Hjälp mig att vinna!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

 

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

 

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Förskolelärare bland de som skiljer sig minst.

Hittade av en slump denna artikel länkad på aftonbladets hemsida. Artikeln säger att "I det senaste numret av SCB:s tidning Välfärd redovisas en studie som omfattar de 160 000 par som bildades 1999–2001 och hur relationen utvecklats fram till 2010. Parbildning är i detta fall lika med giftermål, samboförhållande med gemensamma barn eller registrerat partnerskap."

Av dessa 160 000 par så var det endast 11% som hade gått skilda vägar i fjol - alltså 17 600 stycken par. Inte så illa va? Känns bra att  tillhöra denna gruppen, haha! Och vilken oslagbar duo jag och min framtida man hade blivit om han var en jurist, ingenjör, arkitekt, lantmästare, läkare eller något annat som ingår i den tabell som visar de yrkesrupper som skiljer sig minst.

Fantastiskt.

Länk:
http://www.e24.se/toppjobb/har-ar-yrkena-som-skiljer-sig-mest_2880780.e24

Full rulle under en solig söndag.

God förmiddag på er!

Ja idag skiner solen på riktigt efter veckor av mulet väder och regn. Känns underbart! Ska sätta mig ute i solstolen om en stund och bara slappa och bli brun.

Igår var jag mamma och pappa ute på Tjörn. Vi kom dit kl 12.00 och åktehem ien 21.45, haha. Av dessa 9 timmar och 45 minutrarna så stod jag och målade innertaket på friggebodens veranda. Näsan upp i taket, armen över huvudet och på den vingligaste stege som fanns till hands. Herregud, jag är som en ammal kärring idag, varenda liten muskel i ryggen värker och dunkar. Armen mår förvånadsvärt bra dock, mest trött i den faktiskt.

Idag ska jag förbereda mig inför min arbetsintervju imorgon! Det ska bli en intervju med bemanningsenheten om vikariat inom förskolor. Jag kommer skita på mig imorgon, uj uj uj... men innan arbetsintervjun ska jag först till bibblan och lämna lite skivor, och eventuellt tillbaka till lägenheten och hämta min tandborste och tandkräm som jag glömde kvar där. Såvida inte storebror har slängt dem..

Sen ska jag skriva packlista inför Ven! Jag brukar alltid skriva sådana utförliga packningslistor, så jag inte missar något viktigt. det blir svårt nu när det max får bli en väska som man ska kunna bära runt på. När ja flyttade in i lägenheten blev det ju 4 väskor, haha.

nåväl, nu ska jag hoppa ur morgonrocken och sen vidare ut i solskenet. Pusshej leverpastej!

Glad midsommar

önskar jag och min lilla familj er alla! Puss och kram!


Dag 6 i lägenheten - packa ihop..

Hej hej bloggen!

Idag är det torsdag den 23 juni, vilket innebär GRATTIS till min vän Emelie! 20 bast idag, hoppas du får en toppendag!

Nåväl, själv håller jag på att packa ihop lite saker. Imorgon lär jag ju inte få tid till det då det är midsommarafton, och på lördag kommer jag hem igen till Tveten. Första dagen sen jag flyttade hit som det inte regnar, eller ser ut att börja heller för den delen. Det står i gp att det ska bli regn, men det är väl mest lite moln på himlen. Därför har jag suttit om vartannat ute på balkongen och läst min bok. Jätteskönt! Man behöver ju inte packa och städa nonstop..

Sen väntar jag väl mest på ett telefonsamtal från min kära mor angående morgondagen. Har fortfarande ingen aning om det blir Tjörn eller Tveten och hur jag kommer ut om det är på Tjörn då tanken är att jag ska åka med syrrans familj, men eftersom min svåger är den enda som har körkort och som dessutom jobbar jour imorgon, ja då är ingenting säkert längre. Om det ens var säkert från första början. Vi vet ju inte ens vart vi kommer hålla hus och när, hahaha.

Dessutom vet jag inte om storebrorsan kommer hem hit till lägenheten idag. Han är ju ledig nu i någon dag, och ja.. antingen komer han hit och sover medan jag bor här eller så sover han hos en vän. Ingenting säkert där heller. Herregud, jag är ju en rätt kontrollerad person. Känner mig som tryggast när jag har saker och ting klart för mig hur det kommer se ut. Verkar ju som ingenting ser klart ut. Hur ska jag klara detta? haha..

