Stipendiepengar = Tavla!

Jajamen, nu har jag köpt en stor fin tavla för en del av mina stipendiepengar från gymnasiet! Min syrra har en liknande tavla av samma konstnär, Lena A. Linderholm. Jag har svårt att sätta ord på vad det är som gör hela tavlan, men det är något med hennes motiv som jag tycker mycket om. Just i min tavla kommer färgerna till sin rätt gentemot färgen på mina väggar. Helt utan att jag hade tänkt på det när jag köpte tavlan i söndags. Guldramen ser riktigt fin ut också, loooove it!


Martina Haags brottarråtta!

Hittade ett gammalt klipp med en av mina favoritförfattare Martina Haag på Youtube. Här gästar hon radioprogrammet Vakna med the Voice, där hon berättar om den del i en av hennes krönika-böcker som jag fullkomligt älskar! Skrattar hysteriskt åt hennes sätt att berätta på om detta. Fick även nu återberättat det genom detta klipp, och ännu en gång har jag svårt att hålla mg för skratt.

Lägg märke till hur personen som fixat fram klippet har lagt till skräckinjagande bakgrundsmusik och lite rörliga bilder samtidigt som hon berättar. Sjukt kul och så värt att se!


Mitt första vikariat!

Ojojoj. Idag blev jag väckt av att bemanningsenheten ringde till mig och undrade om jag kunde vikarera på en förskola idag. Superkul att jag behövs, haha. Och superkul att få vikarera för en grupp äldre barn än vad jag är van vid när jag praktiserar! Ja detta måste ju se rätt snyggt ut i mitt CV sen om drygt två år: Utbildad förskolelärare som även läst Specialpedagogik (väger mycket att ha den kursen i ryggsäcken så att säga) och som dessutom vikarerat på olika förskolor. Hur eftertraktad kommer inte jag vara då? Ha? HA? hahaha..

Efter att mitt vikarepass tog slut blev det en shoppingdejt med storasyster på stan. Målet var att få köpt present till mormor som har kalas imorgon. Jag tror hon kommer bli glad för allt hon får. Strt paket ska ni veta.. Kom även hem med en hårmousse som ska ge mig lite lockigare hår. Min nya frissa är ju till för att vara lockigt. Ser ju sjukt konstigt ut ostylat ska jag säga er. Men men. Jag hoppas den ger bra effekt för billig var den inte, haha. Även en tidning följde med hem.

Imorgon är det som sagt kalas för mormor, men inte förrän kl 18. Så vi får se vad för kul man kan hitta på fram tills dess. Jag hoppas på IKEA, jag har massvis med planer!

Godnatt!

Tumregel för IKEA-katalogen.

Nu har jag äntligen fått IKEA-katalogen i brevlådan, så nu ska man låta sig inspireras till höga höjder och anteckna ner vad man behöver/vill ha från varuhuset. Man kan ju inte undgå att bli som ett barn på julafton när man får katalogen, haha.

En tumregel när man läser IKEA-katalogen är att sätta sig på den mysigaste platsen i ditt hus/lägenhet, dra en mjuk filt över dig (skit samma om det är varmt, i så fall får du ta av dig den där tjocka tröjan du har på dig. Filt går före tröjor) och tänd några levande ljus. Varför inte sätta på någon soft musik i bakgrunden? Idag tänkte jag köra på Sophie Zelmani i vardagsrummet på nedervåningen. Filt? En brun.

Puss


Ny frisyr, 24.08.2011

 

¤¤¤

Vill även passa på att gratta väldens finaste och bästa mormor på 75-årsdagen!

Tack för att du finns!


Bästa spotify-listan jag sällan skådat!

