En dag i skolan.

Hej igen!

Ni anar inte hur trött jag är idag. Jag är nästintill död. Jag sov jättegott inatt, det gjorde jag. Men det är väl antagligen för att jag blev väckt av väckarklockan när jag sov som djupast och drömde. Gör jag det vet jag att jag kommer vara supertrött hela dagen, och så var det också.

På bussen i morse stötte jag på Simon, det var kul att se honom igen och höra hur han har det nu för tiden och så. Sen var det bara att ha sin examination i skolan. 40 minuters prat om en likabehandlingsplan med en diskussion med resten av klassen. Sen skulle vi titta på våra salstentor som vi skrev förra veckan, och låta nu någon annan få läsa sin egna och ge synpunkter. Det är alltid bra tycker jag, att någon annan får läsa min salstenta. Det blir med andra ögon då, saker som jag inte ser själv kanske någon annan ser osv. Carolin som läste min tyckte det var jättebra, och det var kul att få höra! Själv har jag lätt för att vara självkritiskt när det gäller skolarbeten. Speciellt när jag nu läser på sån hög nivå, då försöker jag alltid pumpa ut allt som går och finns inom mig för att lyckas. Och så kan jag ändå känna sen efteråt när man börjar bläddra i böckerna eller få läsa andras tentor att min egna suger. "Åh, det där missade jag" eller "fan, varför tänkte jag inte på det här?". Det är lätt hänt att man glider in på de negativa spåren nästan direkt, så det kändes riktigt skönt att höra från någon annan att ens tenta faktiskt är bra. Carolin sa det till och med, "Linnéa, jag förstår inte varför du tykckte din tenta var dålig, den är ju jättebra! Du är jätteduktig!". Haha, snacka om att jag fick en kick av att höra det där, jag borde boosta mitt ego lite mer tror jag.

Vi fick sluta två timmar tidigare också, det var rätt skönt, även om det inte kändes som att klockan var 14 just då. Det var ju så mörkt ute och vi hade varit i källaren på Pedagogen hela förmiddagen. Men det var bara att tacka och ta emot. Jag passade på också att besöka min optiker på Ytterbyvägen i Kungälv för att beställa en ny omgång med linser. Så slipper jag göra det imorgon tänkte jag. Då börjar jag redan klockan 6.15 uppe i Munkegärde. Uuggh.. snacka om att inte vara motiverad till det. Speciellt inte när vi snackar om att börja 6.15 på en förskola. Barnen är ju i alla fall som duracellkaniner, kunde det inte vara tvärtom kan man tycka? haha. Aja, slutar i alla fall kl 14 då, och dessutom blir de två sista timmarna softa eftersom barnen sover mellan kl 12-14. Gott gott.

Nä, nu ska jag titta om det finns något att äta, jag är vrålhungrig. Orkar inte vänta på mamma och pappa längre. Sen blir det i säng tidigt ikväll vid kl 21 tänkte jag. Lär väl inte vara några problem med tanke på hur trött jag är nu redan.

Big love. /L

Vackra tankar.

God förmiddag.

Inatt satt jag uppe en stund i gästrummet i vårt hus och tittade ut genom fönstret och mörkret. Det är inte något jag vanligtvis brukar göra, men inatt fick jag bara för mig att jag skulle det, jag behövde inte ifrågasätta det för mig själv. för det är något speciellt med natten. Facinerande på något sätt, hur allt bara har lagt sig. Till och med vårt lilla bostadområde är vacker under nattens timmar, då allt är helt tyst och stilla. Ännu bättre är det dock på Tjörn, på landet. Där fick jag se en räv en gång, springandes över vår tomt. Då var jag väl runt 10 år, så ni kan ju fatta hur spännande det var, haha. Sen när jag väl hade gått och lagt mig igen drömde jag att jag satt, mitt i natten såklart, vid en sjö. Helt stilla och granar runt om som var som mörka svajande väggar, i väntan på gryningen. Haha, ni kanske tror jag har fått någon skallskada eller nått, men ibland kan jag bara sitta så här och tänka/drömma saker som känns mystiskt och vackert på en och samma gång. Det är fint, tänk efter själva så förstår ni.

Ungefär såhär:


Nu ska jag fortsätta med mitt, sköt om er!


Linnéa


Trött tjej.

Hej igen!

Usch vad jag är trött nu. Det har varit en lång dag, vi var hos min morbror på barnkalas för kusinen i fyra timmar, och jag fick i mig två glas rött vin och två koppar kaffe - vilket jag tror kan bidra lite till min trötthet. Kaffe för mig ger en kick först men efter ett tag blir jag stentrött. Som snabba kolhydrater ungefär, haha. Men för övrigt var det trevligt kalas med en fantastiskt god tårta bakad av Helena! Supergott! Lill-kusinen fick många paket, bland annat en sprillans ny cykel med stödhjul och tuffaste hjälmen till. Så man fick hålla sig undan emellanåt så man inte blev påkörd, den cykeln var bra populär, haha.

