Just nu..

.. försöker jag en gång för alla att bota min hosta med ett glas vitt vin. Om min hals blir lika bra som det här vinet är gott så är detta ett vinnande koncept!

Dagens bild!

Fick mig ett gott skratt av denna bild. Så rätt!


Pantad Hollywoodfru!

Herregud. Ingen kan väl lämnas oberörd efter gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar? Jag har aldrig gillat Gunilla Persson, ni vet hon med den unga dottern Erika som har dragits in i showbusiness av Gunilla. Hon verkar ju inte bry sig ett skit om att Erika var jättesjuk och halsinfektion och allt vad det var. Gunilla satte henne ändå i bilen och körde henne i timmar till Las Vegas. Man blir ju förbannad. I programmet framgick det ju tydligt att flickan inte ville, och att hon tydligen hade blåskatarr. Som om Gunilla brydde sig om det? "Bit i läpparna Erika så dem blir lite röda", what?! Hur kan hon ärlig talat uppmana sin dotter detta, det är ju hemskt! Dottern hostade och spydde inne på toaletten. Vad gör Gunilla då? Jo - hon säger till henne att "det är jättebra att du kräks för då får du upp det här slemmet du har i halsen. Det är gud som gör att du gör det" Seriöst!? Varför lura i dottern att Gud får henne att spy, när det i själva verket är den pantade hollywoodfrun som ligger bakom allt? Stackars barn.

Nog för at jag utbildar mig till förskolelärare och läser mycket om barn och barnkonventionen, men vem som helst kan väl fatta att detta är helt sjukt och fult beteende? Att Tv3 ens kan visa detta? Usch...

Jag lyckades hitta Gunillas blogg, där hon skriver följande rader:

"Det var mycket olyckligt att Erika åkte pa en långvarig förkylning precis under tvinspelningen, jag hade ju kritiserats tidigare i tvserien Svenska New York fruar för att jag förde fram Erikas konstnärliga talang. Och nu var jag beredd pa hårdare kritik eftersom hon var sjuk men ändå sjöng. I det kommande programmen som handlar om Erika kanske jag får annu mer kritik eftersom hon fortfarande är sjuk vilket jag hoppas kommer tydligt fram."


Ja du Gunilla... Du må vara den som känner din dotter bäst, det betvivlar jag inte. Och vem vet vad tv kan klippa ihop och ha sig. Men seriöst? Det som faktiskt visar på tv, det som sägs, det är ju där. Och varför i hela fridens namn önskar du att din dotters sjuka kommer fram tydligt i tv? För att du vet att hon sjunger bättre? Lägg av. Var är moderkänslan? Det är ju för fan showbusiness 24/7 verkar det som.

Igår fick jag verkligen ett klart och tydligt exempel på varför jag inte ska ägna tid till att titta på Svenska Hollywoodfruar mer..




En envis förkyld tjej

Usch.

Idag har jag inte mått något vidare. Blir så sjukt deppig på att vara förkyld. Speciellt i stressiga tider. Kanske är detta ett sätt för kroppen att säga ifrån och be om lugnare tider. Jag önskar jag kunde göra något åt detta, men dessvärre är det inte jag som lägger mitt schema för utbildningen. Jag antar att det bara är att knipa igen och köra vidare, trots att jag tog ett extra galoppsprång närmare det där sammanbrottet som hänger i luften.

Usch.

Ögonen bara rinner på mig, endast högra näsborren fungerar som den ska och jag tror precis jag punkterade ena lugnan eftersom jag hostar så halva Kungälv hör mig. Typ. Känns så i alla fall. Men jag ska verkligen försöka undvika nässpray, värktabletter och andra mediciner så gott det går. vill ju inte behöva dra ut på denna process genom att få kroppen att vänja sig vid dessa hjälpmedel. Nej tack. Jag håller mig till grönt té och massvis med vatten.

Ska prata med min handledare imorgon och kompromissa fram en lösning. Jag tror nämligen inte att jag kommer palla vara på förskolan i åtta timmar i detta skick. Kanske kan jag få åka hem tidigare och reflektera allt jg gjort under dagen. Och så får vi hoppas att detta elände till förkylning blir så kortvarig som möjligt.