För ganska så exakt ett år sedan så var Oskar Linnros med i ett program i P3 radio som heter Musikguiden. Under fyra dagar får de kända redaktörerna som gästar studion bjuda lyssnarna på låtar som de tycker om eller helt enkelt har någon slags relation och minne till. Eftersom jag gillar Oskar Linnros satt jag och lyssnade varje dag och antecknade de låtar han bjöd på. Därefter gjorde jag en spotify-lista så jag hade alla låtarna samlade på ett och samma ställe. Än idag lyssnar jag igenom den varje gång jag sitter vid familjens stationära dator (har ju inte Spotify på min laptop. Kanske borde skaffa?). Denna lista är absolut den som jag tycker bäst om. Den går alltså före mina egna listor - låter vansinnigt men det är sant! Snacka om att her Linnros har öppnat flera dörrar för mig i mitt musikaliska intresse, med tanke på att jag här sitter och lyssnar på låtar jag inte kände till för ett år sedan. En av låtarna han spelade upp i radion har jag idag som ringsignal, haha.

Här finner du allt från Rolling Stones, David Bowie och Sam Cooke till filmmusik, Håkan Hellström och Bill Withers och däremellan Madonna, Patti Smith och Aretha Franklin. Och vi får inte glömma Hall & Oates samt Labi Siffre. Guldvärt gäng!

Vad listan heter? Från Stockholm till Göteborg, från ett hjärta till ett annat.

Enjoy!

Dags att traska mot frisörstolen igen!

Nu ska skatboet på huvudet genomgå en refresh! Har gått runt ett tag nu och blivit mer och mer irriterad på min så kallade frisyr, och idag sprack det. Ser inte riktigt klok ut i huvudet, såhär kan jag inte gå längre. Speciellt inte när det blir 75-årskalas för mormor på lördag och sen skolstart på onsdag nästa vecka. Så jag ringde och fick en tid kl 14.30 imorgon onsdag - super!

Så idag ska det ägnas åt att tänka ut hur jag ska ha det i håret. Brainstorming, min största talang.. Just nu kan jag säga att det lutar åt att "rätta ut" håret, dvs klippa bort min page så jag får en jämn linje från nacke till haka. Och en längre raklugg på det. Alternativt en Maggio-liknande frissa med liten snelugg. Kanske såpass järvt att jag klipper en September-frissa? Någon som har någon synpunkt eller förslag?

Annars så händer inte speciellt mycket. Har fått brev frn csn där de beslutat att jag ska få studiemedel, woho! (haha). Ännu mer woho för att de verkar ha höjt studiebidraget med sisådär 25 spänn per månad! jag tackar och bugar. Lite mer motivation för att gå till skolan, haha. Eller att gå till vfu-förskolan där jag ska vara. Mer än halva kursen ägnas på praktikplatsen. Härlig mjukstart va?

Nä, nu ska jag hitta på något kul att underhålla mig själv med. Kanske måla lite akvarell? Eller läsa ut min bok? (kan ju vara en fördel att göra det innan all studielitteratur kommer in i bilden). Min senaste fundering här i livet är att börja skriva lite krönikor. Vad sägs om det va? Helfestligt. Kanske är den nya Martina Haag, the next generation. Hohoho..

Puss

Rix Fm festival!

God morgon!

Igår åkte jag och Jenny in till Gbg för att gå på kulturkalasets sista dag. Rix fm festival stod på schemat, men vi var inne i stan redan kl 13, alltså tre timmar innan startskottet skulle gå. Så vi gick och strosade runt på festivalområdet. Kastade lite boll i hål så man kunde vinna en McFlurry på McDonald's. Jag träffade 2 av tre möjliga, Jenny 0 av tre.. Köpte sen en take away-kopp med kaffe och satte oss vid kanalen i solskenet, ett favoritställe att gå till när det är raster i skolan framöver.

Strax innan showen drog igång stötte vi på självaste Chris Medina, ni vet han som var med i American Idol och skrev en otrolig låt till sin fru som var med om en bilolycka.

Rix fm festival kunde nästintill vara en ladies night igår på Kungstorget. Det var bara manliga artiser med, om man inte räknar med Love Generation som för övrigt inte föll mig i smaken för fem öre. De höll mest på att få "sin sida av publiken" att skrika högre än den andra och vise versa. Och såklart - försöka låta som göteborgare. "Va gött det ärrr ååå vaa i Göööötlaaaboooorrrrrrrg!" Snälla sluta bara. Men de manliga artisterna som var med var i alla fall Ulrik Munther, Erik Hassle (eller som Denise misshörde, Erik Kassler), Erik Segerstedt, Danny, Chris Medina, Nicke Borg, The Door och Andreas "Glorious" Johnson. Bonuspaketet blev EMD. Dem hade jag klarat mig utan också.