Anyway, balkongen kallar på mig, tjingeling! /L

Dag 5 - hur det känns att bli jagad av får.

God kväll!

Idag har jag haft väldigt ont i min högra höft. Den knakade till bra ordentligt igår kväll när jag låg på golvet (haha, fråga inte vad jag gjorde där..). Så ont att jag inte kunde gå alls till en början. Den var låst. Trodde den hade hoppat ur led. Vad som hade hänt vet jag inte, men jag har fortfarande ont. Trots det ville jag ta mig ut ur lägenheten idag, kan ju inte sitta härinne dag in och dag ut. Så jag bestämde träff med victoria och jenny idag igen. vi valde at mötas vid maxi vid kl 11 för att handla lite fika. Sen cyklade vi vidare till bohus fästning för att sätta oss ner och fika. Vi valde att först ta en promenad kring fästningen, och sätta oss på en bänk på vägen. Det visade sig att stigen runt om fästningen var en inhägnad med får som man kunde gå igenom. "Jaja, fåren är väl snälla annars hade dem väl inte varit lämpliga att ha här" tänkte vi. Så vi började gå med våra påsar längst stigen. Då börjar fåren förfölja oss och bräka. Lite läskigt var det men vi kunde lätt öka farten och gå i från dem. Vi hittade längre fram en bra bänk att sitta vid. Efter ca 10 minuter, mitt i fikat kommer hiela flocken gåendes bakom oss. "Sitt heeeelt stilla och tysta så kanske dem inte ser oss" viskade vi till varandra. Och det verkade funka , för två tredjedelar av flocken gick förbi oss. Men de tre sista fåren upptäckte oss och gick fram till oss ute på berget och norpade åt sig fika. Ett utav fåren hoppade till och med upp i jennys knä.. Herregud. Vi hamnade på tre olika ställen för att rymma därifrån. fåren följde efter oss allihopa. Jenny försökte snabbt packa ihop fikat, jag rörde mig bortåt men halkade över hela berget och kunde inte röra mig igen på grund av höften, medan 4 stycken av fåren kom gåendes mot mig bräkandes. Ett annat får upp åt Victorias bananskal som hon sprang ifrån och lämnade kvar på berget. Dessa får var inte sådär gulliga som man kunde tro. Aldrig att jag går till dem igen!

Ja halva mitt finger hamnade på linsen. Jag hade ju bråttom att fly..

Nå väl. Jag sitter just nu i lägenheten, levandes, och tittar på Livet på BB. Har inget annat för mig egentligen. Lite lagom uttråkad sådär. Jag är sugen på en promenad men det finns inte speciellt många alternativ till vägar att gå. Imorgon ska jag börja packa ihop mina saker så smått inför flytten hem på lördag. Eftersom det är midsommar på fredag lär jag inte ha tid till det då. Det ska faktiskt bli lite skönt att komma hem igen, hitta tillbaka till vardagen på tveten helt enkelt. Det är ju faktiskt inte så roligt att handdiska med en äcklig gammal disksvamp (nej, min bror har inga diskborstar i sin lägenhet..). Saknar också att komma till köket om morgorna och möta någon man tycker om som undrar om jag sovit gott under natten.

Men som sagt, en heldag i lägenheten kvar, ska njuta lite extra av den. Pusshej!

God bless Chris Medina

 

God bless Chris Medina. Det borde finnas fler killar som honom. Han ställde upp i årets American Idol, men åkte ut några veckor in i tävlingen. Två veckor efter det släppte han denna singel som är dedikerad till hans fästmö. Hon skadades i en svår bilolycka 2009, såpass illa att hon låg i koma. Två månader innan deras planerade bröllop. Läkarna sa att hon inte skulle överleva och rekomenderade Chris att stänga ner respiratorn, vilket han inte ville. Han visste att hon skulle vakna upp. Efter flera veckor vaknade hon upp men med sådana svåra hjärnskador att halva ansiktet är helt paj och hon skakar i hela kroppen. Chris står ändå starkt upp bredvid och hjälper henne genom livet. "In sickness and health, for better and for worse". Wow, vilken kille han är! Kärleken blir inte finare än såhär!


Dag 4 - tisdag.

God kväll kära läsare!

