Gatumusikanter i Gbg.

Om du någo gång kommer till Göteborg så kan du inte undgå att höra de gamla gatumusikanterna som brukar hänga vid Domkyrkan på Kungsgatan. Och då kan du inte heller undgå att höra dem spela nedanstående låt, eftersom det är den ENDA låten dem kör. Jag undrar om de kan någon annan sång. Kanske någon mysig julsång nu när det närmar sig jul. Och förresten, ser inte mannen i videon ut som en sådan man som skulle kunna spela den elaka katten Måns i den gamla julkalendern med Pelle Svanslös? Ser det framför mig, haha.. Skulle inte förvåna mig om han åtminstone haft en roll i musikalen Cats. Eller är det bara jag som ser en fet och dum katt när jag ser honom? Kanske var 80-talets fel?...




Dagens små fundrare

Hej på er!

Snart ska jag iväg in till Göteborg. Ingen skola idag dock, men däremot fikamys deluxe med snygga brudar så som Josefine, Matilda, samt utbytesstudenterna från australien; Ruth, Anna och Caitlyn. Sitter här hemma och tränar upp engelskan och ätit lunch, dvs en burk tonfisk. Detta leder oss smaklöst in på dagens funderare-lista:

- För någon månad sedan började jag äta lite konstiga luncher. som idag då, en burk tonfisk och inget annat. Ibland kan jag bara äta en burk med majskorn (dock måste det vara märket Green giant, annars får det vara). Det är mättande och nyttigt, och jag klarar mig länge på sånt faktiskt. Och tro mig, jag tycker själv det låter jättekonstigt, haha!

- Vad ska jag önska mig i födelsedagspresent måntro? Jag har kommit på följande saker; En spa-weekend, ett tjockt överkast till sängen och träningsredskap. en spa-weekend ligger mig närmast hjärtat, min rygg har aldrig gjort så ont innan som nu. Jag kan börja grina som en tvååring för en punkt under min vänstra skuldra bara sådär. Hugger som fan. så snälla släkten, ni kan väl slå ihop er och skicka iväg mig till typ Varberg spa. Eller skit samma, vilket spa som helst. Tack på förhand!

- nu är det dags för fördjupningsarbete i skolan. temat min grupp ska utgå från är Julens matematik. Så om ni har några tips på vad man kan göra med barnen för att samla ihop data till detta tema så mottager jag dem mer än gärna! Inga tips är dåliga!

Nä, nu ska jag sakta börja klä på mig och dra mig bort mot busstationen. Om en timma är det fika-time!

PS!
Stort grattis till en av mina närmsta vänner josefine som fick sitt körkort idag! Att man kan vara så lycklig och glad för någon annan som jag är för henne är väl få som är, haha <3


Puss! /L

En lördag i julens tecken!

Hej på er igen!

Idag har jag öppnat portarna för advent och julen. Det tog lite emot eftersom jag inte har någon som helst julkänsla i blodet (än). Det har ju regnat hela dagen idag vilket känns sisådär. Men jag har i alla fall fått gjort en hel del! Juldukar har plockats fram, jag har bakat två mjuka pepparkakor, tonat håret i en röd nyans, placerat ut adventsljusstakar och stjärnor och även hunnit med en adventsfika hemma hos storasyster med familj. Storskruttan fick dessutom följa med oss hem för att sova över.

Vad har annars hänt sen tisdags? Igår skaffade jag skype på min bärbara dator. Vi har förvisso skype på den stationära, men där sitter jag så sällan eftersom den laggar sönder mitt tålamod. så igår hade jag 2,5 timmar skypedate med mina damer Josefine och Matilda. Tror jag lade på vid midnatt någongång då mamma och pappa låg och sov...

I onsdags hade jag redovisning ja. Om barns erfarande och om variationens betydelse i undervisning. Kan man väl säga sammanfattningsvis. Det hela gick bra, även om jag kände mig grymt oförberedd. Men men, hela redovisningen var väl inget att hänga i granen om jag säger så. Och i torsdags låg jag hemma i mensvärk utan dess like och tittade på den fjärde filmen av Pirets of Carribean. Det stod att den skulle vara den bästa av alla fyra i serien. Bäst vet jag inte (har förvisso glömt bort de andra nästan) men klart en av de bättre! Och filmen kostade bara 139 kr på Ullared så det var det värt.