När vi skulle hem hade vi alla skitont i våra fötter. Jag och Jenny hade ju knappt suttit stilla sen vi kom till Göteborg, inte mer än en kvart typ. Och jag har än idag ont i mitt knä som fuckade upp sig totalt i samband med detta. Jag hade mer ont i knäet än i fötterna, och då ska vi inte tala om hur ont jag hade i dem också. Så jag fick dra fram lite bandage för att stadga upp knäet tills vidare. Samma sak hände när jag och Jenny var på Oskar Linnros konsert för extakt en vecka sedan. Varför? Jag har ingen aning hur detta kommer sig faktiskt..

Idag känner jag för en film. Tanken var att jag skulle ta på mig myskläder och se en redan igår kväll, men jag kunde knappt hålla upp ögonen. Spännande idag är också att jag har anmält mig tillgänglig hos TimeCare några dagar framöver! Så om någon förskola behöver vikarie under dessa dagar innan jag drar igång med skolan igen så lär jag få ett sms på mobilen om detta. Sitter på helspänd! Fick faktiskt sms i morse, dock av Victoria som berättade att det är öppet hus på Träna! i  Kungälv, yes! gymma gratis, det är våran melodi det! Snacka om att utnyttja deras system, vi kommer dit varje gång det är öppet hus. Lite av en tradition. Läntar.

Här kommer lite lånade bilder från gårdagens festival. Tills dess, puss och kram!


Bilder från Rixfm.com

Svampdag!

Sådär ja. Nu har jag kommit hem igen från mitt lilla äventyr och hunnit byta om till mer slapp-kläder. Skönt. Jo, i morse så väckte mamma mig strax efter kl tio, pigg och alert meddelar hon att vi ska dra ut på svampjakt i Svartedalen med min kära syster och hennes familj. Och här var jag inställd på att åka på skojakt istället, men tji fick jag. På med gummistövlar och ta med svampkorgen var det bara. Dock måste jag medge att det var skönt att komma ut i naturen och röra på sig. Vi var nog inte klara förrän efter 3-4 timmar tror jag. Och Charlie the dog var i himmelriket! Han kom som en raket förbi en gång på gång. Kul hund det där.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det blir middag. Pusspuss!

En regnig och lat fredag.

Såhär är grejen: Jag hade tänkt mig ta mig ut på en powerwalk/joggingtur. Faktiskt. Låg helt ärligt och tänkte på det i morse i sambamnd med att mamma och pappa åkte till sina respektive jobb. MEN, det har ju faktiskt regnat på ordentligt idag. Och även om det har slutat nu så ser det bra grått ut. Känner att vädret från helvetet bryter loss snart. Därför bestämde jag mig för att ta mig an motionscykeln i gästrummet. Något jag bestämt klev ner ifrån efter 10 minuter. Att jag aldrig lär mig. Jag hatar ju den där cykeln. Behöver ju egentlgien inte påminna mig om det.

Därför känner jag mig extremt lat och typ...degig i kroppen. Med världens sämsta kondis (kom igen, jag la ju av efter 10 minuters cykling).

Nåväl. Det är ju fredag. Inte meningen att man ska anstränga sig. Hähä. Dags att hoppa in i duschen och fräscha till sig! Puss!

Storebrors kalas 31 juli.
(fotograf: morbror Bertil)


Klipp från konserten plus dagens lilla äventyr..

Lovade ju er att slänga upp mina videoklipp från Oskar Linnros-konserten här på bloggen. Dock verkar det inte gå, tror det var på Blogspot det gick snarare. Fel av mig. Så därför kan jag inte slänga upp klippen. Dock behövs det inte fällas några tårar över det, för jag hittade ett klipp på Youtube (vad hade världen varit utan detta fenomen?) från konserten. Mycket bättre kvalité än mina egna. Jag måste seriöst införskaffa en ny kamera.

Varför ska ni se detta klipp för då? Jo, från ca 3:20 drar gitarristen (än så länge namnlös) igång med gitarren och lirar lite med tänderna. Kung är han. Värt att se på vill jag lova!