Just nu ligger jag i min säng. Plugg-grejerna ligger här bredvid mig på mitt nattduksbord. Men jag har inte rört dem sen fredags. Känns skönt att ha en pluggfri helg, speciellt när det blev på detta vis. en ändå kliar det lite i fringrarna. Vill så gärna läsa klart min bok, har ju bara 15 sidor kvar. Jag har svårt att koplla bort skolan, svårt att koppla av. När kommer det lugna roet tillbaka till mig och lägger sig som en varm filt i knäet på mig? Vid jul? Klarar jag av att hålla huvudet uppe såpass länge? Ugh...

Hej svejs, håll er friska! /L

Bilder från gårdagens match

Bilder lånade från Pixbo.se













lördagsaktiviteter!

Idag känner jag mig krasslig. ont i halsen och lätt huvudvärk. Min största skräck är att bli sjuk nu när jag har det som värst i skolan med praktik, massvis ed arbeten och allt vad det heter.

Men idag tänker jag som sagt i tidigare inlägg, koppla bort allt sånt. Idag ska jag ha kul. ska det vara så mycket begärt? Nä, idag ska jag ut och plocka svamp med familjen. Hoppas på massvis med kantareller. Sedan ska vi iväg till Mölnlycke för lite innebandymatch. Inget plugg. Inte idag.

Kameran åker givetvis med!

Puss och kram, från en halvsjuk dam!

Fredag = belöning.

Äntligen helg! Det känns emellanåt som jag dragit mig själv genom en smällhet öken för att komma till en oas, som i detta sammanhang är helgen. Och nu är den här, underbart! Jag har tagit mig igenom första veckan av praktiken, av sammanlagt fem veckor. Det har gått bra, och framförallt är det skönt att det har satt igång. Idag gick jag ett pass mellan 6.30 till 13.00. Go tid. Tillsammans med min handledare traskade jag ner till centrum, skildes åt och traskade vidare till Västra gatan för lite ensamshopping. Som en belöning för mig själv kan man säga, haha. Först in på lindex och handla strumpbyxor. Ta tre betala för två. Den största fällan för fattiga studenter som mig. I vanliga fall för jag väl tilllägga, för nu råkade jag faktiskt hitta tre snygga strumpbyxor som jag älskar! Ett utav paren har en gammaldags orange färg. Det sägs ju vara ett måste nu i hösttider. Skit samma tänker jag, det är snyggt ändå, oavset om det är inne eller ute.

Just det ja, köpte årets första julklapp i samma veva. Hahaha, tror jag satte personligt rekord där. Det är till mamma, de två senaste böckerna av Saltön-serien. Okej, hon vet ju om att hon ska få dem, men huvudxsaken är ju att det blir en bra julklapp. Skönt att vara ute i god tid också, jagvill ha så lite att handla som möjligt under julruschen i december.

Jag träffade även min syster med familj nere i centrum. De var och shoppade precis som jag. De har även varit här på middag och lite sällskapsspel. Imorgon ska vi nog åka till Mölnlycke och se vår bror spela första hemmamatchen i innebandy. Hur har jag tid med detta kanske ni tänker, du som pluggar så mycket. Jag har nämligen sagt till mig själv att jag inte tänker plugga denna helg. Jag vil bara koppla bort allt som har med skola och vfu att göra, om så bara för två dagar (tro mig, jag hade behövt en månad för det egentligen..). Och mamma tycker det låter som en perfekt plan! Så då kan jag ju hitta på sådana här roligheter. Kul kul.

Nåväl. Nu ska jag snart ta och lägga mig. Gick ju upp 05.15 i morse, helt jävla slut och linserna kliar som skam i ögonen. Håll utkik här på bloggen, för jag kommer slänga upp ett bild-inlägg med lite bilder från de senaste dagarna. Kanske kommer upp redan imorgon, vi får se. Vill ju att ni ska få se mina heta strumpbyxor liksom.

Puss och hej från en trött tjej!

Inte mycket till helg..

Nä, det kan jag inte påstå. Hela fredag eftermiddag och hela lördagen ägnades åt att skriva min skoluppgift på fyra sidor. Och idag har jag direkt fått hoppa från denna skoluppgift till att börja skriva på min uppgift jag fått från min vfu-handledare samt läsa nästa kursbok i kön. Dessutom har jag fått sitta ner och hjälpa Josefine, Matilda och Stina med ders arbeten. Så därför har min kropp och knopp tagit för mycket stryk, eftersom det har varit för många bollar i luften. Mer än jag klarar av antar jag. Känner mig helt blödig och blåslagen.