Nu ska jag se om jag kommer över lite kvällsmat, så ska jag titta på Så mycket bättre på Tv4 Play (eftersom mitt sällskap ville åka hem mitt i kvällens avsnitt..) Imorgon blir det städning av sovrummet, ser katastrofalt ut. Milt sagt. Och så ska jag iväg till Mölnlycke igen för att supportra min bror. Har riktigt kommit in i spelet nu, snart kanske jag vet vad powerplay och boxplay är för något... Det ser ljust ut!

Puss och kram!

Tisdag

Rolig rubrik, jag vet. Men det är lite så jag känner mig idag, kort och tråkig. Drar runt med en ständig pms men mensen är ständigt uppskjuten. Men blir ju helt förstörd rent mentalt eftersom det är så energikrävande med humörsvängningar och ömmande kropp. Samtidigt ska man sitta i skolan och försöka skriva ihop en redovisning samtidigt som man sitter och tänker på den där jävliga hemtentan som ska in på fredag. Nä, det blir alltid lite mer jävligt när det är mörkare tider utomhus. Vad ska man göra?

I söndags var jag i alla fall hemma hos mormor och morfar. Åh vad jag saknar dem! Det har alltid varit en favorit att komma hem till dem, där man blir bjuden på god mat och fika, och så får man lyssna på massor av spännande historier från alla de resor de gjort. Jag fick även med mig en fin rosa jacka samt två väskor. Superkul. Sen åkte vi till en strand vid namn Hawaii i Stenungsund där jag träffade på kusin Sanna med barn. Superkul det med! Och igår var jag tillbaka på förskolan för lite vfu-uppgifter. Kul att se alla människor där igen, men man märker att man hade glömt bort lite hur mycket action det är på en förskolan under en dag, var helt slut när jag kom hem. Men då skulle jag titta på när storebror spelade innebandymatch på tv! Warberg - Pixbo stod det i tablån, och Joel hade en egen liten hejarklack här hemma i tv-soffan. Och jag måste säga det, att det är tio gånger mer nervöst att se en Pixbomatch på tv än i verkligheten. För man får ju de bästa vinklarna hela tiden. Mamma höll på att kissa ner sig, blev helt nervös av henne, haha.. gott ändå att grabbarna vann med 10-5 och är därmed bäst på västkusten! Nästa mål är att bli bäst i Sverige, heja heja!




Nu ska jag läsa igenom det jag ska säga imorgon på redovisningen. Önska mig lycka till! /L


En svängig fredag!

Hej!

Idag är det älskade fredag igen! Underbart. Även om jag varit ledig idag, haha. Bemanningsenheten hade ringt mig kl 8 i morse såg jag, usch måste nog säga upp mig, jag insåg att vikarera på olika förskolor inte var min grej riktigt, jag tror det handlar om mina rutiner och känslan av att känna barnen och personalen är viktig för mig. Sen har min menstruation blivit uppskjuten varje gång nu sen jag började andra året på universitetet, jag är för stressad och har för mycket i skolan. Och idag har jag ju inte varit ledig i den bemärkelsen jag hade velat, har ju hemtenta att skriva på, samt förbereda mig inför redovisning som är på onsdag.

Nåväl. Lite roligheter har jag trots allt lyckas trycka in i min vardag, nu senast var jag på gekås Ullared i onsdag med mina tjejer! jätterolig utflykt som tog oss hela dagen. Jag kom hem med många behövliga saker, och tre julklappar kan jag nu bocka av från listan. Sen om någon av mottagarna till paketen blir nöjda återstå att se. Tog mig väl en liten risk, haha... Oavsett vad så kan de ju ändå inte byta, eftersom 30 dagars öppet köp upphör 16 december. Taskigt va, haha.

Nu inväntar jag mest på att fredagskvällen ska ta fart på riktigt. Tippar på pizza från Da Lina och en påse godis och glas vin/Kahloua. Om vi ska följa våra rutiner. Tills dess håller jag på att spela sönder följande låt av Lloyd med Lil Wayne och Andre 3000. Svänger ju! Dock är detta den rena versionen, i the dirty version handlar det inte om "lovin" utan om "pussy", hahah. Nåja, om man inte känner för att ta en svängom så är ni ju för tråkiga.

Trevlig fredag! /L


Namn jag aldrig hade gett mina barn.