Idag har jag tagit mig en sväng hem till tveten för att äta middag med mina föräldrar. Kändes aningens konstigt, vilket kanske är konstigt i sig då ja bott på samma ställe i 20 år, och nu när jag bott i denna lägenhet sen i lördags så ändrades tydligen allt. Jag säger inte att lägenheten känns som mitt nya hem, absolut inte. Men jag antar att hjärnan är inställd på lägenheten just nu. Fast jag ställde helt omedvetet in min cykel i förrådet på tveten, fastän det hade varit lättare om jag ställde den utanför då jag skulle tillbaka till lägenheten igen sen. Förvirrad Linnéa helt enkelt.

Hämtade lite saker på Tveten som jag missade att få med mig i lördags. Bland annat är jag återförenad med min älskade Carl Norén och locktång, woho. Jag är hel igen, haha. Hörde även med mamma angående midsommar. Tydligen är det inte helt säkert om vi kommer kunna vara på sommarstugan på fredag, det beror helt och hållet på vädret. Annars får vi vara på..håll i er..Tveten. Suck. Komer ju vara som vilken annan da som helst. Vi har alltid firat på Tjörn. Traditioner är till för att hållas. För fan.

Anyway, nu ska jag snart ha myskväll här i lägenheten med lite popcorn och So you think you can dance. Trevlig tisdag!

/L

När stumheten är det finaste som går att säga.


Dag 3 i lägenheten.

Hej!

Allt fint med er? Själv känns allt lugnt och fint, har vant mig lite nu med att bo i lägenhet en bit bort från mitt "riktiga" hem. Fick fint besök idag utav Victoria och Jenny. Kändes kul att ha någon att snacka med in real life, haha. Vi satt ute på en solig balkong och åt bulle och drack saft. Första gången solen var på besök också sen jag flyttade in, kändes riktigt kul. Men nu är den ju såklart borta igen efter att mina vänner gick.

Planen för resten av dagen då? Nu närmast ska jag äta lunch. Eller något litet mellanmål i alla fall. Sen ska jag väl est slappa ute på balkongen tror jag med min bok. Orkar typ inte göra något. Inledde tjejveckan igår så jag måste käka tabletter med järntillskott och alvedon. Mumma kardemumma. Ikväll är det premiär för Lotta på Lisseberg. Gick på premiären med mina tjejkompisar förra året. Vi köade från kl 06.15 utanför Liseberg enbart för att få bra platser så vi kunde se Alexander Rybak. Och så blir han utbränd under repitionerna så han slår sönder sin fiol och hoppar av programmet. Ikväll ska han vara med igen, och jag tippar väl på att de kommer ta upp denna situation igen under pratstunden, haha. Ska bli kul att se. Och imorgon ska jag hem och äta middag med mamma och pappa. Kommer antagligen kännas hur skumt som helst att sen cykla tillbaka till lägenheten, haha. Och på torsdag kommer troligtvis storebror hem igen, men eftersom jag hyrt lägenheten i en vecka så blir det väl till att dela den med honom de sista dagarna. Det gör mig inget, bara jag får sova i den stora sängen och han i bäddsoffan ute i vardagsrummet.

See you later, puss!

Sadness is a blessing.Lykke Li är en av mina absoluta favoritartister i dagens musik-Sverige. Hon kör inte på kommersiell musik, utan på känsla. Denna låt och musikvideo tillför perfektion i poesi, i rörelse och i musik. Texten är perfekt. Castingen är perfekt. Låten är klassisk perfektion. Dansen är astronomiskt perfekt för texten och musiken. Jag har inte tillräckligt med beröm.

Och man kan ju inte annat än älska Stellan Skarsgård, han lyckas ju varenda jävla gång.

Uppdatering från lägenheten.

Hej på er!