 

Måste bara skriva om vad jag har gjort idag också. Jag har klippt upp en full dammsugarpåse! ot min vilja såklart, detta är inget favorit-aktivitet. Det får ni för guds skull inte misstro. Men jag skulle dammsuga mitt rum. Och mitt i allt råkar jag dammsuga upp min ring som hade råkat falla ner från min byrå och till golvet. Så jag hade ju inte mycket till val, ville jag ha tillbaka ringen var jag ju tvungen att massakera dammsugarpåsen med en sax. Medveten om att i påsen ligger den där feta spindeln jag dammsög upp för inte så längesedan. Härligt va? Och man tror att man ska hitta en ring bland allt hårt packeterat damm rätt så snabbt, så är i alla fall inte fallet. Tror jag stod närmare en kvart och rotade runt med saxen och mina bara händer. Vidrigt. Men till slut så hittade jag ringen, tack och lov för det. Och att gräva i dammsugarpåsar lär jag för övrigt inte göra på ett tag igen.

Nu ska jag ta och ansöka om Ica Student, ett supererbjudande av Ica till alla studerande. Gå in på deras hemsida och läs mer om det låter intressant.

Puss!


Långtråkig onsdag.

Jaha jaha, här sitter jag ensam hemma och har det ganska tråkigt. Ute regnar det och själv har jag mensvärk bigtime. Det högra örat har fått lite stryk efter Oskars konsert i måndags. Ibland kommer det en och annan tryckvåg förbi och värker till. Funderar på att baka. Äta. Eller leta vidare efter namnet på gitarristen i Oskars band, stör mig att jag inte hittar det någonstans.

Sökte på google efter tips på vad man kunde göra om man var uttråkad. Kom in på en passande sida som hette just uttrakad.se, där jag fick ett slumpvalt tips som löd följande: "Skaffa barn så slipper du detta beskymmer de närmsta 20 åren". Sant. Men nej tack.

Trots att jag är uttråkad vill jag inte börja skolan igen. Jag längtar inte. Jag vet att det ganska snart efter skolstart är dags för hela 5 veckors praktik där jag ska bli bedömd ut utvärderad i en samling som jag ska hålla i. Nervöst. Att dessutom jobba 100% (för det är ju det jag kommer få göra, jobba. Det är därför jag är där, inte för att sitta i ett hörn och se på). Och jag kommer endast få 2 700 kr i studiebidrag för det. Blott 19 år gammal. Men jag tror att när jag väl kommit igång efter sommaren och får komma rätt på spåret igen så kan allt bli kul på nytt. Jag hoppas det. Annars vet jag inte vad jag håller på med egentligen.

Nä, jag ska äta något i alla fall. Släppa långtråkigheten för ett ögonblick.

Puss

Aj då Virre..

Jag vet inte hur jag lyckades hitta denna kopiering på youtube. Antar att den sena tisdagskvällen börjar ta ut sin rätt helt enkelt, då jag plojsöker hit och dit på olika gamla låtar. Plötsligt dök denna upp i alla fall. Direkt tänkte jag på Veronica Maggios låt Måndagsbarn. Hör likheterna här!

 


Bilder från gårdagens konsert.

Läste i tidningen i morse att recencenten, som för övrigt stod snett framför mig, gav Oskar Linnros och hans konsert igår på Liseberg 4 fyrar av 5 möjliga. Helt rätt. Med en kvart kvar öppnade sig himlen ovanför oss efter en dag i solsken. Typiskt tänkte nog många, själv brydde jag mig inte. Det kom ju trots allt värme från scenen ut över oss i publiken sen när allt drog igång.