Härom dagen satt jag och Josefine under en föreläsning och tittade efter fula namn (ja, ibland är det jävligt tråkigt i skolan..). Jag tänkte här visa er ett utval av namn som jag aldrig hade kunnat tänka ge mina framtida barn. Fölande exemplen har kommit med på listan mest för att det är sådana namn man hette på typ 1700- och 1800-talet. Men tänk er att koppla ihop namnen med varandra också, exempelvis om första barnet får ett syskon. Typ Berthold och Hjördis. Jag offrar hellre min högra arm än att låta mina barn heta så, haha. Here we go, Linnéas lista över fula svenska namn (varning för lång lista):

Baltsar
Erland
Gunder
Frideborg
Hjalmar
Hjördis
Ansgar
Torkel
Torleif
Herbert
Gerda
Ralf
Holger
Holmfrid
Ingemund
Irmelin
Olaus
Georg
Tyko
Reidar
Reidun
Halvard
Borghild
Rutger
Berthold
Torvald
Görel
Ritva
Ragnvald
Ragnhild
Reinhold
Botvid
Brynolf
Bernhard
Bartolomeus
Alfhild
Tord
Helny
Orvar
Gerhard
Dagmar
Manfred
Sibylla
Ursula
Edgar
Eugeina
Olga
Klemens
Beata
Gottfrid
Assar
Sylvester
Styrbjörn
Leopold
Tryggve
Bernt
Östen

etc.

Några namn ni tycker borde komplettera listan?

/L

Fira pappa!

Hej!

Idag är det fars dag. Egentligen tycker både jag och pappa att fars- och mors dag är ganska onödiga traditioner. Varför inte uppskatta sina föräldrar alla dagar om året istället för just en dag? Och så ska de få presenter från sina fattiga student-barn. Pfft. Nåväl, jag tänkte jag skulle visa min uppskattning till pappa på annat vis i år. Utöver två trisslotter som han kommer få så satt jag hela kvällen igår och pysslade med sax, lim och färglatt papper medan de var iväg hos min faster och åt middag och badade badtunna. Resultatet får ni se i ett senare inlägg, kan inte lägga upp det nu innan utifall han skulle kika in...

På tal om trisslotterna, visste ni att man måste visa leg nu för tiden? Blev lite ställd när jag stod i kassan, men tur att jag hade med mig mitt leg i alla fall. antar att det handlar om spelberoende eller något? Någon som vet? Och inte skulle jag kunna ge iväg trisslotter i present till en som är yngre än 18 år, för då hade jag blivit en langare. Har ni hört något sjukare? haha.. och inte skulle en som är under 18 år få hjälpa sin gamle mormor som är halvblind att skrapa. Och inte heller skulle mormodern få skänka lite pengar av hennes storvinst till sina barnbarn som är yngre än 18. Förlåt alla som jobbar på något sätt med trisslotter, men jag kan inte låta bli att skratta åt detta. Vart är vägen påväg?

Anyway. Nu tänkte jag hoppa in i duschen och fräscha upp mig. Sitter fortfarande i pyjamas (mammas stora pyjamasbyxor är guld värda under kalla nätter!). Ikväll kommer troligtvis syskonen hit så ska vi äta lite god mat, sydafrikansk sådan, och ge pappa massvis med kärlek. Alltid trevligt när syskonen besöker, inte kul att bo själv med sina föräldrar varje dag (haha..). Imorgon är jag ledig också, härligt! Hoppas ni får en fin söndag!  /L

Dagens låt, av Lana del Rey


Tre studiebesök och kraschad mobil

Hej!

Nu är mina studiebesök över, och det var roligt att få komma ut från skolans lokaler och göra något nytt. Först ut var besöket på Universeum! Först satt vi i en sal i typ en timma och lyssnade på en man som pratade lite om pedagogiken på de platser vi gjorde studiebesök på. Sen fick vi gå på en "pedagogisk vandring" genom Universeum, göra lite uppgifter och titta på alla djuren. Regnskogen var värst, jag gick på helspänd hela vägen igenom. runt omkring mig hoppade et gäng apor, ovanför mig flög stora knallröda fåglar som störtdök emellanåt, i glashyttar bodde det stora fågelspindlar och det fanns även enorma ormar där. Huh! Matilda spelade ett spratt på mig, med mobilen och videoinspelning i högsta högg bakom mig skrek hon till "Linnéa seee uppp!" och jag trodde det var något som skulle attackera mig bakifrån så jag vänder mig om och kastar ett skräckinjagat ansiktsuttryck rakt in i kameran. Jättesnyggt. Självklart var det ju inget heller..

Jag och Josefine i regnskogen,
jag ler endast för att slutet av regnskogen låg framför oss..

Nåväl. En mycket bra studiebesök avrundades med middag på samma ställe med mina favorittjejer Matilda och Josefine, och när vi sitter där och äter strax efter att klockan passerat 17, så kliver självaste Patrik Sjöberg in. Lite oväntat sådär. Men kul. Han gick ganska snabbt sen igen, kanske för att vi glodde så, haha..