Fan vad mörkt allt känns för tillfället, det är ju typ år till nästa helg och jag jag känner att jag är millimeter ifrån ett första sammanbrott, i en rad av många. Mamma uppmanade mig till att stanna upp mellan övergången mellan två arbeten och bara pusta ut, unna mig något som belöning och göra något skoj för en stund. Men det är ju lättare sagt än gjort. Jag är rädd för att gå in i väggen, hur jag kommer reagera på det. Har ju aldrig gått in i väggen förut.

Behöver jullov, behöver en kopp glögg och pepparkakor, krypa upp i soffan och bara .. njuta och andas ut.

Tack!

Tänkte egentligen har en bloggfri dag idag och istället skriva klart min hemska skoluppgift och direkt efter ha fredagsmys med sotrebror och päronen.

MEN så visade det sig att jag har världens finaste människor runt omkring mig så jag kunde inte undgå att rikta ett blogginlägg till enbart er. Jag har fått höra de senaste dagarna från flera håll och flera gånger fina komplimanger, både för min utsida och insida. Egentligen förstår jag inte varför allt detta kom nu på en och samma gång, jag som alltid sett ut och varit densamme, haha.

Så därför vill jag nu ta mig tid att rikta ett stort tack till er - för mig välkända och okända liksom anonyma - för era fina komplimanger. Ni får mig att dra stort på smilbanden, största möjliga omfamning till er, underbara ni!

Tänk vad små fina ord kan göra så mycket.



10 saker du inte visste om mig!

Jag och min kära klasskamrat Josefine gav varandra bloggämnet 10 saker du inte visste om mig. Trevlig kvällssyssla såhär på onsdagskvällen, inte sant? Nu skjuter jag hej vilt från höften, men vi kör på!

1. Jag är väldigt kulturell av mig - gillar att gå på konstmuseum, slottsbesök, låna böcker på biblioteket, gå på konserter och musikaler mm.

2. Jag bakar väldigt ofta, största anledningen för att jag är så sötsugen (alltför ofta!)

3. Jag älskar musik! Och främst musik som inte är sönderspelade på radion. Favoritartisterna (för tillfället) är Laura Marling, Mando Diao, Lykke Li, Florence Walsh och Minnie Reperton.

4. Jag är vänsterhänt. Dessutom kunde jag bara till en början hoppa hopprep baklänges när jag var liten. Därför känner jag mig ofta unik i mängden.

5. Det är ytterst ytterst sällan jag är ute på krogen och festar. Not my cup of tea helt enkelt. Som fattig student är jag mer mån om mina pengar och vill lägga det på saker som jag kan behålla mitt goda samvete för.

6. Jag är väldigt duktig på att stöka ner på mitt rum, speciellt med att släga kläder i min fötölj. Dock är jag väldigt duktig att städa upp också. Plus mins noll.

7. Jag önskade att jag hade varit bra på något instrument. Typ cello. Och sen få åka med på turné med stora svenska artister.

8. Jag har svimmat 3 gånger i mitt liv, alla gånger på offentlig plats - vårdcentralen, simhallen, skolan. Den sistnämnda var en bieffekt av sprutan mot svininfluensan för två år sedan.

9. När jag har tillräckligt med pengar vill jag skaffa mig en liten vit lurvig hund och döpa den till Rufus. Eller Hubbe.

10. Jag är ingen växtvän. Ala växter som finns i mitt sovru tenderar att dö inom en vecka eller två.

helgen i sin korthet

Hej!

Idag är det en grå dag här hemma i Kungälv. Då tänker jag främst på vädret, för det är jämngrått ute och rätt mörkt, som om det ska komma en störtskur när som helst. Det hänger i luften och dallrar. Men även det faktum att det är idag 10 år sedan World trade center kraschade. minns inte så mycket från den dagen om jag ska vara ärlig. Jag minns bara att jag kom hem från skolan den dagen, och mamma och pappa satt i soffan och såg på extra-insatta rapporter från New York med exklusiva bilder från kollapsen och paniken i folks ögon. Stora rökmoln som väller fram längst de amerikanska gatorna. just nu pågår en sändning på tv från minnesstunden direkt från Ground Zero i New York. tittar lite titt som tätt medan jag pluggar. Min uppsats om observation är nu inskickad och det finns inget jag kan göra mer med den. Skönt att slippa den.