Jag har nu sett Oskar Linnros tre gånger sedan han drog igång sin solokarriär. Första gången var för ett år sen nästan exakt. 12 augusti 2010. Kulturkalaset vid Storans parkering. Då var det mest sång från herr Linnros. Inte mycket till ljuseffekter. Bara en rökmaskin nere i ena hörnet av scenen. Och såklar knökfullt med folk som inte fick tillträde in i området. Jag kom in med dryga kvarten kvar och fick höra 3 låtar innan det var tack och hej. Surt sa räven. Andra gången jag såg Oskar var på P3 GULD 2011 i Lisebergshallen i januari. Då hade han ett grymt nummer på scenen med låten 25 (klicka här för att se det!). Då stod jag längst fram vid staketet också och såg utmärkt bra. Tyvärr var det bara en låt från honom då. Så gårdangens show blev som en mix av de föregångna gigen. Jag hamnade långt fram och såg utmärkt bra hela tiden under hela konserten, plus att det var grymma ljus- och ljudeffekter (Oskar hade bjudit in musikelever från Trollhättan ocg Göteborg som en egenkomponerad synfoniorkester, rätt maffigt med alla stråkar!). Dessutom har Oskar slängt på grädden på moset genom att köra gamla Snook-klassikern Längst fra mi taxin, 17 år och den nya låten Pistol, till publikens jubel. Och stor cred till gitarristen, vilken skön snubbe! Han var den som aktiverade publiken med applåder och gånga händer i sidled fram och tillbaka. I Oskars paradlåt Från och med du passade även gitarristen på att lira gitarr med tänderna och hoppa upp på högtalarna (kommer i videoklipp senare!). Bäst!

Lite tråkigt att detta troligtvis var det sista man fick se av den nu soulpoppiga Oskar. Tydligen blir det tillbaka vid skrivbordet för att skriva nytt matrial i ny genre för honom. Men glad är jag att jag fick ta del av denna kväll, i regn liksom solsken.

Nästa inlägg som kommer slänger jag upp fyra videoklipp från gårdagens konsert!

Kram /L


För mycket musik? Nää..


