den kursansvarige igen för att få hjälp att hitta henne. Till slut kommer hon traskandes i korridoren till oss, sisådär en halvtimma efter utsatt tid. Underbart. Så därför blev det en timma längre i skolan än vad jag hade tänkt mig. Och jag som inte hade med mig så mycket mat eller plånbok, ni kan ju gissa hur hungrig jag var. Och är fortfarande, för middagen är inte klar än. Det enda som var trevligt idag var Göta studentkår som hade ställt ut ett bord i huvudbyggnaden och delade ut information och så. Fick gratisgrejer så som en bläckpenna, cider, post-it lappar och kondomer, haha. Kände mig lite som en Solsidan-Ove, blev ju glad för att jag bara fick dessa saker, haha.

Nä, nu måste jag vila lite innan middagen, jag är så trött och söndersliten att det nästan känns ohälsosamt faktiskt. Och halsen krånglar också, himla skit. Hoppas ni mår lite bättre i alla fall.

Trevlig fredag!

Gräv mig en grop.

God kväll!

Jag börjar se ljuset i veckans mörka tunnel, skönt! Idag har jag haft min sista praktikdag på förskolan för den här gången, nästa gång blir 13-15 april. Alltså en månad kvar och lite till. Det är jättekul att barnen faktiskt kan säga mitt namn nu, förut har de varit lite si och så med att komma ihåg det, haha. Det är så underbart när de kommer springandes till dörren på morgonen och skriker att nu kommer Linnea minsann. Åh vad det värmer! Det är så att jag hellre hade varit på förskolan imorgon också istället för att åka til skolan för föreläsning. Ugh..

Efter föreläsningen imorgon har jag i alla fall helg, och tack gode gud för det! Denna veckan har varit ovanligt lång känns det som, det har gått i snigelfart! Och till helgen blir det kalas för storasyster, om systerdotter Alice har hunnit bli frisk från sin feber vill säga. Jag och Joel ska slå ihop oss och ge en present till Lisa som vi aldrig gett innan, så det ska bli lite spännande det här. Utan att säga för mycket (för jag vet att Lisa läser här), så är det en del pyssel som ska knåpas ihop tills dess att det är kalas. Utöver kalas i helgen så ska jag - precis - sova. Sova sova sova. Helst flera timmar i sträck. Men då är då, och nu är nu. Jag sitter här på mitt rum och funderar på om jag ska ta mig en varm dusch. Jag fryser så, vilket kanske inte är så konstigt. Pappa har fått för sig att vi inte ska ha så mycket värme i huset. Det kostar nämligen väldigt mycket pengar. Och så förbränner man tydligen mer när man fryser. Så ja, man kan väl säga att jag längtar lite extra till sommaren för tillfället. Tills dess får jag sova med ett duntäcke och två filtar, haha.

Eller så gräver jag mig en grop att gömma mig i. Då kanske jag både blir lite varmare, och så får jag min vila som jag behöver så från allt arbete och skola. Jag faller ju ihop snart..

God natt!

Syskonen Rauswall
Joel, Linnéa, Lisa

 


Trevlig dag.

Hej på er igen!

hur mår ni? Trötta? Jag med. Jag är jämt trött nu för tiden, men det har varit en tuff vecka. Bara två dagar kvar innan det är helg, och då ska jag minsann spendera stor del i min säng.

Idag blev det lite knas på morgonen. Det var tänkt att jag skulle börja kl 8 på förskolan. Men jag var för långsam med att hitta kläder och packa väskan och allt, så jag insåg att jag inte skulle hinna till min buss. Så då fick jag ta nästa buss helt enkelt. Problemet är att det bara går en buss varje timma. Så jag var inte på förskolan förrän kl 9.10, haha. Och då var det bara direkt att börja observera inskolningen som vår avdelning går igenom denna veckan med ett barn. Tur att inte mina ordinarie handledare var där idag, de hade väl inte tolererat att jag kom så sent, hehe..

Sen drog jag redan vid 13.30. Alltså, kort dag med barnen. Herregud det var så hemskt när jag skulle gå, den ena tjejen jag hade lekt med började nästan gråta för att jag skulle gå. Heartbreaking. Fick sätta mig på huk intill henne och säga till att jag kommer igen imorgon, och att vi kunde leka mer då. Sen höll jag på att missa bussen ner också, den kom precis när jag såg hållplatsen, så jag fick snabbt leta fram mitt busskort som hade försvunnit.