Ja nu sitter jag här ensam i lägenheten. Eller ja, jag har David Bowie som tittar beskyddande på mig om kvällarna från sovrumsväggarna. Anyway, här trivs jag bra. Inte något märkvärdigt kanske. Men jag tror jag kommer få en del hemlängtan i slutet av veckan, haha. Men än så länge har jag bara bott här i ett dygn. Och jag klarar mig rätt bra om jag får säga det själv. Även om jag fick börja med att städa upp efter Joel - i två jävla timmar! Och egentligen är jag inte klar. Men jag orkade helt enkelt inte. Jag inser att jag inte är så bra på att bo själv. Jag bor hellre ihop med någon jag tycker om. Det visade sig även i min matlagning igår. Jag skulle laga spaggetthi och köttfärssås. För första gången stöter jag på en sån här tång till konservöppnare. Jag fattade inte över huvudtaget hur man skulle använda den för att få upp konservburken som innehöll krossade tomater. Jag fick faktiskt ringa hem till mamma och pappa, mitt i deras middag. Hahaha, herregud.. Allt slutade med att det vr krossade tomater på alla kökets skåp och luckor. Inklusive på mig själv. Ett tecken på att jag klarar vardagen bättre i samspel med någon annan kanske. Dessutom tror jag att jag pajade tången..

Skit samma, idag har mamma och pappa hämtat upp mig, och tillsammans åkte vi till Nordstan och shoppade. Mamma har ju ingått i någon slags uppdatering och förändring. Hon har rensat sin garderob på kläder och skulle vilja köpa nytt. Själv ville jag gärna hitta något nytt till midsommar och till Almas dop i juli. Jag lyckades hitta två helt underbara klänningar, en från H&M för 249:- och en från Indiska för 299:- . Båda är långklänningar. Speciellt min svarta från Indiska förälskade jag mig i. Den är absolut den finaste klänningen jag ägt! Ska se om jag kan slänga upp någon bild på den så småningom. Mamma gav mig även ett par vita tygskor på rea från Din sko. Känns jättebra då ina gamla har gått sönder helt och hållet.

Nu ska jag äta kvällsmat och mysa till mig lite framför tvn innan det blir sängen tidigt ikväll. Förhoppningsvis regnar det inte imorgon heller, vill ju hänga mer på balkongen ju..

PUSS!

Nu händer det grejer!

Känns lite som att det är nu det roliga börjar. Imorgon ska jag flytta. Ja okej, det är bara för tillfället in i Joels lägenhet medan han är och jobbar med Pixbo. Men ändå. Därför ska jag redan idag cykla till lägenheten och lämna lite packning och höra med Joel vad som jag behöver ta hand om, och att jag får alla de nyklar jag behöver. Sen får jag gå hem för cykeln ska låsas in i förrådet. Imorgon bitti ska jag och pappa åka till maxi och handla först så jag har all den mat jag behöver. Sen får pappa hjälpa mig att koppla in internetmodemet till min dator. På kvällen sen kanske Matilda kommer för en filmkväll, min första gäst!Idag får jag även ta hand om lilla mor som kom hem för en timma sen med migrän. Och så ska jag få packat lite mer prylar som ska med till lägenheten.

Sen är det midsommar om en vecka, då blir det firande med min familj. Efter det ska jag på måndagen iväg på intervju för bemanningsenheten! Ja dem ringde upp mig till slut, efter att jag försökt nå dem i över två veckor. Ja ännu en gång misslyckades jag med min mobil, haha. Ni som minns vet ju att jag missade när dem ringde första gången till mig, och att jag sen när jag ringde upp igen lyckades spela in ett 16 minuters långt meddelande på deras telefonsvarare. Varför vara sämre denna gången? Det började med att jag missade dem igen. När jag ringde upp svarade dem, men så kom jag på mitt i samtalets gång att jag inte har så mycket pengar kvar på mobilen. Och jo visst dör min mobil mitt under samtalet. Jävla skit. Men jag lyckades ringa upp från hemtelefonen och fortfarande få en intervju, haha. Så tack tack! Efter arbetsintervjun blir det till att packa om på nytt, för då reser jag till Ven! Woop woop!

nu ska jag klä på mig så jag blir klar någon gång. hej hej.

Börjar jag bli gammal?

Jag menar.. idag satt jag faktiskt och tittade på partiledardebatten på tv. Och nu sitter jag här och skriver in i kalendern när de kända personerna som jag vill höra på ska sommarprata i radio i sommar. Snart är väl favoritplatsen i en gungstol där jag lyssnar på dagens eko samtidigt som jag klappar min katt över ryggen..


Ledtråd inför lördag

Det är inte så jättelätt att göra en billig matsedel för en veckas tid. Men jag kan knepen. Det handlar om att göra mat som räcker i flera omgångar, och billigt ska det vara också. Det blir väl knäckebröd och nudlar hela veckan, haha.

Sommarfest!

Hej mina vänner!