Igår fyllde morfar 81 år. Galet. Han som är superpigg för sin ålder, haha. Tillsammans med familjen och morföräldrarna åkte vi till botaniska trädgården och tittade runt lite. Sedan åkte vi hem hit till tveten igen och åt tårta så att man nästan gick in i en sockerkoma. Ändå är det tårta kvar i kylen, haha. När alla hade åkt hem till sig drog jag fram filt och kuddar och slängde mig i sängen inne i gästrummet och tittade på Mia Skäringers enmanna-show Dyngkåt och hur helig som helst från Cirkus i Stockholm. Åh vadj ag älskar henne! Jag kände igen mig så väl i mycket som hon sa, blev generad och berörd ända in. Hon vågar vara ful, vacker, rolig, sårbar, galen och ynklig på samma gång. En väldigt inspirerande kvinna får jag säga. Önskar att jag hade spelat in hela showen på band. dumt av mig att missa det.

Anyway, nu ska jag återgå till plugget. Har en hel del som ska läsas på 6 dagar. Och planeras inför vfu-perioden. Så det är bara att sätta igång, ciao ciao! /L

När en låt i ett visst sammanhang berör starkt.

Minns att jag tittade på minnescermonien som gick på tvn för inte så länge sen. En cemoni för de norska offren vars liv tog slut på en ögonblicks sekund. Melissa Horn var på plats och sjöng en låt sm heter Kungsholmens hamn, en låt som handlar om att det som är gjort inte kan bli ogjort igen, hur mycket vi än hade velat. Låten skrevs långt innan tragedin i Norge i somras, men som trots det är som färsk idag..

..Jag blir tagen på djupet. Sitter mållös och lyssnar på varje enstaka ord och försöker förstå hur sånthär kan existera på vår jord.


Dagens låt, av lady Simone

Nina Simone i sitt essä!


Back to school.

God morgon fina vänner!

ja jag vet inte vart jag ska börja egentligen, nu har skolan dragit igång igen och det känns som mitt liv är upp och ner just nu. miljontals saker ska göras och fixas efter bara första skoldagen. Fram till 7 november (då kursen jag läser nu tar slut) lär jag vara nästintill okontaktbar. Usch, får lite ångest bara jag tänker på hur pressad höst jag kommer ha. Hur ska man klara av att hålla psyket rätt och motivationen uppe när det är såhär mycket direkt efter sommarlovet? Exempelvis ska jag läsa 7 böcker på 7 dar. Omänskligt så det skriker om det.. Och för att göra allt ännu roligare har vi i klassen fått tre nya klasskamrater - från australien. Absolut inget negativt om dem, de är säkert supertrevliga och kanske blir vi riktigt bra vänner. MEN, det känns ju sådär att ha seminarier på engelska. Eller svengelska får jag väl säga. Vår nya lärare gillar att blanda. Och hon verkar uppenbarligen inte tycka om att skämta och dra på smilbanden. Huh, varför kunde det inte vara som förr?..

Både igår och idag är jag hemma från skolan. Inläsningstid står det så fint på schemat. Bara det att jag inte hunnit få tag på mina böcker än. Ska till studentbokhandeln på måndag och införskaffa mig dessa svindyra kurslitteraturer. Pengar jag hellre hade lagt på julklappar till de jag tycker mest om. Living la vida lowcash som jag brukar skämtsamt säga. Även om det är precis det jag gör. Tycker folk kan börja inse att studiebidragen är för låga och borde höjas med i alla fall en hundralapp i månaden. Speciellt för oss kaffeberoende studenter som har koffeinet som räddning under de sega skoldagarna.


Man kan i alla fall säga att jag har långhelg nu. Ser fram emot helgen faktiskt. Den riktiga så att säga. På lördag ska vi ha familjemiddag. Längesen vi hade en sådan nu faktiskt. Och på söndag fyller mamma år, så då ska vi ha ett litet kalas med bara familjen och Pia och Tilde (mammas respektive min barndomsvän). Ska bli så kul att se dem igen!

Nu ska jag ta tag i dagen innan den rusar iväg från mig. Ska som sagt läsa de få böcker jag hittills hittat, sen ska jag städa mitt rum, kanske baka något, duscha och tvätta håret. You name it.

Trevlig fredag, puss och kärlek! /L