Väl nere i centrum traskade jag vidare till Mimers Hus, där det var en föreläsning om specialpedagogik. Typ för barn med autism, asberger, tourettes osv. Jag höll på att somna, det gick mest in genom ena örat och ut genom det andra. Efter att ha tagit mig igenom två timmar av föreläsning traskade jag och storebror Joel (som också var med på föreläsningen) hem till honom. Där åt vi ciabattabröd med sallad, laxfilé och brieost som fyllning. Det var gott faktiskt, även om vi var lite osäkra först om kombinationen lax - brie. När jag gick hem sen fick jag med mig en skiva av Jonathan Johansson, en svensk artist som jag börjat lyssna på mer och mer. Det var ett sammanträffande att just Joel hade den helt plötsligt, och att jag fick låna den. Så till helgen ska jag bränna den så jag också har låtarna på en skiva. Mycket trevligt tycker jag.



Nu närmast ska jag fixa med VFU-blanketter till föräldrarna, kolla igenom mina anteckningar från dagens observation av inskolningen, och förhoppningsvis få lite vila också.

Love you.

Kul samtal på telefonen.

Michael min svåger ringde precis hem till oss och sökte mamma:

Michael: Har du din mamma hemma?
Jag: Nä hon är på ATP med jobbet.
Michael: Va? Är hon på afterski?!



Tillbaka till förskolan.

Vänner!

detta är nog det mest tekniska jag har gjort på länge, jag lyckades ändra design på min blogg! woho, nu har jag fått bevistat för mig att visst fan är jag lite duktig ändå. Hahaha! Stolt som en tupp, fast tråkigt att profilbilden försvann. Men men, det är bara att skita i det nu och istället glädjas åt en numera mysig blogg, för visst blir man lite varm i hjärtat? haha.

Idag ringde klockan 05.10. Det var HEMSKT. Finns nog inget värre än att gå upp så tidigt ur en varm och gosig säng. Men å andra sidan fick jag träffa mina solstrålar igen på förskolan efter en månads uppehåll. Superkul, även om vissa utav barnen har kommit in i den fruktade trotsåldern. Men mitt arbete under denna praktikperioden är att observera rätt mycket, så då sitter jag mest där och antecknar det jag ser, och "slipper" handskas med de barn som älskar att gå de vuxna på nerverna, haha. Men de är himla söta ändå, och man lär sig massor, inte bara och hur man arbetar som lärare, utan även hur barn ser på livet. Jag har fått helt andra ögon sen jag började lärarutbildninhen tidigare i höstas. Sen har jag på senare tid ändå pendlat i tankarna om det är förskolelärare jag faktiskt vill bli. Jag har haft lite tankar på andra saker att arbeta med som jag känner mig lite sugen på, men vi låter det vara osagt tills vidare. Jag är alltid bestämd mot mig själv att avsluta allt som jag påbörjar. 3 år kvar av lärarutbildningen, det lär ju gå hur snabbt som helst. Och jag är fortfarande ung när jag får min examen (22 år), så visst finns det tid för andra drömmar efter det. Nåväl. I och med att jag började kl 6.15 så fick jag sluta kl 14, och det var skönt att få åka hem medan det fortfarande är ljust. Imorgon börjar jag kl 8 och går fram till kl 13.30, sen blir det en sväng till Mimers Hus i Kungälv, min gamla gymnasieskola. Där ska jag lyssna på en föreläsning om specialpedagogik. funderar därför på om jag ska cykla till Mimers imorgon bitti och hoppa på bussen där upp till förskolan, så står cykeln där sen när jag ska hem från Mimers. Himla smart tänkt, eller hur?

nu ska jag förbereda lite enkäter som jag ska dela ut på förskolan nu i dagarna till föräldrarna, förbereda inför en ny observation imorgon, sammanställa dagens observation och därefter bara slappa hela kvällen. Jag fattar inte hur jag fortfarande lever alltså, jag borde vara helt mosad vid det här laget. älskade dock inställningen hos min handledare i morse i kapprummet, kl 6.15 på morgonen; "Nu är det inte långt kvar till helgen, en dag närmare!", haha. alltid se det från den ljusa sidan! Rätt inställning tycker jag.

Sköt om er! /L