1. Vad lyssnar du på just nu? Hymn- Salem Al Fakir
2. Nämn en låt som gör dig ledsen. They'll never know - Ross Copperman, den är så fin.
3. Vilken är världens mest störiga låt just nu? Love the way you lie, går hela tiden på radion!
4. Favoritband/artist, of all time? Salem Al Fakir, The Ark, Coldplay.
5. Band/artist du nyligen upptäckt? The Moniker, Ray LaMontagne.
6. Bästa kvinnliga röst? Sara Barielles och Miley Cyrus kanske.
7. Bästa manliga röst? Salem, Chris Martin och Olle Hedberg.
8. Vilken musikstil lyssnar du mest på? Soul och blandat.
9. Vad lyssnar du på när du vill bli glad? Oskar Linnros, Salem eller detta sountracket.
10. Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig? Within you - Ray LaMontagne.
11. Senaste konserten? Salem.
12. Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu? Lars Eriksson, Salem och Oskar Linnros.
13. Mest hatade bandet/artisten? Jag vet faktiskt inte, men dansband är ingen höjdare direkt.
14. Har du träffat någon känd musiker? Jag har varit nära iallafall.
15. Om ja, vem/vilka? Salem är den enda jag kommer på just nu.
16. Senaste låt du hörde på radio/cd etc? Från och med Du - Oskar Linnros.
17. Vad tycker du om klassisk musik? Beror på.
18. Vad tycker du om countrymusik? Beror på det också.
19. Vad tycker du om death metal? Nja, det kommeer jag nog aldrig gilla.
20. Vilken låt lyssnar du på nu? Firefly - Jummy Needham.
21. Lyssnar du på musik på främmande språk? Mest engelska, ibland danska.
22. Om du var ett instrument, vad skulle du vara? Piano, gitarr eler fiol.
23. Lyssnar du på radio? När den är på så brukar jag.
24. Gillar du Mtv? Ibland.
25. Gillar du Ztv? Har inte direkt koll på kanalen.
26. Vilken låt beskriver dina känslor just nu? Jag vet inte riktigt.
27. Låt(ar) som beskriver ditt liv? Good Song - Salem, Mind on Hold - Tingsek.
28. Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu? Det är inte så mycket band jag lyssnar på, men hej, beatles kan jag!
29. Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen? Olle Hedberg eller Salem.
30. Favoritfilm soundtrack? Angus, thongs and perfect snogging och The Last Song.
31. Vad lyssnar dina föräldrar på? Mamma lyssnar på lite olika, men mest gospel och pappa lyssnar på progresiv rock.
32. Vad lyssnar du på precis nu? The Potrait - James Horner (Titanic)
33. Använder du bandtröjor? Jag har ingen, men vill så hemskt gärna ha en med Salem på!
34. Ska du på någon festival i sommar? Nej, har inga pengar och är nog nästan för liten tror jag, men jag vill absolut gå på peace & love och way out west om några år!
35. Topp tre favoritband? Salem Al Fakir, Coldplay och Lenka.
36. Topp tre mest spelade låtar? Christmas Lights - Coldplay, I'm so happy - Salem och Mind on Hold - Tingsek.
37. Mest överskattade band just nu? Justin Bieber.
38. Bästa skivan någonsin? Ignore this - Salem.
39. Din första egna skiva? Friends eller Bubbles kanske, haha.
40. Ditt bästa musikminne? Salem på Allsång på Skansen 2007 och Fibes oh Fibes på Sommarkrysset 2010.
41. Hur många låtar har du på din iPod? Äger tyvärr ingen ipod, men vill så ha!!
42. Är du medlem på något musikcommunity? Nope.
43. Vilken låt lyssnar du på just nu? The Hardest Part - Coldplay.
44. Den bästa låten som någonsin skrivits? Astronaut - Salem och Bridge over Troubled Water - Simon & Garfunkel.
45. Senaste STORA bandet du såg? Fibes Oh Fibes kanske.
46. Vilken blir din nästa konsert? Jag vet inte, men vill så hemskt gärna gå på Coldplay och en till konsert med Salem!
47. Lyssnar dina bästa kompisar på bra musik? Dem närmsta har nog rätt lik musikstil, så ja, oftast.
48. Hur många riktiga skivor äger du? Höhö, har massor ifrån den tidigare åldern. Men jag vet inte riktigt, 10 som jag riktigt har lyssnat och sådant på kanske?
49. Hur många singlar äger du? Cirka 10 där med kanske.
50. Vilken låt lyssnar du på just nu? Home - Edward Shape & The Magnetic Zeros.
1. Vad lyssnar du på just nu? Veronica Maggio - Alla mina låtar
2. Nämn en låt som gör dig känslosam. Adele - Someone like you. .