Idag har jag faktiskt varit duktig för att heta Linnéa Rauswall. Jag tog mig ut på den där joggingturen som jag skrivit om här på bloggen. 2,5 km i fontinskogen blev det. fast mitt flås är väl inte det bästa. Haha, jag tror närmare bestämt att jag får ta lite fler joggingturer så det blir lite bättre. Jag är glad i alla fall att jag lyckades övertala mig själv att ta mig ut. Jag menar, att jogga själv är ju lite tråkigt. Man får ju mer kraft genom en joggingkompis.

Nåväl.

Efter joggingturen blev det lite snack med barndomsvännen Tilde, förhoppninsvis har vi en dejt på söndag ute på vår sommaridyll på tjörn. Om vädret tillåter vill säga. Efter pratstunden hoppade jag in i duschen för att sedan cykla till Mimers hus och möta upp mamma. Tillsammans cyklade vi vidare till Alices förskola. Alice hade skolavslutning med sång och poängpromenad. Hur gulligt var det inte när ett gäng 2-5åringar står och sjunger Idas sommarvisa då? Gullungar. Extranumret var sång och framförallt dans till Eric Saades "Popular", hahaha. En av killarna kunde ju till och ed movesen, det var inte illa! Synd bara att det blåste så himla mycket. Framförallt att det blåste sand från sandlådan. Det var sand i mitt fika, sand i kaffet, sand på kläderna, sand i håret, sand i ansikte och ögon (skaver gött på linserna), jag har till och med sand innanför bh:n, hur det nu i allsin dar kom in dit.

Nu ska jag ta och tvätta bort all sand och sen blir det tv-tittande, min dagliga dos av The big bang theory. Trevlig kväll!

/L

Måndag gör jag iiingentiing..

Ja den låten har man ju hört några gånger i tv-reklamen för.. är det lotto? Aja skit samma. Poängen är att jag verkligen levt upp till denna textrad. Jag har inte gjort någonting idag. Noll. Zero. Jag var förvisso nära på att ta mig en joggingtur, men vände i dörren. Hahaha, jag tänkte att jag sjukter upp det tills imorgon, klockan var ju rätt mycket för att göra det idag.

Annars så har jag väl mest smaskat på färska jordgubbar, tittat på Gossip girl och The big bang theory, ätit lite mer, läst i min bok och sånt. Men imorgon ska jag ta tag i mit liv igen, jag lovar! Då ska jag ut och jogga på förmiddagen och sen vid kl 16 ska jag ta mig till Alices förskola och ta del av hennes skolavslutning och fika med alla människor på plats. Superkul ska det bli.

Sen har jag en liten hemlis som ni ska få ta del av. Men inte än. Det släpps på lördag senast, så stay in touch för all del! Detta ska bli spännande och se om jag överlever, haha...

Nu ska jag läsa lite mer i min bok. I alla fall underhålla mig på något sätt i två timmar. Sen är det big brother repris som gäller (låter ju hur sorgligt som helst, hjärntvättad typ. Men jag missade faktiskt de första två veckorna av säsongen så jag ser ju bara det jag missat. Eller hur?)

Tja tja!

Konsten att måla hus.

Hej igen kamrater och ovänner.

Igår var jag på mitt lilla sommarland ute på Tjörn. Famljens egna idyll. Vår friggebod behövde lite renovering, så vi satte igång att måla staketet plus taket vitt, precis som det var en gång i tiden. Tilläggas bör att jag och mamma rensade i rabatterna innan, medan pappa förberedde med alla färgburkar och skura bort det värsta på staketet.

Gissa hur länge jag drog min vänsterarm upp och ner med penseln?

4,5 timmar. Fy sjutton, känner fortfarande värk i hela armen. Att måla det staketet var inte speciellt ergonomiskt. Grejen är ju att vi har rabatter nedanför staketet, så jag fick ju luta mig fram säkert en meter för att nå staketet men inte stå i rabatterna.

Gammal bild på vår friggebod. Allt vitt på huset fick en uppdatering. Krusbärsbusken till vänster nedanför staketet är borta och ersatt av en stor rabatt. Plankorna i staketet skulle målas på, över, under, mellan och bakom. Efter 4,5 timmar är vi ännu inte klara med det vita. Vänta då tills vi sätter igång det blåa. Fy fan...