Sen när jag kom hem tittade jag på melodifestivalen. Fråga mig inte varför, för det begriper jag inte själv egentligen, jag bara gör det. Utan en bra anledning, haha. En fråga bara - Lasse Stefanz? Kan gubben bli mer kobent? Jag hakade nästan upp mig på det, haha. Tur att dem åkte ut tyckte jag, det räcker med The playtones, om ens det.. Och Linda Bengtzing? Jag har nog aldrig begripigt mig på hennes texter, och jag hoppas, om hon nu vinner allt i finalen, att hon inte tänker ändra texten till engelska. Svenska är bättre, då fattar inte de andra länderna vad hon faktiskt sjunger, haha. Jag känner mig lite som en gnällkärring just nu, men ja.. vad ska man säga då? Kunde inte Love generation fått Lindas finalplats istället? Låten var la sisådär, men man kan ju i alla fall skryta med att RedOne har skrivit den, samma man som skrivit musik åt bla Lady Gaga. Då hade det blivit tjo och tjim i Europa tror jag.

Anyway, jag tror att min lilla säng kallar på mig. Imorgon är det söndag, en oplanerad sådan. Jag ska försöka föreslå för mamma och pappa att vi åker till typ Plantagen och handlar nya blommor till mitt rum. De jag har nu har varit döda sen länge.. Den stora gröna växten hänger som bara den och min murgröna är brun istället för grön, hahaha. Så nu när det nalkas vår (vill jag i alla fall intala mig själv) behövs det piggas upp lite på min fönsterbräda. Det hade varit trevligt tror jag.

Godnatt kamrater.

Barnkalas.

Godmorgon på er!

Det har varit en intensiv morgon här hemma ska ni veta. Alice vaknar rätt tidigt så det blir inte mycket till sömn på morgonkvisten. Men det funkar, känner mig ändå utvilad och det är det viktiga. För idag, om ca 4 timmar ska vi åka till lill-kusinen som fyller 3 år idag (Grattis Melker!), så det bli barnkalas med närmare 30 personer. Galet. Fram tills dess ska jag arbeta i skift med mamma om att passa Alice, ducha, tvätta håret, dammsuga, måla naglarna, sminka mig och ta på mig kalaskläderna, som jag ännu inte bestämt mig för vilka det blir. Får sätta igång schemat snart.

Gårdagen var mysig, men alla var helt dö-trötta under På Spåret och Skavlan, jag kämpade med att hålla ögonen öppna, haha. Och för första gången under min erfarenhet så har kaffet inte hjälpt. Vad händer? Men men, förhoppningsvis funkar kaffet på kalaset sen bättre, att vara trött på ett barnkalas funkar ju verkligen inte.

Förresten, när jag gick ner i köket i morse hade mamma tagit min Carl Norén-skiva och satt på den i köket. Haha, fick nästan inte ta med den upp till mitt rum igen (jag ville ju också lyssna på den, fast på mitt rum), så jag fick vänta på att skivan hade spelats klart först. Jisses.

Nä, nu får jag sätta igång, vi hörs senare under dagen!


Linnéa

Ny blogg igen.

Så där ja, då har jag fått en ny blogg igen. Jag känner mig lite som en expert på att byta bloggar hit och dit. anledningen till att jag bytte var att jag fick höra av min kära storasyster att Blogspot som jag var och bloggade hos förut, har börjat ta betalt för att lägga upp bilder? Jag har ingen koll på det där egentligen, men självklart vill ju jag kunna slänga upp bilder på min blogg så ni kan få se vad jag gör här om dagarna, och helst utan att behöva ta betalt för det såklart. Så då kom jag hit, till Blogg.se. Här har jag bloggat innan, men dem gamla bloggarna har jag raderat för länge sen. Kanske lite synd, hade ju varit skoj och se vad man hade skrivit en gång i sitt liv, haha.

Som ni ser så är designen under all kritik. Urvalet av design var bredare på Blogspot vågar jag påpeka, här känns det så tafattigt. Men jag ska försöka lära mig systemet så får vi väl se om jag lyckas få bloggen lite snyggare framöver. Jag hoppas att ni alla som följde mig på Blogspot hänger med mig hit i alla fall, det hade varit kul!

Ikväll har hela familjen varit samlad hemma hos oss och ätit tacos och sett på På spåret. Lilla Alice sover över här hos oss inatt, och imorgon blir det barnkalas i Stenungsund hos lill-kusinen som fyller hela tre år nu. Tiden går fort minsann. Klockan är mycket nu så det är dags för mig att komma till sängs.

Stor omfamning.

Välkommen till min nya blogg!