3. Vilken är världens mest störiga låt just nu? Eric Saade - Hearts in the air/ Popular
4. Favoritband/artist, of all time? Mando Diao / Movits! / Oskar Linnros / Timbuktu.
5. Band/artist du nyligen upptäckt? [Ingenting] / Florence and the machine.
6. Bästa kvinnliga röst? Adele och Laura Marling.
7. Bästa manliga röst? Björn Dixgård (Mando Diao).
8. Vilken musikstil lyssnar du mest på? Blandat, allt från smörig soulpop till mer rock.
9. Vad lyssnar du på när du vill bli glad? Oskar Linnros / Salem al Fakir.
10. Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig? Håkan Hellström - 13/ Labi Siffre - A lovesong for someone'.
11. Senaste konserten? Oskar Linnros, 110815, Liseberg.
12. Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu? Mando Diao / Veronica Maggio / Oskar Linnros.
13. Mest hatade bandet/artisten? Justin Bieber / Miley Cyrus / Eric Saade.
14. Har du träffat någon känd musiker? Det är ett gäng som jag iaf sett väldigt nära, endast svenska sådana.
15. Om ja, vem/vilka? Oskar Linnros/Pernilla Andersson/Ola Salo/Robyn/Lykke Li/Håkan H mfl.
16. Senaste låt du hörde på radio/cd etc? Håkan Hellström - Shelley.
17. Vad tycker du om klassisk musik? Funkar emellanåt.
18. Vad tycker du om countrymusik? Tveksamt.
19. Vad tycker du om death metal? Betydligt mer tveksamt.
20. Vilken låt lyssnar du på nu? Victorious - When we were ten.
21. Lyssnar du på musik på främmande språk? De flesta är på engelska/svenska. Någon enstaka på franska.
22. Om du var ett instrument, vad skulle du vara? Cello/Fiol.
23. Lyssnar du på radio? Främst P3 i sådana fall.
24. Gillar du Mtv? Gjorde.
25. Gillar du Ztv? Finns den kanalen än? Trodde det var en 90-talsgrej..
26. Vilken låt beskriver dina känslor just nu? Oj.. Svårt. Hoffmaestro - Seize the day? Ingen aning.
27. Låt(ar) som beskriver ditt liv? Timbuktu - Oavsett vad/Sam Cooke - A change is gonna come/Caroline King - You've got a friend.
28. Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu? Movits!, bestående av Johan, Anders och Jocke!
29. Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen? Oskar Linnros. Eller Carl Norén. Den sistnämnda jobbar ju faktiskt som kock också, inte helt fel i vardagslivet!
30. Favoritfilm soundtrack? The good, the bad & the ugly soundtrack.
31. Vad lyssnar dina föräldrar på? Blandat. Bo Kaspers, Peter Lemarc, Leonard Cohen. Hoola bandoola band..
32. Vad lyssnar du på precis nu? Britta Persson - Meet a bear.
33. Använder du bandtröjor? Haha nej. Inte min grej.
34. Har du varit på någon festival i sommar? Hmm.. Tjörns visfestival? Haha. Hade velat P&L..
35. Topp tre favoritband? Mando Diao/ Movits! och.. Rolling Stones.
36. Topp tre mest spelade låtar? just nu: Veronica Maggio -Välkommen in/ Timbuktu - Resten av ditt liv/ Adele - Rolling in the deep.
37. Mest överskattade band just nu? Justin Bieber (ingen kommer upp till hans nivå) och Eric Saade.
38. Bästa skivan du äger? Mand Diao - Above and beyond (unplugged)
39. Din första egna skiva? Vengaboys och Aqua. Vet vart de finns än idag, haha.
40. Ditt bästa musikminne? P3 Guld 2011. Robyn, Lykke Li, Håkan, Oskar Linnros, Familjen och Säkert! på scenen. Och namn som Timbuktu och Daniel Adams-Ray på läktaren. Tung artistelit.
41. Hur många låtar har du på din iPod? Ingen iPod dessvärre. På mobilen har jag runt 100 st.
42. Är du medlem på något musikcommunity? Nope.
43. Vilken låt lyssnar du på just nu? Ingrid Michaelson - Maybe.
44. Den bästa låten som någonsin skrivits? Oj, tung fråga. Stewie Wonder - I wish. Och mååånga fler!
45. Senaste STORA bandet du såg? Tror inte jag sett andra band än Familjen faktiskt. Så P3 guld 2011.
46. Vilken blir din nästa konsert? Eftersom det är kulturkalaset nu i Gbg så får vi se vilken konsert man hamnar på.
47. Lyssnar dina bästa kompisar på bra musik? Jo då. De lyssnar väl inte exakt på samma som mig men hyffsat!
48. Hur många riktiga skivor äger du? oj.. 60 st ungefär
49. Hur många singlar äger du? Cirka 10 där med kanske.
50. Vilken låt lyssnar du på just nu? Laura Marling - Failure.