På kvällen sen, runt kl 22, satte vi på filmen som mamma hade valt ut på Hemmakväll. Mina eftermiddagar med Marguritte. Redan när den gick på bio ville hon se den, men det blev aldrig av, förrän nu hemma hos oss. Tror ni inte hon somnade? Hahaha. Fast i och för sig, bättre filmer har man ju sett i sina dar. för det första pratar dem franska, vilket automatiskt blir mer ansträngande att lyssna på, för du måste verkligen följa texten då till skillnad från engelskan där du ändå förstår mycket vad som sägs ändå. Det fanns ingen direkt kärna i filmen. Den bara...var.

Nu är det i alla fall en ny dag, och jag har fått sova ut! Så om en liten stund ska jag sätta igång och dammsuga och städa mitt rum, följt av att läsa min grymma bok Just kids av Patti Smith. Fantastisk bok måste jag säga. Sommarens boktips från mig!

Ciao!


Mimers Hus student

Finns det någon möjlighet att man kan få ta studenten igen?

Ni som vet och känner mig var säkert med när jag tag studenten förra året, 4 juni 2010. Bästa dagen i mitt liv so far. Kommer absolut vara bland top 5 sen när jag är gammal och sitter i min gungstol och minns tillbaka på mitt liv. Vilken glädje man känner i kroppen! Det är som stora vibrerande vågor som svämmar över inombords när man springer ut och ska upp på flaket och hoppa runt. Klassen har sitt lilla egna diskotek där. Spruta champagne på några stackare som står nedanför lasbilen. Skrika sig hes. Skrika vidare hur jävla fantastisk bra man är som faktiskt stått ut i tre år.

Idag var det mina kompisars tur att springa ut och ta del av denna magiska känsla som jag fick för ett år sedan. Självklart är man stolt över dem. Man vinkar glatt till alla studenter som passerar på sina flak och glatt vinkar dem tillbaka och hoppar och har sig. en sån här dag spelar det ingen roll om man inte känner varandra sen innan. Glädjen för ihop studenter och publik.

MEN (synd egentligen att klaga i detta inlägg, men annars hade det inte varit jag, haha). Varför hade inte vi som tog studenten 2010 någon storbildskärm för publiken som samlats på skolans parkering? Varför fick årets studenter ha på sig små lappar runt halsen som något slags färbevis, som dem dessutom tjänar 500 kr på om dem ger dessa lappar vidare till nästa års studenter? Var det inte tillräckligt med att årets studenter fick varsin bärbar dator av skolan, något som vi 91:or inte fick? Hhmpf. Allting kommer fram när vi är borta ur skolans korridorer.

Nä såhär va det inte tänkt att avsluta detta inlägg. Jag var precis på studentmottagningen hos min barndomsvän Louise! Jättegod mat av mamma Kristina, tack tack. Här kommer lite bilder från dagen!

 

 

Studenten 2010 - jag längst ner till höger!


Vissa människor blir man inte klok på..

Idag har jag och jenny varit i kungälv city och fixat presenter till vår kära granne och barndomsvän louise som tar studenten imorgon, GRATTIS! Tog en svängom in på Lindex. Tittade lite på badkläder, då tuttarna växt till sig sen förra sommaren. Tog med mig några bikinies in i provhytten och började prova. Mådde smått illa över att se hur fult dessa bikinies satt på mig. Försökte inbilla mig att det var helt och hållet Lindexs fel att deras bikinies satt åt helvete. Mitt i allt kom andra kunder i affären och öppnar dörren in till min provhytt utan att titta efter först om det står någon därinne. Inte en, inte två, utan TRE GÅNGER kommer det förbi tanter som öppnar dörren. Och därinne står ju lilla jag i en alldeles för liten bikini och mår dåligt. "Oj då, jag såg inte dina fötter" säger dem och fortsätter hålla i dörren tills jag tar tag själv i den och drar igen. Hade lust att säga något spydigt tillbaka. Typ "men om du böjer dig ner, kärring, så hade du nog sett att jag står på mina fötter härinne..". Och snälla du, lille tant som inte kan böja dig ner, knacka på dörren då! Man öppnar inte bara dörren sådär, och inte minst håller den öppen. Herregud. Hur är det möjligt att ha sån otur tre gånger om inom loppet av 10 minuter?