Igår var vi på Naturhistoriska museet i Slottskogen och på Sjöfartsmuseet. Att glo på uppstoppade djur var väl inget för mig. Dammigt var det också, jag blev helt snurrig i slutet, efter en timma i lokalerna. Men intressant ändå på något vänster. Inget ställe jag skulle gått på min fritid dock. Vilket min gamla italienskalärare tydligen gör som traskade runt där själv samtidigt som vi var där. Vidare åkte vi till Sjöfartmuseet där jag fick klappa på sjöstjärnor. Krabban stod jag över, krabbfobi som jag har. Ryggade tillbaka och ändå sträcker guiden fram den mot mig, huh! Sprattlande krabba, fy sjutton. Fick se den fulaste fisken jag sett, en kattfisk.


Idag ska jag läsa de sista kapitlen till imorgon. Inte alls sugen på det. Sitter och tittar på nya mobiler istället. Igår kväll runt kl 23 dog ju min mobil. inget internet och inte ens någon täckning. Kunde inte smsa eller nånting. Trodde min tid som mobilägare var över, inte kan jag leva en dag utan mobil. Griper tag i pappa direkt efter att han hade duschat klart och bad om hjälp. Efter många svordomar fick han på något sätt den att fungera igen. Men jag litar inte på att det är föralltid. Snart dör den igen. Så jag måste införskaffa ny mobil oavsett, denna suger ändå - fungerande eller ej.

Ha en fin dag! /L

Mot Universeum!

Nu ska jag dra iväg till Universeum för ett studiebesök! Hej va roligt, inte varit där på flera år. Man blir ju som ett litet barn igen! Gratis inträde också, det finns sina fördelar att gå lärarutbildningen, haha ;)

Berättar mer ikväll om besöket, tjingeling!

Fredag fredag fredag!

Hej igen!

Jag är ledsen att bloggen hamnar lite i andrahand i prioriteringen, men det är så det är. Nu har jag i alla fall sen senaste blogginlägget haft min opponering med tre andra klasskamrater. Det hela gick ut på att vara diskutant på en klaskamrats tenta där man lyfter fram det som är bra i tentan och så ger man lite tips på förbättring, samtidigt som man ger lite synpunkter på de andra tentorna.Det hela gick bra och jag kan nu andas ut eftersom jag slipper komplettering. Nu handlar det alltså om G eller VG... Väntar med spänning!

Efter opponeringen (som var slut vid kl 12) strosade jag runt på stan med Josefine i en timma. Lyckades komma över en sån där Pippi-tröja ni vet (vit med blåa och röda horisontella streck) på REA för 150 spänn. Som hittat! Dock var den aningens för lång i armarna, så det får jag antingen leva med eller så syr jag upp dem lite. Händig som jag är. Köpte även en svart stickad halssduk, en sån där snodd som man bara trär over huvudet två gånger. Hade en grå sen innan men det är ju alltid kul med lite variation i tillvaron.

Kl 14.30 hade vi bestämt date med Ruth, Caitlyn och Anna, tre tjejer från Australien som går i klassen fram till Januari då de far hem igen. Platsen blev Café Husaren i Haga, stället med de enorma kanelbullarna. Dock drack vi bara kaffe och pratade om allt möjligt, på engelska (plus i kanten tack!). Väldigt spontana tjejer måste jag säga. Sen de kom hit har de hunnit med att resa tillbaka till Australien, till Paris, till London, Caitlyn åker till Island idag, de snackade om att åka till Gotland och till Lappland också, haha. Men det är bra, jag gillar människor som har klart för sig vad de vill göra.

Så efter onsdagens heldag inne i Göteborg har jag nu långhelg. Fast ingen vila, ingen ro. Som man brukar säga. Jag har varit så ambitiös att jag har påbörjat att läsa nästa kursbok, Miljöer för lärande. Ska ha läst tre kapitel till nästa fredag och ha kommit på diskussionfrågor om det jag läst. Utmärkt tillfälle att göra det nu när jag går runt hemma. Städat och röjt undan kläder från fåtöljen har jag hunnit med också, haha. Som en liten husmor med flera bollar i luften.

Imorgon ska jag in till Göteborg igen och träffa Pia och Tilde för lite gott häng. Snart drar de iväg till Sri Lanka de jävlarna, haha. Så det blir väl lite av ett hejdå-och-ha-det-svinbra-de-närmsta-två-månaderna-dag tillsammans med fika och shopping. Ska bli kul att ses igen!

Nu blir det lunch och plugg, tjingeling!