Mys-söndag!

Hej på er alla!

Idag har det varit, och är fortfarande skulle jag vilja påstå, en lugn och mysig söndag. Det småregnar utanför lite då och då, och jag har gett nytt liv till mitt Backpacker-spel (PC) ! Grymt kul, speciellt att försöka sig an vuxenfrågorna för en gångs skull (jag vet att barnfrågorna är för barn upp till 15 år, men det är väl kul när det går bra, inte sant?). Skillnaden mellan vuxenfrågor och barnfrågor är att vuxna har fler svarsalternativ och betydligt svårare frågor. Nu har jag tagit en 3-timmarspaus, men ska snart dra igång igen. Jag vill ju gärna skrapa ihop lite mer jobb än bara "Ostmästare" och "Clown"..

I vilket fall som helst så har jag pratat med Jenny om morgondagen. Det blir en tur in till Liseberg redan klockan 13, för vi ska spela femkamp först! Kommer bli svinkul tror jag, tror aldrig jag spelat ett fulländat femspel faktiskt. Sen så är det Oskar Linnros kl 20-21 som sagt, födelsedagsbarnet himself. Han lär få en ordentligt firande tror jag. Grymt.

Lite bilder på dagens Linnéa:

glad Linnéa har precis fått reda på att det är femkamp imorgon, wiiie!

Är det mys-söndag är det klädkod: myskläder!

Beige kofta från Gina Trictot

Halvtrasiga svarta strumpbyxor


Sommar sommar sommar

Ojoj mina vänner, det har varit en lång blogpaus här minsann. Men vad göra, det är ju faktiskt sommar och jag har haft mycket kul saker för mig. Bland annat detta:

¤ Jag var i Kalmar i 4 dagar! Där trivdes jag väldigt bra,  vi bodde ju trots allt på ett slotthotell med det godaste kaffet jag druckit på länge. Kalmar slott och Kalmar konstmuseum direkt utanför hotellet. Slottet var bland höjdpunkterna faktiskt, välbevarat och fint! Det fanns ju ett kvinnofängelse på slottet där de hade bevarat kvinnornas klotter på väggarna. Fascinerande.

¤ 1 dag på Öland (dagsutflykt från Kalmar). Där besökte vi Borgholms slott. Maffigt! Det var inget litet ställe direkt, det är nog väldigt lätt att gå vilse där, ännu värre måste det varit innan den stora branden. Himla häftigt alltså.

Borgholms slott

¤ Mysdag med mina vänner i Stenungsund med grill och spel och minnen från högstadiet.

¤ Dop för världens bästa Alma! Blev fadder för andra gången, och det blev en riktigt lyckad dag trots att det var dagen efter massaken i Norge och Amy Winehouse's dödsdag. Då finns det ju inget bättre än att vara med dem man trivs bäst med.

¤ Jag har varit med min amerikanska släkt som är på besök i några veckor varje sommar.

¤ etc. etc..


Just nu är jag ensam hemma. Mamma och pappa är på Tjörn och sommarstugan. Funderar så smått att gå ut och sätta mig i solen och lyssna på lite radio kanske. Igår satt jag ute i 1,5 timmar och lyssnade på världens bästa Hanna och hennes perfekta supersommar i P3. Hon förgyller min sommar, helt klart. Tänk er själv en mullig kvinna med världens bredaste värmländska dialekt jag hört och skrattar så mycket att hon börjar grymta som en gris. Ojojoj. Skrattvarning ina vänner. Annars händer det inte så mycket här under helgen. Men på måndag blir det en tur till Liseberg för att se Oskar Linnros. För tredje gången. Men jag får aldrig nog. Detta kommer bli grymt! Längtar redan.

Vi hörs snart igen! (jag lovar!)

Puss


Trubbel med linser..

Då var jag hemma i Kungälv igen för en natt innan Kalmar väntar runt hörnet. Dock ser jag sämre än en daggask tror jag. I morse när jag skulle sätta i mina linser så upptäcker jag att min högerlind hade gått sönder och en bt av den saknades. Samtidigt som ögat "höll på att vakna till liv" och jag skulle sätta in en ny lins så börade det klia och svida i ögat. Det gick inte ens att ha ögat öppet. Så det blev en akut tur till Synsam i Stenungsund för att se om den där andra biten satt kvar i ögat, något som både jag och pappa anade och troligen hade sett när vi tittade efter.

En kille, runt 27 år kanske, hjälpte mig snällt att titta efter i ett kontrollrum med alla öjliga apparater. "Titta upp..titta ner.. titta upp..titta ner..åt sidan..och andra sidan..". Men han såg i alla fall inget, tack och lov. Men han föreslog att jag inte skulle ha några linser i ögonen på några dagar för att avakta lite då det fortfarande var och är irriterat och rött.

Så nu har jag tagit det lugnt och blundat större delen av dagen. Haft en kylpåse över ögat också så det blir svalt där. Att bara gå runt med en lins (i vänsterögat) bidrar ju dock till huvudvärk då allt ser så snurrigt ut. anstränga sig med ena ögat och se som vanligt med andra, ni fattar ju. så jag hoppas allt är återställt imorgon, för visst vill man kunna se något under sin Sverigeresa?

Nu ska jag packa väskan. Puss och kram.