Tack och lov hittade jag något att ge till Louise imorgon. Och jag fick se Oh brother where are thou med Jenny, med en George Clooney från 2000. Yummie. Ännu gladare blev jag sen när jag läste att Carl Norén är klar för Allsång på skansen. Oh that's wonderful! En dag ska jag gifta mig med honom. Fast det vet han inte om.

Nu har jag målat mina naglar oranga och ska ta och äta kvällsmat innan The big bang theory börjar. Favoritserien för tillfället! Kan inte Leonard och Penny bli ihop någon gång?!

PS: Bögen som har varit med i Ullared-serien som gått på tv, han har tydligen fått något jobb på Maxi här i Kungälv, som skönhets-expert? Han var väldigt engagerad i mitt val av mascara. Han visste mer om smink än vad jag gör. Valet blev i alla fall One by one volum express mascara från Maybelline. Samma mascara som han själv använder. Häftigt va?..

Tisdagsärenden.

God kväll mina vänner.

Just nu sitter jag och tittar på Desperate Housewives, spännande värre måste jag säga! Det brukar ju vara så när det är säsongsavslutning, så an har något att längta till då det inte är tillbaka förrän till hösten igen. Funderar på att göra kvällsmat. Kanske lite för sent? Hmm..

Anyway.

Vid lunchtid åkte jag in till centrum och mötte upp min fina mamma. Jag löste in min check som jag fick i stipendie när jag tog studenten förra året. Bättre sent en aldrig, som man brukar säga. Har väl aldrig passat bättre än nu, haha. Därefter tittade vi vidare lite i andra affärer, och helt plötsligt hade jag inhandlat en doppresent till gullungen Alma. Jag fick riktig beslutsångest, det finns ju så många fina saker, man önskar ju nästan att man var en liten bebis igen själv. Resultater blev i alla fall jättefint, och jag hoppas den kommer till användning.

Nu börjar programmet igen, tjingeling!


Hiss och diss.

Hiss

 • Singin' in the rain.
  Jag älskar storyn! Jag gick på musikalen (tror det var 2007?) när den gick i Scandinavium i Göteborg, två gånger till och med! Rennie Mirro hade huvudrollen och han gjorde mig verkligen glad. Idag tittade jag på filmen, den vi köpte typ direkt efter musikalen. Tror jag sett den minst 50 ggr, och jag blir fortfarande lycklig. Jag dansade ju till och med broadwaydans på Sportlife en termin efter att ha tagit del av Singin' in the rain. Heja Gene Kelly! Heja broadwaydans! Heja glädjen i musiken!
 • Min familj.
  Jag älskar min familj. De gör mig glad och det är ett sant nöje att dela mitt liv med dem. Jag älskar när vi har familjemiddagar på helgerna hemma hos oss, hela familjen samlad och vi skrattar och delar med oss av roliga historier som har hänt oss de senaste veckan. Kärlek til er!
 • Sommaren 2011
  Okej den har knappt börjat än, enligt almanackan. Men jag kan knappt bärga mig! Närmast blir det studentfirande för min barndomsvän Louise, ska bli jättekul att få ta del av troligtvis en av hennes bästa dar i livet, sen ska det bli sommarmys i Slottskogen med min egna klass, spela kubb och ha picknick typ. Tre dagar i Ven där jag ska få cykla runt på en gul cykel längst havet och blommande mark. Sen kommer ju släkten från USA, dop för Alma som jag ska få bli fadder för, ny kusin kring midsommar kommer också! Sen kommer ju Amanda äntligen hem igen efter ett år som Au-pair i USA, sm jag har saknat dig!

Diss

 • Getingar
  Finns inget värre som kommer med sommaren. Jag hatar dem innerligt. I morse skulle jag gå ut och försöka rädda mammas blommor. Jag var väl ute i ca 10 sekunder, max. Direkt var det en enorm geting som var på väg in i huset! Jag. hatar. dem.
 • Big Brother är slut.
  Ja jag får väl erkänna det. Man fastnar och sugs in i ett svart hål under säsongen. Nu är det slut. Vad göra nu då? Jag måste skaffa tillbaka itt liv..
 • Tonfisk i olja.
  Ganska löjlig punkt att ta upp. MEN då tonfisk i vatten känns nyttigt känns tonfisk i olja mer som kattmat. Inte okej.

Tillbaka efter ett dygns baksmälla.

Festen hos storbror var grym! Jag hade jättekul med bra musik, massvis med nya människor, dansande och en hel del alkohol. Vid ett-tiden på natten till lördagen cyklade jag överaskande nog hem till mig igen. Hur jag lyckades ta mig hem med den akoholhalten jag hade i kroppen är ett under. Jag hade blandat hej vilt, vilket inte är så bra.

Resterande delen av dygnet räknat från det att jag kom hem ägnades åt att spy i en hink bredvid sängen. Såpass mycket och länge att när jag var helt tom i magen började jag spy galla istället. Som gult slemm typ, svinäckligt. Troligtvis det äckligaste jag varit med om i mitt liv. Man kunde riktigt känna vid vänstra delen av kroppen, i höjd med naveln, hur det bara skrumplades ihop när det var dags för en ny omgång att komma upp. Värst var det vid 12-tiden. Eftersom jag inte fick i mig någon frukost började kroppen berätta för mig att det var dags att få lite mat i magen. Men lite paranoid blir man ju, så jag blev rädd för att äta eftersom jag var stensäker på att det lär komma upp tillsammans med mer galla. Så dessutom höll jag på att svimma. Kändes ju bra.. Jag fick till slut i mig två smala strimmor bulle (haha vad annars? Älskar ju bulle!) Vid kl 15 på lördagen slutade jag att spy, alltså drygt 14 timmar efter första omgången. Så jag var bra shack matt, så något examensfirande med släkten för Joel kom inte på fråga för min del. Istället fick jag ligga själv hemma och vila upp mig. Gullig bror som man har så ringde han för att höra hur jag hade det och tipsade mig om att äta något salt som bacon. Tack storebror!

Idag mår jag dock betydligt bättre, och jag har fått i mig mycket mat så jag är glad och pigg, precis som vanligt. Mamma och pappa är ute på Tjörn och arbetar på sommarstugan inför midsommar. där ska de sova över inatt, så jag har hela huset för mig själv. Jag har hunnit sola, bäddat rent i sängen och kastat bort det tjocka duntäcket, lagat middag och se på reprisen av så ska det låta. Just nu väntar jag på Big Brother-finalen.

Lev väl och var försiktig med alkoholen!

Cupcakes-bak och allt vad det innebär.

Jaha jaha, då har man tillsammans med storasyster slängt ihop 30 (!) cupcakes. Vår kära bror borde vara lyckligt lottad som har två grymma syrror som ställer upp med storbak till hans examens-galej imorgon. Då ska jag och storasyster dit och fira med honom och hans 20 kompisar. Fattar ni hur många nya namn och ansikten man kommer stöta på då? Lär aldrig kunna hålla isär på dem tror jag, haha.

Hur var det då att baka cupecakes? Jo då, det började med att jag rev upp halva tummen i rivjärnet så det blödde hej vilt. När den började domna bort trodde jag på riktigt att jag skulle få leva resten av mitt liv med en tumme. Men den sitter kvar, tack och lov. Därefter märkte vi att det kanske inte var så sart att placera ut muffins på en plåt som vi gjorde. Det rann över inne i ugnen och ut över hela plåten, haha. När jag skulle ta ut denna överflödiga degplåt lyckades jag bränna mig på min vänstra underarm så det stod härliga till. Har ett snyggt rött märke diagonalt över hela underarmen. Men värst av allt var nog när jag hämtade nästa sats från ugnen, då jag lyckades på något vänster gå in i vår kökspall och slå i min högra lilltå. Nageln skadade sig och tån svullnade upp rejält. Glasyr-kladdet ska vi inteens gå in på. Men envisa systrar som vi är så står det nu 30 färgglada cupcakes i vår kyl som ska köras bort till Joels lägenhet imorgon innan allt drar igång.

Nu har jag, med hjälp av min kära mor, färgat håret. Utväxt och hemska slingor är numera borta vilket är en enorm lättnad. Tentan är så gott som klar för att skicka in, men det är ingen brådis med det, så jag ska ta och läsa igenom den framöver. Annars så känns livet helt okej en dag som denna. Lite tråkigt att jag missar anna järvinen imorgon på Liseberg, hade verkligen velat se henne. Men å andra sidan är det inte varje dag man får fira joels examen med hans vänner. Minst i gänget blir jag med dubbel bemärkelse, men det är jag ju van vid. Det blir nog svinkul det här.

Lev väl!